Προτάσεις βιβλίων φαντασίας καί θρίλερ από τις εκδόσεις Anubis!

Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


  Όχι μία,όχι δύο,αλλά πέντε προτάσεις βιβλίων έχω σήμερα για τους λάτρεις της φανταστικής λογοτεχνίας καί των θρίλερ. Ο λόγος για τα βιβλία: ''Η Πολιτεία των Κλεφτών",''DUNE, The Graphic Novel: Βιβλίο Δεύτερο – Μουάντ'Ντιμπ",''BRZRKR: Αιώνιος Μαχητής, Τόμος Δεύτερος",''Worldwar: Εισβολή, Τόμος Α' & Τόμος Β’'',που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Anubis. Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά...


1) «Η Πολιτεία των Κλεφτών»



H συνέχεια μιας από τις καλύτερες σειρές φαντασίας του 21ου αιώνα που εντυπωσιάζει με τις ανατροπές και το χιούμορ της.


Για την Άκανθο της Καμόρ, ο αγώνας για επιβίωση περνάει πρώτα από την καρδιά του…

Έχοντας αποτύχει θεαματικά στη μεγαλύτερη ληστεία της καριέρας του, ο Λοκ αργοπεθαίνει από ένα δηλητήριο που κανένας δεν μπορεί να θεραπεύσει. Όμως, την ώρα που το τέλος πλησιάζει, μια μυστηριώδης μάγισσα του προσφέρει μια ευκαιρία που είτε θα τον σώσει είτε θα τον αποτελειώσει μια για πάντα, αρκεί να γίνει πιόνι των Δεσμομάγων.

Ο Λοκ αρχικά αρνείται, αλλά η απόφασή του ανατρέπεται από την ικεσία του Ζαν και την επανεμφάνιση της Σάμπεθα – που είναι ο έρωτας της ζωής του, ισάξια σε δεξιότητα και εξυπνάδα, και πλέον η μεγαλύτερη αντίπαλός του. Ενάντια στο μοναδικό του ταίρι τόσο στον έρωτα όσο και στην απάτη, ο Λοκ πρέπει να επιλέξει αν θα πολεμήσει τη Σάμπεθα ή αν θα την προσεταιριστεί. Είναι μια απόφαση από την οποία μπορεί να εξαρτηθεί η ζωή και των δύο.

 

Το τρίτο βιβλίο της κορυφαίας σειράς φαντασίας του Scott Lynch που αναδείχθηκε αμέσως σε best seller εντυπωσιάζοντας το αναγνωστικό κοινό.

 

Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορούν τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς με τίτλους «Τα Ψέματα του Λοκ Λαμόρα» και «Κόκκινες Θάλασσες, Κόκκινοι Ουρανοί» που μας γνώρισαν το συναρπαστικό κόσμο και τη συμμορία του Λοκ Λαμόρα από την πένα του Scott Lynch, μίας από καλύτερες νέες φωνές στο χώρο του fantasy.

 

Στοιχεία Βιβλίου:

 

Συγγραφέας: Scott Lynch

Μετάφραση: Εύα Κώστα

Τίτλος Πρωτοτύπου: The Republic of Thieves

Σειρά: Ευγενείς Μπάσταρδοι - Βιβλίο 3

Κατηγορία: Fantasy, Μεταφρασμένη Λογοτεχνία

ISBN: 978-960-623-481-1

Διαστάσεις: 14 x 23 εκ.

Σελίδες: 720

Τιμή: € 26,60


Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία


2) «DUNE, The Graphic Novel: Βιβλίο Δεύτερο – Μουάντ'Ντιμπ»



Επιστρέφουμε στον πλανήτη Αρράκις με την επική συνέχεια της μεταφοράς του εμβληματικού DUNE του Frank Herbert σε graphic novel.

