ΕΞΙ ΚΟΡΑΚΙΑ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

"Ένας κατάδικος που διψάει για εκδίκηση.
Ένας δεινός σκοπευτής που δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη σε κανένα στοίχημα.
Ένας φυγάς με προνομιούχο παρελθόν.
Μια κατάσκοπος γνωστή ως Φάντασμα.
Μια Καρδιοφροντίστρια που χρησιμοποιεί τη μαγεία της για να επιβιώσει στις φτωχογειτονιές.
Ένας κλέφτης με ταλέντο στις αδύνατες αποδράσεις.

ΕΞΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟΚΛΗΡΟΙ. ΕΝΑ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ ΚΟΛΠΟ. ΜΑΖΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ – ΑΝ ΔΕ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ."

Αγαπώ τα βιβλία φαντασίας για χίλιους δυο λόγους. Όταν,λοιπόν,έμαθα τα νέα για την επικείμενη κυκλοφορία του βιβλίου ''ΕΞΙ ΚΟΡΑΚΙΑ'' της συγγραφέως Leigh Bardugo,ένιωσα αμέσως την λαχτάρα να το διαβάσω. Θέλετε λίγο να με επηρέασε ο τίτλος καί η εικόνα του εξωφύλλου,ή,οι πολύ καλές εντυπώσεις των αναγνωστών/στριων σχετικά με προηγούμενα έργα της,ήμουν βέβαιη πως αυτό το βιβλίο ήταν ό,τι χρειαζόμουν σε μία δύσκολη,-για μένα-,αναγνωστική περίοδο. Καί όπως αποδείχθηκε,δεν έκανα λάθος. Αν καί δεν έχω διαβάσει την τριλογία της συγγραφέως,με τίτλο ''ΟΙ ΓΚΡΙΣΑ'',ένιωσα μία οικειότητα με την γραφή της καί μετά από την ανάγνωση του παρόντος,στα άμεσα σχέδια μου είναι να αναζητήσω καί να διαβάσω κι εκείνα. Αλλά ας τα πιάσω,καλύτερα,από την αρχή.

Η συγγραφέας είναι μετρ στο να φτιάχνει ένα δαιδαλώδες σκηνικό μυστηρίου,μαγείας,αγωνίας,περιπέτειας καί πλούσιας φαντασίας. Τα πρόσωπα που επιλέγει να πρωταγωνιστήσουν στην ιστορία της είναι όλα ένα κι ένα. Πρόσωπα με διαφορετικούς κι έντονους χαρακτήρες,που φέρουν τα δικά τους προσωπικά βιώματα καί τραύματα ψυχής που είναι δύσκολο να τιθασευτούν. Τί γίνεται,όμως,όταν όλοι/ες εκείνοι/ες ενωθούν κάτω από ένα κοινό σκοπό; Το μόνο σίγουρο είναι πως το αποτέλεσμα θα είναι εκρηκτικό...

"Η εγκληματική ιδιοφυΐα, Καζ Μπρέκερ, έχει μια ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικά επικίνδυνο κόλπο: να διαρρήξει το Δικαστήριο του Πάγου –ένα στρατιωτικό οχυρό που δεν έχει παραβιαστεί ποτέ– και να πάρει έναν όμηρο του οποίου η γνώση θα μπορούσε να αλλάξει τη μαγεία των Γκρίσα για πάντα. Η επιτυχία αυτού του σχεδίου σημαίνει αφάνταστα πλούτη για τον Καζ, αλλά δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του…" (Περίληψη οπισθοφύλλου)

Ανατρεπτικό,εθιστικό έως καί την τελευταία του σελίδα,δυνατό ως προς τις εικόνες καί συναισθήματα το βιβλίο,χρειάστηκα δύο μέρες για να ολοκληρώσω την ανάγνωσή του,όχι γιατί είναι κακογραμμένο,ή,δυσνόητο,αλλά γιατί ήθελα να δώσω μία μικρή παράταση στην απόλαυση που ένιωθα. Ένα βιβλίο που επάξια εκπροσωπεί το είδος της φαντασίας,που μπορεί άνετα να διαβαστεί καί από εφήβους/ες ηλικίας 16 ετών καί άνω,ενώ παράλληλα,μιλάει για έννοιες όπως η αφοσίωση,η εμπιστοσύνη,η προδοσία,η φιλία καί ο αντισυμβατικός έρωτας. Εγώ ανυπομονώ για την συνέχεια!!!
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΛΙ ΜΠΑΡΝΤΟΥΓΚΟ (LEIGH BARDUGO)

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Six of Crows

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΤΡΙΑΔΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΨΥΧΟΓΙΟΣ












ΕΞΙ ΚΟΡΑΚΙΑ ΕΞΙ ΚΟΡΑΚΙΑ Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 15, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.