ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σειρά: Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους -Εκδόσεις Κάκτος


Σειρά: Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους


Οι Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ εγκαινιάζουν μια νέα, πρωτοποριακή, εικονογραφημένη σειρά παιδικών βιβλίων, για παιδιά ηλικίας 5+, η οποία βασίζεται στη φημισμένη σειρά «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία - Οι Έλληνες», που έχει βραβευτεί από το Πανεπιστήμιο της Aix-en-Provence ως ένα από τα πιο σημαντικά εκδοτικά έργα της εποχή μας!

Η σειρά έχει στόχο να εισάγει τους μικρούς αναγνώστες στα μεγάλα κλασικά έργα, να προκαλέσει και να προσκαλέσει τα παιδιά να γνωρίσουν από μικρή ηλικία όλο τον πλούτο της αρχαίας ελληνικής σκέψης, να έρθουν σε επαφή με τη φιλοσοφία, την ιστορία, την ποίηση, το θέατρο, με τρόπο απλό και επιμορφωτικό, ψυχαγωγικό και ευχάριστο.

Τα έργα διασκευάζουν γνωστές προσωπικότητες, όπως ηθοποιοί, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι, οι οποίοι γνωρίζουν σε βάθος τα πρωτότυπα κείμενα και μπορούν να μεταδώσουν στα παιδιά σημαντικές ιδέες και έννοιες με τρόπο σχεδόν βιωματικό.

Σκοπός μας είναι η σειρά αυτή να εμπλουτίζεται συνεχώς, ώστε να διασκευαστούν όλα τα σημαντικά έργα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας για παιδιά και εφήβους.


Η ΜΥΡΤΩ ΑΛΙΚΑΚΗ διασκευάζει και αφηγείται ΒΑΚΧΕΣ του Ευριπίδη            

 

Στην αρχαία Θήβα καταφτάνει ο θεός Διόνυσος που διψάει για εκδίκηση! Παρασέρνει τις γυναίκες της πόλης που μετατρέπονται σε μαινάδες και πάνε να κατοικήσουν στα βουνά! Έτσι ξεκινάει ένας φαύλος κύκλος όπου οι βασιλιάδες, ο μάντης Τειρεσίας και οι σοφοί της πόλης θα αναγκαστούν να πληρώσουν ένα πολύ μεγάλο τίμημα, μιας κι ο Κάδμος, ο βασιλιάς τους, περιέπεσε σε ύβρη και αλαζονεία! Ποια θα είναι η κατάληξη της ιστορίας μας;


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ:

Μυρτώ Αλικάκη - Διασκευή και αφήγηση

Γεννήθηκε στο Παρίσι το 1972. Τελειώνοντας το σχολείο φοίτησε στη Γαλλική Φιλολογία και παράλληλα στη Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν». Από το 1993 μέχρι σήμερα εργάζεται ανελλιπώς στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους Μίμη Κουγιουμτζή, Θωμά Μοσχόπουλο, Γιάννη Χουβαρδά, Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς, Κωστή Καπελώνη, Νικαίτη Κοντούρη, Πέτρο Ζούλια, Κώστα Φιλίππογλου, Διαγόρα Χρονόπουλο και άλλους σκηνοθέτες σε έργα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Στον κινηματογράφο έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες και έχει διακριθεί για την ερμηνεία της με το Α’ βραβείο Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1998 για την ταινία «Black Out» του Μ. Καραμαγγιώλη και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρου για την ταινία «Το Δέντρο και η Κούνια» της Μ. Ντούζα.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε πληθώρα τηλεοπτικών σειρών, όπως «Αναστασία», «Δέκατη Εντολή», «Αίθουσα του Θρόνου», «Υπέροχα πλάσματα» και άλλες.

Τα τελευταία χρόνια διδάσκει υποκριτική σε δραματικές σχολές και επίσης εργάζεται ως εκφωνήτρια. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.

 

Sasha Haddad - Εικονογράφηση

Η Σάσα Χαντάντ είναι Λιβανέζα εικονογράφος με έδρα την Ελλάδα. Το έργο της είναι πολύπλευρο.

Έχει εικονογραφήσει 22 παιδικά βιβλία (ένα από αυτά έφτασε στη βραχεία λίστα για τα βραβεία SIBF 2018) και έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα για διαδικτυακά και έντυπα περιοδικά, όπως τα Vice Arabia, Miraa και Executive Magazine. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει τα λογότυπα για διάφορες εταιρείες και μαγαζιά εστίασης στον Λίβανο και σε άλλες αραβικές χώρες. Τέλος, έχει συνεργαστεί κι έχει δημιουργήσει εικαστικά για μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως για την UNDP των Ηνωμένων Εθνών και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Πλέον έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.