 

Στο δεύτερο τόμο του «Dune, The Graphic Novel» από τους συνολικά τρεις που απαρτίζουν τη μεταφορά του θρυλικού ομότιτλου μυθιστορήματος του FRANK HERBERT, ο νεαρός Πωλ Ατρείδης και η μητέρα του, η Λαίδη Τζέσικα, βρίσκονται μόνοι να περιπλανιούνται στην αχανή έρημο του Αρράκις. Μετά την προδοσία του ίδιου τους του γιατρού, του δόκτορος Γιούεχ, και την ολοκληρωτική ήττα από τον μεγαλύτερο εχθρό τους, τους Χαρκόννεν, ο Πωλ και η Τζέσικα πρέπει να βρουν τους μυστηριώδεις Φρέμεν, που αποτελούν τη μόνη τους ελπίδα για να επιβιώσουν. Καθώς συνεχίζουν να ανακαλύπτουν τα επτασφράγιστα μυστικά του πλανήτη, θα χρειαστεί να πάρουν αποφάσεις που θα αλλάξουν τη μοίρα τους και την ίδια τους τη ζωή για πάντα.

Αυτή η πιστή μεταφορά του διάσημου «DUNE» από τον Brian Herbert, γιο του Frank Herbert, και τον επιτυχημένο συγγραφέα Kevin J. Anderson συνεχίζει το ταξίδι του Πωλ, καθώς εξελίσσεται από παιδί σε έναν μυστηριώδη μεσσία. Το δίδυμο των ταλαντούχων εικονογράφων Raúl Allén και Patricia Martίn επιστρέφει για να συνεχίσουν τη μοναδική τους απεικόνιση του σύμπαντος του Dune.

 

Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορεί o πρώτος τόμος της μεταφοράς του εμβληματικού «Dune» του Frank Herbert σε graphic novel με τίτλο «DUNE, The Graphic Novel: Βιβλίο Πρώτο».

  

Στοιχεία Βιβλίου:

 

Συγγραφείς: Frank Herbert, Brian Herbert & Kevin J. Anderson

Εικονογράφηση: Raúl Allén, Patricia Martίn

Μετάφραση: Ορέστης Μανούσος

Σειρά: Dune, The Graphic Novel

Πρωτότυπος Τίτλος: Dune, The Graphic Novel: Muad’Dib, Book 2

Κατηγορία: Επιστημονική Φαντασία, Graphic Novel

ISBN: 978-960-623-240-4

Διαστάσεις: 17 x 26 εκ.

Σελίδες: 176

Τιμή: € 23,30

 

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία


3) «BRZRKR: Αιώνιος Μαχητής, Τόμος Δεύτερος»




To ντεμπούτο του Keanu Reeves ως σεναριογράφου κόμιξ συνεχίζεται

με το δεύτερο τόμο της αναγνωρισμένης σειράς των Boom! Studios

που έκανε το καλύτερο λανσάρισμα σε πωλήσεις τα τελευταία 30 χρόνια!

 

Τι τίμημα θα πλήρωνες για την απόλυτη ελευθερία;

Ο άντρας γνωστός απλώς ως Β., ένας ημίθεος καταραμένος με μια ανείπωτη δίψα για βία, αρχίζει ξανά την περιπλάνησή του σε όλον τον κόσμο. Αφού υποβάλλεται σε μια σειρά πειραμάτων και επιβιώνει από μια σειρά αποστολών, οι αναμνήσεις του Β. για την καταγωγή του επιτέλους επιστρέφουν. Μα τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του; Κατάφερε τελικά ο Β. να βρει την αληθινή ελευθερία; Ίσως – αλλά πότε η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αφήσει τον καλύτερό της πράκτορα να φύγει έτσι απλά;

 

Το ντεμπούτο του Keanu Reeves ως σεναριογράφου κόμιξ (ταινίες «The Matrix», «John Wick», «Speed») συνεχίζεται, έχοντας δίπλα του τον επιτυχημένο συν-σεναριογράφο Matt Kindt («Folklords», «Grass Kings») και το διάσημο εικονογράφο Ron Garney («Wolverine», «Captain America»), στην αμείλικτα βίαιη σειρά για τις μάχες ενός αθάνατου πολεμιστή μέσα στο χρόνο.

