Ο Μούργος είναι ερωτευμένος (3)


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

  Είθισται κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου τα απανταχού ερωτευμένα ζευγάρια να γιορτάζουν τον έρωτά τους,να δίνουν όρκους αμοιβαίας καί παντοτινής πίστης καί αγάπης καί να ανταλλάσσουν δώρα. Προσωπικά δεν τάσσομαι υπέρ αυτών των εορτών,καθώς θεωρώ πως η αγάπη κι ο έρωτας είναι δύο πολύ όμορφα κι εκλεπτυσμένα συναισθήματα που πρέπει να γιορτάζονται όλες τις ημέρες του χρόνου από όλους κι όλες μας. Η αγάπη δεν έχει φύλο,ούτε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο,αλλά λαμβάνει όλες τις μορφές καί τα πρόσωπα όλων όσων την αισθάνονται. Υπάρχουν πολλά είδη αγάπης κι αυτό θα πρέπει να λειτουργεί ως βάλσαμο για την ψυχή μας. 
  Εσκεμμένα,φέτος,επέλεξα να μην προβώ στο καθιερωμένο αφιέρωμα με προτάσεις βιβλίων ενηλίκων για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου,αλλά να σας παρουσιάσω καί προτείνω το παιδικό παραμύθι του συγγραφέα Κολά Γκουτμάν,με τίτλο ''Ο Μούργος είναι ερωτευμένος" που κυκλοφόρησε πρόσφατα καί στη χώρα μας από τις εκδόσεις Μίνωας. Πρόκειται για μία νέα προσθήκη στη σειρά βιβλίων που έχουν ως πρωταγωνιστή τον αδέσποτο,μα συμπαθέστατο,σκυλάκο τον Μούργο.
   "Ο Μούργος και οι ψύλλοι του έχουν ερωτευτεί τη Χαλαρούλα, μια ψωριά­ρικη και –ευτυχώς για εκείνον– αλλήθωρη σκυλίτσα. Προσπαθεί να την κατακτήσει με οδηγό το βιβλίο του Γιατρού του Έρωτα, όμως σύντομα καταλαβαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Τι να κάνει; Να την αποκαλέσει «λουκανικάρα» ή μήπως να την απαγάγει μέσα σε μια σκουπιδοσακούλα;" (Περίληψη οπισθοφύλλου)
   Ο συγγραφέας μέσα από την ιστορία του βιβλίου του ψυχαγωγεί καί ταυτόχρονα διδάσκει στα μικρά παιδιά την ομορφιά της ανιδιοτελούς αγάπης. Μίας αγάπης που δεν μας κρατά ''αιχμαλώτους/ες''. Δεν προσπαθεί να μας αλλάξει,αλλά μας αποδέχεται έτσι ακριβώς όπως είμαστε. Γιατί όλοι κι όλες,άνθρωποι καί ζώα,έχουμε το δικαίωμα να αγαπάμε καί να μας αγαπούν. Αφήστε,που πολλές φορές τα ζώα μας αποδεικνύουν πως έχουν καλύτερο χαρακτήρα καί δύνανται να νιώσουν παραπάνω πράγματα από εμάς τους πολιτισμένους καί λογικούς,-κατά τ'άλλα-,ανθρώπους....
   Θετικά στοιχεία βιβλίου: 
- Χιουμοριστικοί διάλογοι
- Απτά παραδείγματα
- Οικείο λεξιλόγιο
- Προσεγμένη μετάφραση
- Εξαιρετική εικονογράφηση
- Σύντομες προτάσεις
- Περιεκτική καί διασκεδαστική ιστορία
   Για μένα η ανάγνωση του βιβλίου ήταν μία πολύ ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά μου καί με έκανε να γελάσω με την ψυχή μου. Είμαι βέβαιη πως θα σας ικανοποιήσει καί εσάς. Μαζί με αυτό το βιβλίο,μπορείτε να αναζητήσετε καί τα άλλα δύο της σειράς που ήδη κυκλοφορούν.
Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΟΛΑ ΓΚΟΥΤΜΑΝ (COLAS GUTMAN)

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Chien Pourri est amoureux 3

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΡΟΚΩΣΤΑ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΜΑΡΚ ΜΠΟΥΤΑΒΑΝ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΝΩΑΣ

ΗΛΙΚΙΑ: 5-6,7-8 ΕΤΩΝ





Ο Μούργος είναι ερωτευμένος (3)  Ο Μούργος είναι ερωτευμένος (3) Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 14, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.