Συνέντευξη με την συγγραφέα Καίτη Δροσίνη


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙΤΗ ΔΡΟΣΙΝΗ

Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σημερινή μου καλεσμένη στην στήλη των συνεντεύξεων η συγγραφέας Καίτη Δροσίνη. Την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Από τις εκδόσεις Ελκυστής κυκλοφορεί το βιβλίο της με τίτλο ''Διαμέρισμα με αριθμό 7". Της εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν,μπορούν να το προμηθευτούν είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Κυκλοφόρησε πρόσφατα, από τις εκδόσεις Ελκυστής,το βιβλίο σας με τίτλο ‘’Διαμέρισμα με αριθμό 7’’. Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’αυτό;

Κ.Δ. Σας ευχαριστώ πολύ! Το «Διαμέρισμα με αριθμό 7» θεωρώ πως είναι ένα αισιόδοξο πόνημα. Στις μέρες μας οι δυσκολίες και τα αναρίθμητα προβλήματα της καθημερινότητας, μας περιμένουν στη γωνία. Η απελπισία μας και τα αδιέξοδα γιγαντώνονται κι εμείς φτάνουμε σε τέλμα. Τι θα κάνουμε, θα τα παρατήσουμε όλα έτσι εύκολα; Όχι βέβαια! Πηγαίνουμε κόντρα στις αντιξοότητες και παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις, σωματικές και ψυχικές και στο τέλος τα προβλήματα από μόνα τους θα μας καθοδηγήσουν στις λύσεις τους. Αυτό το βιβλίο φανερώνει την αισιόδοξη πλευρά της ζωής μας και τον αγώνα προς την ευτυχία μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Ποια η πηγή έμπνευσης για την συγγραφή του βιβλίου σας; 

Κ.Δ. Θα γελάσετε αλλά πρόκειται για πραγματικό γεγονός, πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν ένας παπαγάλος! Στο πατρικό μου σπίτι οι γείτονες είχαν έναν ηλικιωμένο παπαγάλο που διέθετε ευγλωττία και απίστευτη ενέργεια. Ξεκινούσε τον μονόλογό του από τις έξι τα ξημερώματα χωρίς να σταματά και χαλάρωνε κατά τις δώδεκα το μεσημέρι. Φώναζε δυνατά: ονόματα, παρίστανε σφυρίζοντας τον τροχονόμο, ζητούσε βοήθεια από τους περαστικούς και γενικά συμπλήρωνε ολόκληρες προτάσεις, οι οποίες μπερδεύονταν με τα πρωινά που διακεκομμένα όνειρα δίνοντάς μου έμπνευση για αυτήν την όμορφη ιστορία.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ολοκληρώσετε την συγγραφή του;

Κ.Δ. Το συγκεκριμένο το έγραψα πολύ γρήγορα, ίσως έκανα να το τελειώσω δυο με τρεις εβδομάδες. Το δύσκολο ήταν ο χρόνος που περίμενε για να εκδοθεί. Βασανιζόμουν στη σκέψη εάν έπρεπε να το στείλω στον εκδότη, ή όχι, για τέσσερα χρόνια.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Τί θα επιθυμούσατε να αποκομίσει το αναγνωστικό κοινό από την επαφή του με το βιβλίο σας;

Κ.Δ. Το μόνο που επιθυμώ ειλικρινά, είναι να φτιάξω όσο μπορώ τη διάθεση του αναγνώστη, να ξεχαστεί λίγο από την καθημερινότητά του και να ταξιδέψει νοερά στις σελίδες του. Στην τελευταία σελίδα και καθώς θα κλείνει το βιβλίο, θα χαιρόμουν βαθύτατα, αν σχηματιζόταν ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη του. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Άραγε,πώς ένα διαμέρισμα μπορεί ν’αλλάξει άρδην την ζωή μας;

Κ.Δ. Στη ζωή μας τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από ένα διαμέρισμα. Θα σας εξομολογηθώ το δικό μου παράδειγμα… τις τελευταίες εβδομάδες της άνοιξης η γατούλα μου βρισκόταν σε οίστρο και ανέβαινε κάθε βράδυ στην ταράτσα. Το νιαούρισμα της ενοχλούσε την αδελφή της ιδιοκτήτριας η οποία παραπονιόταν καθημερινά. Η ιδιοκτήτρια λοιπόν μου ζήτησε να διώξω τη γάτα μου. Εγώ λοιπόν αρκετά θυμωμένη, αναζήτησα αμέσως στις τοπικές αγγελίες νέο διαμέρισμα γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να διώξω την τυφλή μου γατούλα. Δεν γνωρίζω αν ήταν θέμα τύχης ή δικαίωσης αλλά βρήκα ένα υπέροχο αρχοντικό στο βουνό, με τεράστιο κήπο που διαθέτει οπωροφόρα και εσπεριδοειδή δέντρα, λουλούδια και τρεχούμενα νερά που αναβλύζουν από πηγές. Οι γάτες μου τελικά έγιναν επτά, εξού και ο τίτλος με τον τυχερό αυτό αριθμό. Εν ολίγοις έφυγα από ένα καταθλιπτικό και γεμάτο προβλήματα διαμέρισμα για να ζήσω σε έναν παράδεισο.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Η ευτυχία είναι πιο εύκολο να κατακτηθεί απ’όσο νομίζουμε;

Κ.Δ. Για μένα πλέον η ευτυχία είναι μονάχα ένα πράγμα, απομάκρυνση από τοξικούς ανθρώπους. Μπορεί να φαντάζει κλισέ αλλά είναι γεγονός. Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να το πράξει και θα δείτε τη ζωή σας να αλλάζει δια μαγείας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Πόσο απαραίτητος είναι ο ρομαντισμός στη ζωή μας;

Κ.Δ. Ο ρομαντισμός στη ζωή μας είναι κάτι πολυσύνθετο και μερικές φορές μοιάζει με ψευδαίσθηση ή και ουτοπία. Θεωρώ πως ο καθένας μας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Η ουσία είναι πως τον χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε διαφορετικά δε θα έχει νόημα η ζωή μας. Κάποιοι πιστεύουν πως θα τον βρουν στο πρόσωπο ενός συντρόφου, κάποιοι ακολουθώντας έναν πιο μποέμικο τρόπο ζωής και οι περισσότεροι τον αναζητούν στις αμέτρητες σελίδες των βιβλίων. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Τέλος,ποιο το αγαπημένο σας βιβλίο αυτήν την περίοδο;

Κ.Δ. Η πιο δύσκολη ερώτηση της συνέντευξης. Πώς να απαντήσω από τη στιγμή που έχω στο μυαλό μου αμέτρητα βιβλία τα τελευταία χρόνια, καθώς τα κριτήρια και οι επιλογές μου έχουν γίνει πολύ αυστηρές. Το τελευταίο διάστημα όμως έχω παθιαστεί με τα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι και συγκεκριμένα το βιβλίο “The Body in the Library”. Επομένως αυτήν την περίοδο θεωρώ πως αυτό είναι το αγαπημένο μου. 

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση, Κυριακή Γανίτη από το blog DominicaAmat

Διαβάστε την κριτική μου για το βιβλίο εδώ: http://www.dominicamat.gr/2022/10/7.html

Συνέντευξη με την συγγραφέα Καίτη Δροσίνη Συνέντευξη με την συγγραφέα Καίτη Δροσίνη Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 04, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.