 

To πρώτο τεύχος της σειράς έσπασε κάθε ρεκόρ, και με περισσότερα από 615.000 πωληθέντα αντίτυπα, έγινε το πιο εμπορικό πρωτότυπο βιβλίο-κόμιξ των τελευταίων τριάντα χρόνων.

 

Το NETFLIX ετοιμάζει τη μεταφορά του graphic novel στη μικρή οθόνη, με πρωταγωνιστή τον Keanu Reeves, ενώ θα ακολουθήσει και μια σειρά animation.

 

Περιλαμβάνει τα τεύχη #5-8 του κόμιξ «BRZRKR».

 

Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος της σειράς με τίτλο «BRZRKR: Αιώνιος Μαχητής, Τόμος Πρώτος».

  

Βιβλιογραφικά Στοιχεία:

 

Σενάριο: Keanu Reeves, Matt Kindt

Εικονογράφηση: Ron Garney, Bill Crabtree

Μετάφραση: Ορέστης Μανούσος

Τίτλος Πρωτότυπου: BRZRKR, Volume 2

Κατηγορία: Graphic Novel

ISBN: 978-960-623-474-3

Διαστάσεις: 17 x 26 εκ.

Σελίδες: 112

Τιμή: € 17,90

  

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία

 

Η έκδοση περιλαμβάνει περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους.


4)  «Worldwar: Εισβολή, Τόμος Α’»




1942. Από το Περλ Χάρμπορ ως τους δρόμους του Παρισιού κι από την Πολιορκία του Λένινγκραντ ως τη Ναυμαχία του Μίντγουεϊ, ο πόλεμος μαινόταν σε ολόκληρο τον πλανήτη ενώ οι φλόγες της καταστροφής ολοένα και εξαπλώνονταν.

Και τότε, ξαφνικά, κατέφτασε ο πραγματικός εχθρός. Οι εξωγήινοι ήταν ασταμάτητοι, με τεχνολογία που ξεπερνούσε τον ανθρώπινο νου. Μόνη ελπίδα της Γης, η συνεργασία μεταξύ των δυνάμεων του Άξονα και των Συμμάχων – πράγμα αδιανόητο.

Όμως το εναλλακτικό σενάριο ήταν ακόμα χειρότερο.

Κι έτσι, η ανθρωπότητα απάντησε στη συγκλονιστική πρόκληση που θα έκρινε τη μοίρα του κόσμου...

Τι θα γινόταν αν ο Ρούζβελτ, ο Στάλιν, ο Τσώρτσιλ, ο Χίτλερ και ο Χιροχίτο ένωναν τις δυνάμεις τους για να υπερνικήσουν έναν ακόμα πιο ισχυρό αντίπαλο;

Ο μαέστρος της εναλλακτικής ιστορίας Harry Turtledove αφηγείται τι θα συνέβαινε αν ολόκληρη η ανθρωπότητα ερχόταν αντιμέτωπη με την απόλυτη απειλή.

 

Ο δεύτερος τόμος του μυθιστορήματος «Εισβολή» θα κυκλοφορήσει στις αρχές Νοεμβρίου. Η «Εισβολή» αποτελεί το πρώτο βιβλίο της αναγνωρισμένης σειράς ΕΦ «Worldwar» του Harry Turtledove. Η σειρά αποτελείται από οκτώ συνολικά βιβλία, την τετραλογία «Worldwar», την τριλογία «Colonization» και το βιβλίο «Homeward Bound» που ολοκλήρωσε τη φιλόδοξη, εναλλακτική ιστορία επιστημονικής φαντασίας που αφηγήθηκε ο συγγραφέας μεταξύ 1994 και 2004.

 

Υποψήφιο για Βραβείο Locus το 1994

και για Βραβείο Sidewise Εναλλακτικής Ιστορίας το 1996

 

Στοιχεία Βιβλίου:

 

Συγγραφέας: Harry Turtledove

Μετάφραση: Μαρία-Κασσιανή Ζώτου

Σειρά: Worldwar, Βιβλίο 1

Πρωτότυπος τίτλος: Worldwar: In the Balance, Part I

Κατηγορία: Επιστημονική Φαντασία, Μεταφρασμένη Λογοτεχνία

ISBN: 978-960-623-484-2

Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.

