Οι βαλίτσες των μυρμηγκιών


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Οι βαλίτσες των μυρμηγκιών

Συγγραφέας: Βέρα Αναστασίου

Μετά την ''Πριγκίπισσα Βανίλια'',η συγγραφέας Βέρα Αναστασίου επανέρχεται με το νέο της παιδικό βιβλίο,με τίτλο ''Οι βαλίτσες των μυρμηγκιών",που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Ένα παραμύθι,που χάρη στην αλληγορική του ιστορία,θα μιλήσει καί θα εξηγήσει με λόγο απλό καί κατανοητό στα μικρά παιδιά το ζήτημα της αναγκαστικής μετανάστευσης καί της προσφυγιάς. Τον φόβο για την επιβίωση,αλλά καί την ελπίδα για μία νέα πατρίδα καί ένα καλύτερο μέλλον,παρά τις όποιες αντιξοότητες.
Άν καί η εισαγωγή μας στην υπόθεση γίνεται κάπως απότομα,στην πορεία η συγγραφέας μας παρουσιάζει μία στρωτή καί συνεχόμενη ιστορία που οδηγεί σε ένα όμορφο τέλος. Οικείο λεξιλόγιο,σύντομες προτάσεις,ωραίο παιχνίδι με την εναλλαγή στις γραμματοσειρές είναι μερικά από τα θετικά στοιχεία του βιβλίου. Η μόνη μου ένσταση είναι σχετικά με την εικονογράφηση,που θα την επιθυμούσα πολύχρωμη κι όχι ασπρόμαυρη.

Περιγραφή:

Τι θα μπορούσαν να χωρέσουν άραγε οι βαλίτσες μιας οικογένειας μυρμηγκιών, η οποία βρίσκεται από τη μία στιγμή στην άλλη σε μέρη που ποτέ δεν περίμενε; Είδη πρώτης ανάγκης, φαγητά, ρούχα ή  ελπίδες και όνειρα για μία νέα και  καλύτερη ζωή; Οι γονείς του μικρού μυρμηγκιού φροντίζουν για όλα, όμως δε μπορούν να προβλέψουν τους κινδύνους αλλά ούτε και την ευτυχία που θα μπορούσαν να συναντήσουν. Ακόμα και όταν βρεθούν μέσα σε ένα παιδικό δωμάτιο…  

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

Σειρά: Ανέμη

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.



Οι βαλίτσες των μυρμηγκιών Οι βαλίτσες των μυρμηγκιών Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 22, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.