Δελτίο Τύπου-"Ματωμένο παρελθόν, η αφορμή"-Βασίλης Λινάρδος-Εκδόσεις Ελκυστής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Ματωμένο παρελθόν, η αφορμή" του συγγραφέα μας Βασίλη Λινάρδου!


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Στη σύγχρονη Αθήνα, δολοφονείται ένας Σύριος πρόσφυγας. Ο αστυνόμος Δεμιρόγλου μόλις έχει καθίσει στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του να διαβάσει την εφημερίδα του. Στην πρώτη σελίδα υπάρχει η φωτογραφία του άτυχου Σύριου. Στο πρόσωπό του βλέπει το δικό του πρόσωπο, ενώ το όνομα του νεκρού είναι Δεμίρης. Στα προσωπικά του είδη, κουβαλούσε και εκατοντάδες φωτογραφίες, πολλές απ’ αυτές τραβηγμένες στη Σμύρνη πριν και μετά την απόβαση των ελληνικών στρατευμάτων· πολλές απ’ αυτές τις φωτογραφίες τις έχει και ο ίδιος στο δικό του σπίτι. Πρόκειται για φωτογραφίες των προγόνων του. Έτσι, δεν έχει πλέον καμία αμφιβολία ότι ο νεκρός Σύριος πρόσφυγας είναι μακρινός ξάδελφός του. Αμέσως, στο μυαλό του έρχονται ιστορίες πολυακουσμένες, στοιχειωμένες, οι οποίες ξεπηδούν μέσα από τις φωτογραφίες.

Παραμονές της απόβασης του ελληνικού στρατού στη Σμύρνη, Τούρκοι τσέτες απαγάγουν την κόρη του Δεμίρη, Κατερίνα. Η απαγωγή γίνεται για να εισπράξουν λύτρα και με αυτά να αγοράσουν όπλα που χρειάζονται για να αντισταθούν στην εισβολή των Ελλήνων στη χώρα τους. Τα δύο δίδυμα αδέλφια της θέλουν να πάρουν εκδίκηση. Ένα κυνηγητό αρχίζει σ’ όλη την επικράτεια της χώρας αυτής, ώσπου να εντοπίσουν και να σκοτώσουν μέχρι και τον τελευταίο απαγωγέα της αδελφής τους. Όλα αυτά εν μέσω μαχών των δύο στρατών και μέχρι το τέλος της Μικρασιατικής Καταστροφής που επήλθε με το κάψιμο της Σμύρνης.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ



Ο Βασίλης Λινάρδος γεννήθηκε στον Βόλο, το 1958. Είναι πτυχιούχος εργοδηγός μηχανολόγος. Με την ιδιότητα αυτή, ‘οδήγησε’ το έργο για τη δημιουργία τριών μουσείων, βιομηχανικής κληρονομιάς:

1 Πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα, στον Βόλο, του Πολιτιστικού, Τεχνολογικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς.

2 Μουσείο βιομηχανικού καυσαερίου στο Γκάζι [Τεχνόπολις, Αθήνα].

3 Μύλος Ματσόπουλου, στον δήμο Τρικκαίων.

Συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα «Καταγραφή του ιστορικού, βιομηχανικού εξοπλισμού της Ελλάδας». Συντονιστές του προγράμματος ήταν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μαζί με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής κυκλοφόρησαν σε συλλογικό τόμο, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, από τις Εκδόσεις Οδυσσέας, το 1998.

Το 2002 είχε συμμετοχή στο ερευνητικό πρόγραμμα «Καταγραφή παραδοσιακών εργαστηρίων στο Πήλιο», με ανάθεση από το Πολιτιστικό, Τεχνολογικό Ίδρυμα του ομίλου Πειραιώς.

Συμμετείχε στο χτίσιμο δύο αμφίδρομων πλοίων, το Άναξ και το Άνασα Μ, ιδιοκτησίας Γιάννη Μητσόπουλου.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 498

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-210-079-0

Τιμή: 18,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2022

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "Ματωμένο παρελθόν, η αφορμή" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/matomeno-parelthon-i-aformi/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!




 Από τo επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!




Δελτίο Τύπου-"Ματωμένο παρελθόν, η αφορμή"-Βασίλης Λινάρδος-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Ματωμένο παρελθόν, η αφορμή"-Βασίλης Λινάρδος-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 30, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.