Σελίδες: 432

Τιμή: € 21,90

 

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία

 

5) «Worldwar: Εισβολή, Τόμος Β’»




O Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος συναντά την επιστημονική φαντασία

στην κορυφαία σειρά εναλλακτικής ιστορίας από την πένα

του βραβευμένου συγγραφέα Harry Turtledove

 

Η μάχη για τη σωτηρία του πλανήτη ξεκινά.

Οι εισβολείς δεν περίμεναν τη λυσσαλέα αντίσταση που συνάντησαν. Όμως μαθαίνουν γρήγορα και δε θα διστάσουν να εξαπολύσουν τα πιο καταστροφικά τους όπλα, προκειμένου να κάμψουν το ηθικό των αγωνιστών.

Ναζί και Εβραίοι, Ιάπωνες και Αμερικάνοι, Ρώσοι και Βρετανοί θα αναγκαστούν να συνεργαστούν ή να χάσουν τα πάντα για τα οποία αγωνίστηκαν.

Από τις χιονισμένες εκτάσεις της Ουκρανίας μέχρι τα γκέτο της Πολωνίας, και από τους αγγλικούς ουρανούς μέχρι το πολιορκούμενο Σικάγο, νέες συμμαχίες ανάμεσα σε παλιούς εχθρούς θα δοκιμαστούν. Απέναντι στην τεχνολογική υπεροχή ενός ακατανόητου εχθρού, η επινοητικότητα και το θάρρος του ανθρώπινου είδους θα κρίνουν το αποτέλεσμα της πιο ασύμμετρης σύγκρουσης.

Τι θα γινόταν αν ο Ρούζβελτ, ο Στάλιν, ο Τσώρτσιλ, ο Χίτλερ και ο Χιροχίτο ένωναν τις δυνάμεις τους για να υπερνικήσουν έναν ακόμα πιο ισχυρό αντίπαλο;

Ο μαέστρος της εναλλακτικής ιστορίας αφηγείται τι θα συνέβαινε αν ολόκληρη η ανθρωπότητα ερχόταν αντιμέτωπη με την απόλυτη απειλή.

 

Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος του μυθιστορήματος με τίτλο «Worldwar: Εισβολή, Τόμος Α’».

 

Η «Εισβολή» αποτελεί το πρώτο βιβλίο της αναγνωρισμένης σειράς ΕΦ «Worldwar» του Harry Turtledove. Η σειρά αποτελείται από οκτώ συνολικά βιβλία, την τετραλογία «Worldwar», την τριλογία «Colonization» και το βιβλίο «Homeward Bound» που ολοκλήρωσε τη φιλόδοξη, εναλλακτική ιστορία επιστημονικής φαντασίας που αφηγήθηκε ο συγγραφέας μεταξύ 1994 και 2004.

 

Υποψήφιο για Βραβείο Locus το 1994

και για Βραβείο Sidewise Εναλλακτικής Ιστορίας το 1996

 

Στοιχεία Βιβλίου:

 

Συγγραφέας: Harry Turtledove

Μετάφραση: Μαρία-Κασσιανή Ζώτου

Σειρά: Worldwar, Βιβλίο 1.2

Πρωτότυπος τίτλος: Worldwar: In the Balance, Part IΙ

Κατηγορία: Επιστημονική Φαντασία, Μεταφρασμένη Λογοτεχνία

ISBN: 978-960-623-500-9

Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.

Σελίδες: 448

Τιμή: € 21,90

 

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία


Όποιο/α κι αν επιλέγξετε να διαβάσετε,σας εύχομαι καλή ανάγνωση!




Προτάσεις βιβλίων φαντασίας καί θρίλερ από τις εκδόσεις Anubis! Προτάσεις βιβλίων φαντασίας καί θρίλερ από τις εκδόσεις Anubis! Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.