Συνέντευξη με την συγγραφέα Σελίνα Χρυσουλάκη


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Σημερινή μου καλεσμένη στην στήλη των συνεντεύξεων η συγγραφέας Σελίνα Χρυσουλάκη. Την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές κυκλοφορεί το νέο της βιβλίο με τίτλο "Nuclear Winter'. Της εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν,μπορούν να το προμηθευτούν είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο. 

Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το νέο σας βιβλίο με τίτλο ‘’Nuclear Winter’’. Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’αυτό;

Σ.Χ. Το "Nuclear Winter" είναι μια ιστορία για την αγάπη, τη χαμένη ελπίδα και το όνειρο. Σε ένα κόσμο σήψης και ισοπέδωσης, ένας νεαρός άνδρας θέλοντας να ξανανιώσει την ανθρώπινη επαφή αποφασίζει να επαναστατήσει.. Το ερώτημα είναι αν αυτό που υπάρχει εκεί έξω, αξίζει το κόστος.. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Ποια η πηγή έμπνευσης της ιστορίας του βιβλίου σας;

Σ.Χ. Το πώς παλεύουμε καθημερινά για την επιβίωση. Ο καθένας με το δικό του τρόπο. Το πώς οδηγούμαστε αργά αργά στο να χάσουμε την ψυχή μας και είμαστε εντάξει με αυτό.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ολοκληρώσετε την συγγραφή του;

Σ.Χ. Σχεδόν δύο νύχτες. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Ποιο μήνυμα θα επιθυμούσατε να κοινωνήσετε στο αναγνωστικό κοινό μέσα από την παρούσα ιστορία;

Σ.Χ. Μπορεί να ζούμε μέσα σε ένα ψέμα, όμως η πραγματικότητα του καθενός είναι πέρα για πέρα αληθινή. Είναι εκείνη για την οποία αξίζει κάποιος να παλέψει απέναντι στο καθεστώς τρόμου, να θυσιάσει, να επαναστατήσει. Ίσως πάλι καταλάβει πως τα δεσμά, με τα οποία είναι αλυσοδεμένος είναι μονάχα στο μυαλό του. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: ‘’Nuclear Winter’’ ο τίτλος του βιβλίου. Τί μπορεί να υπονοεί;

Σ.Χ. Ο τίτλος στα ελληνικά: Πυρηνικός Χειμώνας είναι απλά ένας νεολογισμός. Υπάρχει για να υπενθυμίζει τι θα μπορούσε να προκληθεί έπειτα από μια πυρηνική καταστροφή. Περισσότερα θα ανακαλύψετε στις σελίδες του βιβλίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Τί να αναμένουμε από την συγγραφέα Σελίνα Χρυσουλάκη μελλοντικά;

Σ.Χ. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως έχω κλείσει συνεργασία με ένα συγγραφέα για ένα έπος επιστημονικής φαντασίας. Οφείλω να ομολογήσω πως θα αργήσει λίγο, αλλά εύχομαι το αποτέλεσμα να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Τέλος,ποιο βιβλίο διαβάσατε τελευταία καί σας έκανε πολύ καλή εντύπωση;

Σ.Χ. Διάβασα αρκετά βιβλία τον τελευταίο μήνα, αλλά θα ξεχωρίσω "Το πρόβλημα των τριών σωμάτων"  του Liu Cixin. "Ακόμα κι αν ο θεός ήταν εδώ, τίποτε δε θα άλλαζε. Η ανθρωπότητα έχει φτάσει στο σημείο που κανένας δεν εισακούει τις προσευχές της.» 

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

Σ.Χ. Σας ευχαριστώ κι εγώ πολύ!!

Διαβάστε την κριτική μου για το βιβλίο εδώ:






Συνέντευξη με την συγγραφέα Σελίνα Χρυσουλάκη Συνέντευξη με την συγγραφέα Σελίνα Χρυσουλάκη Reviewed by Dominica on Ιουλίου 20, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.