Δελτίο Τύπου-"Πορεία προς Εμμαούς"-Αθανάσιος Νικολόπουλος-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Πορεία προς Εμμαούς" του ποιητή μας Αθανάσιου Νικολόπουλου!


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ


ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΓΥΡΩΘΕΝ

 

Όλοι εσείς οι ‘αψεγάδιαστοι’,

που επιδεικτικά εναγκαλίζεστε προθύμως

κάθε περιοδεύουσα τράπεζα

και είστε ανοικτίρμονες ανοίκεια,

σε κάθε ασκητικό βωμό,

ποτέ σας δεν θα νιώσετε την ηδονή,

των άβολων για εσάς αδέσμευτων ονείρων

και βίαια θ’ αναζητείτε εσαεί,

την πρόσκαιρη επίστρωση

της παθογόνου υστεροφημίας σας

και έτσι βέβηλα θ’ αντιστρατεύεστε εμμονικά,

κάθε ζωοποιό αντίσταση στην ύβρη


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΟ Αθανάσιος Νικολόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 31/3/1965 από δύο υπέροχους γονείς, τον Δημήτρη και την Ανατολή, που του πρόσφεραν απλόχερα την αγάπη τους. Η καταγωγή του εκ πατρός από τη Μεσσηνία, εκ μητρός από την Καστοριά, αν και η μητέρα του έλκει τη δική της καταγωγή από τις αλησμόνητες πατρίδες, τον Πόντο. Μεγάλωσε στο Γαλάτσι με τους άπλετους τότε ελεύθερους χώρους και αλάνες, όπου έπαιξε και έκανε φίλους καρδιακούς. Η Αθήνα είναι η μεγάλη του αγάπη, έχει δε επιλέξει να ζει στο κέντρο της.

Είναι απόφοιτος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης διετούς κοινού μεταπτυχιακού προγράμματος στο Διεθνές Εμπορικό-Οικονομικό Δίκαιο «Δίκαιο της Οικονομίας και των Επιχειρήσεων» της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Είναι μέλος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, της Εταιρίας Δικαστικών μελετών και της Ελληνικής Ένωσης Ευρωπαϊκού Δικαίου. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων επιμόρφωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει υπάρξει εισηγητής σε νομικά και όχι μόνο συνέδρια. Το 2020 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις της Νομικής Βιβλιοθήκης το νομικό του σύγγραμμα, «Η Εναρμονισμένη Πρακτική των Επιχειρήσεων και το Ενωσιακό Δίκαιο του Ελεύθερου Ανταγωνισμού». Είναι δικαστικός λειτουργός των Ποινικών και Πολιτικών Δικαστηρίων και υπηρετεί με τον βαθμό του Προέδρου Εφετών, στο Εφετείο Αθηνών.

Κομβικό σημείο της πορείας του είναι η συμμετοχή του στην ίδρυση το έτος 2016 του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών [ΚΕΛΔ] του μόνου παγκοσμίως λογοτεχνικού σωματείου που αποτελείται από εν ενεργεία και συνταξιούχους Δικαστές και Εισαγγελείς και το οποίο έχει αναπτύξει ήδη πολύπλευρη πολιτιστική δράση με εκδηλώσεις και εκδόσεις βιβλίων. Ποιήματά του περιλαμβάνονται στα δύο εκδοθέντα ανθολόγια του ΚΕΛΔ με τίτλο «Ποητική Αδεία», εκδόσεις Ανάτυπο, και «Εν αμφιβολία ποιητές», εκδόσεις Ελκυστής. Είναι Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΛΔ.

Η ποίηση δεν προέκυψε ξαφνικά, αφού ενυπάρχει στο DNA της φυλής μας. Η ποίηση και το τραγούδι του καθόρισαν τις μνήμες στην πορεία της ζωής του, απλώς κατά διαστήματα, μεγάλα είναι η αλήθεια, λόγω του λειτουργήματος του Δικαστή, βρίσκονταν εν υπνώσει. Ιδιαίτερη αγάπη από μικρός είχε στη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική. Αυτό τον οδήγησε να τη σπουδάσει και να λάβει δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής, με δάσκαλό του τον αείμνηστο Άρχοντα Λαμπαδάριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Ελευθέριο Γεωργιάδη.

Το 2021 κυκλοφόρησε η πρώτη του ατομική ποιητική συλλογή με τίτλο «ΚΑΡΦΩΜΕΝΟΙ ΗΛΙΟΙ» από τις εκδόσεις «ΕΛΚΥΣΤΗΣ».

Η παρούσα ποιητική συλλογή με τίτλο «ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΕΜΜΑΟΥΣ», είναι η δική του αναζήτηση, στο μόνο συναίσθημα, που χωρίς αυτό, δεν έχουμε τίποτε στην ζωή… της Αγάπης. Αυτής που μπορεί να περπατήσαμε δίπλα της όλη μας την ζωή, αλλά να αναγνωρίσαμε την αξία της μόνο στο τέλος της πορείας μας.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Ποιητική συλλογή

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 86

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-210-085-1

Τιμή: 10,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2022

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

 

Το βιβλίο "Πορεία προς Εμμαούς" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/poria-pros-emmaous/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!


  Από τo επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!
Δελτίο Τύπου-"Πορεία προς Εμμαούς"-Αθανάσιος Νικολόπουλος-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Πορεία προς Εμμαούς"-Αθανάσιος Νικολόπουλος-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 23, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.