Παίξε και φτιάξε με τη Μορτίνα-Μια νύχτα ανατριχιαστικά διασκεδαστική!


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

   Από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα δεν έχει πολύ καιρό που κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της συγγραφέως Barbara Cantini,με τίτλο ''Παίξε και φτιάξε με τη Μορτίνα-Μια νύχτα ανατριχιαστικά διασκεδαστική!",φυσικά με πρωταγωνίστρια,ποια άλλη από την αγαπημένη ηρωϊδα των μικρών καί των μεγάλων,τη Μορτίνα. Πρόκειται για μία συλλεκτική έκδοση,που εκτός από τα μοναδικά αυτοκόλλητα τρόμου που θα βρουν οι μικροί/ες βιβλιόφιλοι/ες μέσα στις σελίδες του,θα μπορέσουν να ψυχαγωγηθούν από το διαδραστικό κομμάτι του βιβλίου. 
   "Η Μορτίνα είναι ένα κοριτσάκι διαφορετικό από όλα τα άλλα: είναι ένα κοριτσάκι ζόμπι. Ζει στην Ξεπεσμένη Έπαυλη μαζί με τη θεία Εκλιπούσα και τον πιστό της φίλο, τον Μύθο, έναν αλμπίνο σκύλο,με τον οποίο είναι πραγματικά αχώριστοι. Η Μορτίνα θα ήθελε να μπορεί να παίξει και να διασκεδάσει με τα άλλα παιδιά της ηλικίας της, αλλά της έχουν απαγορεύσει να εμφανίζεται μπροστά τους,γιατί μπορεί να τα τρομοκρατήσει." 
   Σκεφτείτε,λοιπόν,πως είμαστε ξανά παιδιά. Η Μορτίνα μας προσκαλεί όλους κι όλες να μπούμε στον κόσμο της. Να φτιάξουμε ρούχα παρόμοια με τα δικά της καί να βαφόμαστε με τον ίδιο τρόπο με εκείνη. Όχι,δεν απευθύνεται μόνο σε κορίτσια,αλλά καί στα αγόρια! Σκοπός της είναι να μας βοηθήσει να εντυπωσιάσουμε τους επίτημους καλεσμένους μας σε αυτό το ''τρομακτικό'' πάρτυ που ετοιμάζουμε. Θα μας δώσει συνταγές που θα ικανοποιήσουν τους γευστικούς μας κάλυκες,ακόμη κι αν αρχικά μας τρομάξει η όψη τους. Επίσης,θα μας προτείνει ιδέες για να διακοσμήσουμε τους χώρους του σπιτιού καί του δωματίου μας,καθώς καί ιδέες για να δημιουργήσουμε μόνοι/ες μας τις δικές μας προσκλήσεις. Παράλληλα με όλα αυτά,θα βρούμε κι άλλες κατασκευές καί εικόνες για να τις χρωματίσουμε όπως επιθυμούμε. Αγαπημένο μου δε στοιχείο του βιβλίου τα παιχνίδια,οι γρίφοι καί τα ανέκδοτα που μας χαρίζουν επιπλέον αστείες στιγμές.
   Στα θετικά στοιχεία του βιβλίου συγκαταλέγονται:
- Η πολύχρωμη καί διασκεδαστική εικονογράφηση
- Ο απλός,οικείος λόγος της συγγραφέως
- Η αρκετή δόση φαντασίας
- Η αλληλεπίδραση των παιδιών με το βιβλίο
- Η τάση τα παιδιά να δραστηριοποιούνται καί να ανακαλύπτουν τις όποιες δεξιότητές τους
- Τέλος,ο δημιουργικός χρόνος που περνάνε οι γονείς με τα παιδιά τους
   Εμένα το βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ καί σας προτρέπω να το αναζητήσετε κι εσείς,ειδικά αν έχετε παιδιά ηλικίας 8+ ετών. Είμαι βέβαιη πως θα τα ικανοποιήσει. Παράλληλα,μπορείτε να βρείτε καί να προμηθευτείτε καί τα υπόλοιπα βιβλία με ηρωϊδα τη Μορτίνα,που κυκλοφορούν,επίσης,από τον ίδιο εκδοτικό οίκο. Καί να θυμάστε: ''Και όταν το κουδούνι της πόρτας ουρλιάξει ανατριχιαστικά... ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΡΤΙ-ΤΡΟΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ!"
Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ/ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ: BARBARA CANTINI

Προσαρμογή για την ελληνική γλώσσα: Λίλα Κατακουζηνού

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ





   

Παίξε και φτιάξε με τη Μορτίνα-Μια νύχτα ανατριχιαστικά διασκεδαστική! Παίξε και φτιάξε με τη Μορτίνα-Μια νύχτα ανατριχιαστικά διασκεδαστική! Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 10, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.