Βιβλιοπρόταση καλοκαιριού ν.32: Με κομμένα φτερά


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

   Πόσες φορές ως αναγνώστες/στριες έχετε νιώσει να ''κουμπώνει'' η σκέψη σας με τα λεγόμενα καί την γραφή κάποιου/ας συγγραφέα/έως; Προσωπικά δεν με ενοχλεί να συμβαίνει κάτι ανάλογο,με δεδομένο πως οφείλουμε να επιλέγουμε βιβλία που να μας ''καλύπτουν'' καί να περνάμε καλά μαζί τους. Δεν υπάρχει νόημα,αν καταπιέζουμε τον εαυτό μας διαβάζοντας κάτι που δεν μας ικανοποιεί. Αρκετά προβλήματα έχουμε στην καθημερινότητά μας για να προσθέσουμε ακόμα ένα. Συμφωνείτε; Ε,λοιπόν,στην άνωθεν κατηγορία ανήκει η πένα της συγγραφέως Φωτεινής Ταχατάκη,που μέχρι στιγμής κανένα από τα τρία της βιβλία,που έχω διαβάσει μέχρι σήμερα,δεν με έχει απογοητεύσει. Με μεγάλη μου χαρά διάβασα καί σας παρουσιάζω το νέο της πνευματικό παιδί,με τίτλο ''Με κομμένα φτερά",που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

  ''Με κομμένα φτερά",όπως προείπα ο τίτλος του βιβλίου καί για ακόμη μία φορά,η συγγραφέας έρχεται να μας διδάξει καί παροτρύνει να μην το βάζουμε λεπτό κάτω. Όσα κακά κι αναποδιές καί αν τύχουν στην ζωή μας,εμείς οφείλουμε να ξανασηκωθούμε καί να σταθούμε στα πόδια μας. Να μην φερθούμε σαν άλλοι ρίψασπεις. Να μην εγκαταλείψουμε τον εαυτό καί τα όνειρά μας. Ακόμη καί με κομμένα φτερά μπορούμε να πετάξουμε ψηλά καί να γευτούμε την ευτυχία,ηρεμία καί αγάπη που αξίζουμε στην ζωή μας. Η ελπίδα δεν είναι τυχαίο πως πεθαίνει τελευταία,ή,καί καθόλου. Αρκεί να κρατάμε τα καλά καί να μην αναλωνόμαστε μόνο στα άσχημα...

   "Ο γάμος που δεν έγινε ποτέ… Ένα ζηλόφθονο φεγγάρι… Ο Θάνατος, που στέρησε την ευτυχία πίσω από έναν ματωμένο ουρανό… Η ανιδιοτελής αγάπη, που μπορεί να μαραζώσει έναν άνθρωπο όταν δε βρίσκει ανταπόκριση… Ο έρωτας… Θα ’ρθουν καλύτερες μέρες, εντέλει; Ο έρωτας… Θα επέλθει άραγε ποτέ η λύτρωση; Και δυο κομμένα φτερά, που κανείς δεν ξέρει αν θα γιατρευτούν ξανά στο μέλλον." (Περίληψη οπισθοφύλλου)

  Η συγγραφέας έχει έναν δικό της τρόπο γραφής. Αποτυπώνει πάνω στο χαρτί ιστορίες όμοιες με παραμύθια,αλλά πάντα μέσα από μία πιο ρεαλιστική οπτική. Ακόμη καί τα πρόσωπα που επιλέγει να πρωταγωνιστήσουν καί να πλαισιώσουν τους βασικούς ήρωες καί τις βασικές ηρωϊδες,καθώς καί οι καταστάσεις στις οποίες θα βιώσουν,χαρακτηρίζονται από μία γλαφυρή καί πειστικότατη αληθοφάνεια που θα μας επιτρέπει να δούμε τους εαυτούς μας μέσα από εκείνους/ες. Να αναπτύξουμε πληθώρα συναισθημάτων,που θα διαρκέσουν για ώρες μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης. Από την χαρά θα περάσουμε στην θλίψη καί τούμπαλιν. Παράλληλα,ο πόνος,η προδοσία,ο έρωτας,οι δεύτερες ευκαιρίες,αλλά καί οι ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί θα μας συντροφεύσουν σε αυτό το νοερό ταξίδι της ψυχής.

  Εν κατακλείδι,η συγγραφέας Φωτεινή Ταχατάκη μας αποδεικνύει πως έχει έρθει για να μείνει καί συνεχώς μας εκπλήσσει ευχάριστα. Εγώ ξεχωρίζω την πένα της για το ψυχαγωγικό καί διδακτικό της χαρακτήρα. Διότι,όλα είναι πιθανά,ακόμα καί με κομμένα φτερά. Αναζητήστε το!
Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΑΧΑΤΑΚΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ


Βιβλιοπρόταση καλοκαιριού ν.32: Με κομμένα φτερά Βιβλιοπρόταση καλοκαιριού ν.32: Με κομμένα φτερά Reviewed by Dominica on Ιουλίου 28, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.