Δελτίο Τύπου-"Τα κόκκινα παπούτσια"-Μαρίνα Ξένου–Κασσιανού -Εκδόσεις Ελκυστής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Τα κόκκινα παπούτσια" της συγγραφέως μας Μαρίνας Ξένου-Κασσιανού!

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Η Μαρία, μία πολύ όμορφη γυναίκα, βίωσε τις ιδεοληψίες, τα στερεότυπα και τους άγραφους νόμους ενός χωριού της Ελλάδας, στο οποίο γεννήθηκε την δεκαετία του ’50. Εγκλωβίστηκε και φυλακίστηκε πολύ νέα, με ψαλιδισμένα φτερά και εγκατάλειψη ονείρων για σπουδές, χάνοντας κυριολεκτικά τον εαυτό της, μέσα σε έναν κακό γάμο, απέναντι σε έναν αδιάφορο, αυταρχικό και βίαιο σύζυγο. Χήρεψε πολύ νέα και βρέθηκε απέναντι σε συμπολίτες προκατειλημμένους, ιδεοληπτικούς και εχθρικούς που την στόχευσαν, αναγκάζοντάς την, για να επιβιώσει, να απομονωθεί και να χάσει κάθε ενδιαφέρον που αφορούσε τον εαυτό της ως «γυναίκα», καταλήγοντας αυτοβούλως σε ένα άφυλο και πρόωρα γηρασμένο ον. Μόνο φως και κίνητρο ζωής γι’ αυτήν ήταν ο μοναχογυιός της, ο Κωνσταντής, μέσα από την ζωή του οποίου ζούσε και η ίδια. Ένα ζευγάρι κόκκινα παπούτσια, δώρο του πατέρα της στα 16 της χρόνια, που δεν τόλμησε να φορέσει τότε, επηρεασμένη από τα εμμέσως πλην σαφώς, απαξιωτικά και αποτρεπτικά σχόλια της μάνας της για την κακή εικόνα που θα παρουσίαζε με αυτά στον κοινωνικό περίγυρο του χωριού, τα φόρεσε με καμάρι στα 42 της, με αφορμή την εμφάνιση του πατέρα της σε ένα όνειρο-παραίσθηση. Αυτά τα παπούτσια, αποτέλεσαν κίνητρο, να «περπατήσει», ελεύθερη πια και ο εαυτός της, σε μια νέα πραγματική ζωή, την δική της ζωή…

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Η Μαρίνα Ξένου-Κασσιανού, γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 20-4-1964 και κατοικεί από τότε στο Γαλάτσι, στο ίδιο σπίτι, μια διώροφη μονοκατοικία με κήπο, που έχτισαν ο παππούς και η γιαγιά της.

Φοίτησε στα δημόσια σχολεία του Γαλατσίου, από το 1971 μέχρι το 1982 που αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Γαλατσίου.

Σπούδασε Νομικά στην Νομική Σχολή, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Κομοτηνής, από το Φθινόπωρο του 1982 έως τον Μάιο του 1987. Από το 1989 ασκεί ελεύθερη δικηγορία στο γραφείο της.

Η λογοτεχνία, μπήκε από πολύ νωρίς στη ζωή της, μια και –κατά τα λεγόμενά της– η μαμά της, φρόντισε να «στολίζει» τη σκέψη της, με αυτήν, πολύ πριν πάει στο σχολείο, μια και μπορούσε μάλιστα και άνετα να διαβάζει βιβλία, από την ηλικία περίπου των 4 ετών.

Στην 1η δημοτικού, έγραψε το πρώτο της ποίημα (και το μόνο που θυμάται απ’ έξω, από όσα έχει γράψει από τότε. Λεγόταν… «το λουλουδάκι»).

Κάποτε (στην 4η δημοτικού, στο 1ο δημοτικό Γαλατσίου), αποτόλμησε να δείξει το τετράδιο με τα ποιήματα, στον δάσκαλό της, ο οποίος όμως, της το επέστρεψε, χωρίς άποψη, αλλά γεμάτο διορθώσεις πολλών στίχων από τα ποιήματα, κατά την δική του κρίση (και ποιητικό οίστρο) και δη με κόκκινο στυλό (!!!) σαν να διόρθωνε έκθεση ιδεών… Εκεί, έκλεισε και το θέμα, που αφορούσε την εν γένει δημοσιοποίηση των ποιημάτων της, μια και απογοητεύτηκε τόσο, που δεν το ξανασυζήτησε με κανέναν. Ξανατόλμησε να εκτεθεί, μετά από 22 έτη, στην ηλικία των 32 ετών (1996), λαμβάνοντας μέρος σε ποιητικό διαγωνισμό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδος, απ’ όπου και έλαβε τον πρώτο της έπαινο.

Τα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ», είναι το πρώτο αφηγηματικό της έργο (διήγημα-νουβέλα) που ολοκληρώθηκε, δεδομένου ότι τα περισσότερα, λόγω ελλείψεως χρόνου, έχουν παραμείνει ατελείωτα. Το συγκεκριμένο δε, βραβεύθηκε με το 1ο βραβείο στον 21ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Εταιρείας Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου.

Έχει διακριθεί σε αρκετούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς:

1. Έπαινος σε ποιητικό διαγωνισμό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας το έτος 1996

2. Διάκριση στον Διαγωνισμό ποίησης του Πνευματικού Κέντρου Γαλατσίου το έτος 2006, όπου έγινε και έκδοση ανθολογίας ποιητών Γαλατσίου με τα διακριθέντα ποιήματα των συμμετεχόντων.

3. 3ος Έπαινος Ποίησης του 1ου Λογοτεχνικού διαγωνισμού ποίησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Πελοποννησίων Γαλατσίου το έτος 2007

4. Τιμητική Διάκριση στον Τσακίρειο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης (Ενωτική Πορεία Συγγραφέων) το έτος 2010

5. Έπαινος στον λογοτεχνικό διαγωνισμό του Ελληνο-Αυτραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου Μελβούρνης το έτος 2010

6. 3ο βραβείο στον διαγωνισμό ποίησης Ωδείου Φουντούλη το έτος 2010

7. 1ο βραβείο στον διαγωνισμό ποίησης του Ωδείου Φουντούλη το έτος 2011

8. 3ο βραβείο (για δύο ποιήματα) στον διαγωνισμό ποίησης του Ωδείου Φουντούλη το έτος 2011

9. Τιμητική Διάκριση στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης (του λογοτεχνικού περιοδικού ΙΔΕΟΠΝΟΟΝ) το έτος 2013

10. 1ο βραβείο στον 21ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Εταιρείας Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Νουβέλα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 36

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-210-047-9

Τιμή: 8,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2022

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

 

Το βιβλίο "Τα κόκκινα παπούτσια" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/ta-kokkina-papoutsia/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!Από τo επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!Δελτίο Τύπου-"Τα κόκκινα παπούτσια"-Μαρίνα Ξένου–Κασσιανού -Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Τα κόκκινα παπούτσια"-Μαρίνα Ξένου–Κασσιανού -Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Ιουλίου 22, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.