ISBN: 978 618 215 064 1 Σελίδες: 36, Τιμή 11,02


Η ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΓΟΥΛΙΩΤΗ διασκευάζει και αφηγείται ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή

Η Αντιγόνη και η αδερφή της η Ισμήνη θέλουν να αποδώσουν τιμές στον νεκρό αδερφό τους. Ο βασιλιάς Κρέοντας γράφει έναν σκληρό νόμο. Οι σοφοί της Θήβας τον συμβουλεύουν να είναι επιεικής. Η Αντιγόνη μόνη της ξεπερνάει τον φόβο της και ακολουθεί τον νόμο της αγάπης και της συνείδησης! Ο καθένας θα κληθεί να πληρώσει το τίμημα των αποφάσεών του.

Η Αντιγόνη λέει θαρρετά στον βασιλιά:

«Δεν γεννήθηκα να ζω με το μίσος,

γεννήθηκα να ζω με την αγάπη!»

Ποια θα είναι η κατάληξη της ιστορίας μας;

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ:

Στεφανία Γουλιώτη - Διασκευή και αφήγηση

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Δραματική Σχολή του Piccolo Teatro di Milano. Έχει ενσαρκώσει πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Τρισεύγενη» του Κωστή Παλαμά, ο «Καλός άνθρωπος του Σετσουάν» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Δεσποινίς Τζούλια» του Στρίντμπεργκ, «Κλυταιμνήστρα» στην «Ορέστεια» του Αισχύλου, και πολλούς άλλους.

Έχει τιμηθεί με τα βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Κάρολος Κουν» για την ερμηνεία της στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή (σκην. P. Stein), καθώς και με το B΄ Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στα Βραβεία Κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα» για τον «Καλό άνθρωπο του Σετσουάν» (σκην. Κ. Ευαγγελάτου). Στον κινηματογράφο έχει τιμηθεί με το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ταινία «J.A.C.E.» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη. Έχει πρωταγωνιστήσει σε 5 ταινίες και 3 τηλεοπτικέςσειρές, ενώ αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστεί στην καινούργια σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Maestro».

Από το 2009 διδάσκει το μάθημα της υποκριτικής σε σχολές όπως το «Ωδείο Αθηνών», «Γιώργος Αρμένης» κ.α., αλλά και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Θεατρολογίας, ενώ παράλληλα δουλεύει και εξελίσσει τη δική της μέθοδο «Flowing Through».


Μάγια Τζούριτς - Εικονογράφηση

Γεννήθηκε το 1987 στο Βελιγράδι Σερβίας. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται ως ζωγράφος-εικονογράφος.

ISBN: 978 618 215 062 7, Σελίδες: 36, Τιμή: 11,02€


Η ΑΝΝΗ ΘΕΟΧΑΡΗ διασκευάζει και αφηγείται ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ του Ηρόδοτου


Ο βασιλιάς της Σάμου Πολυκράτης γίνεται τύραννος, στερεί την ελευθερία από τους υπηκόους του και προκαλεί τον φθόνο των θεών. Ο βασιλιάς της Αιγύπτου γίνεται σύμμαχός του και τον συμβουλεύει σοφά να βάλει ένα μέτρο στις υπερβολές του.

Ο Πολυκράτης δίνει ένα από τα πιο πολύτιμα αποκτήματά του, αλλά η μοίρα τoύ το φέρνει πίσω.

Ποια θα είναι η κατάληξη της ιστορίας μας;


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ:

Άννη Θεοχάρη - Διασκευή, αφήγηση και εικονογράφηση

 

Είναι ηθοποιός, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, εικονογράφος και τραγουδοποιός. Έχει συμμετοχές σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις όπως «Η ταράτσα του Φοίβου» του Φοίβου Δεληβοριά, «Η φάρμα των ζώων» σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Εθνικό Θέατρο, καθώς και στις τηλεοπτικές σειρές «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» σε σκηνοθεσία Διονύση Φερεντίνου, «Η τούρτα της μαμάς» σε σκηνοθεσία Απόστολου Ρήγα, και «Τα νούμερα» σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη. Έχει γράψει τραγούδια για την Oμάδα Zωοφιλικών Eνημερώσεων στα Σχολεία («ΖΩ.Ε.Σ.»), για τα εκπαιδευτικά προγράμματα των εκδόσεων «Κίτρινο Πατίνι», όπως επίσης και για την παράσταση «Είμαστε πάτσι» της Συντεχνίας του Γέλιου. Έχει κυκλοφορήσει σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Λιβάνη, Ελληνοεκδοτική και Κάκτος εννέα παιδικά βιβλία, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι σε δική της εικονογράφηση. Με αφορμή τα βιβλία της οργανώνει αφηγήσεις παραμυθιών και επισκέπτεται σχολεία και βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα.

ISBN: 978 618 215 063 4, Σελίδες: 36, Τιμή: 11,02€



 Από τo επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σειρά: Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους -Εκδόσεις Κάκτος ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σειρά: Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους -Εκδόσεις Κάκτος Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 30, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.