Συνέντευξη με την συγγραφέα Άννα Μαρία Γκίκα


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΓΚΙΚΑ

Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σημερινή μου καλεσμένη στην στήλη των συνεντεύξεων η συγγραφέας Άννα Μαρία Γκίκα. Την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Από τις εκδόσεις Ελκυστής κυκλοφορεί το βιβλίο της με τίτλο ''25 Ιστορίες και μια πολυθρόνα''. Της εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν, μπορούν να το προμηθευτούν είτε από το επίσημο site του εκδοτικού, είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Θα ξεκινήσω με μία ερώτηση που κάνω σε όλους τους συγγραφείς. Πώς μπήκε η συγγραφή στην ζωή σας;

Α.Μ.Γ. Η γραφή ήταν πάντα για μένα ο πιο εύκολος τρόπος να επικοινωνήσω. Άν και ο προφορικός  λόγος απελευθερώνει, ο γραπτός είναι πάντα ένα καλό καταφύγιο. Ξεκίνησα να γράφω έντονα σε περιόδους της ζωής μου που είχα μεγάλη ανάγκη να έρθω σε επαφή με τον εαυτό μου, στην εφηβεία περίπου, και έκτοτε αγάπησα την γραφή.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ελκυστής το βιβλίο σας με τίτλο ‘’25 Ιστορίες και μια πολυθρόνα’’. Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’αυτό;

Α.Μ.Γ. Οι ''25 ιστορίες και μια πολυθρόνα'' είναι μια σειρά διηγημάτων που μας εισάγει με έναν πιο αληθινό τρόπο στις ζωές των πρωταγωνιστών της. Δεν είναι τα κλασικά χαρούμενα διηγήματα, είναι οι ρεαλιστικές ιστορίες οι οποίες πάντα με κάποιο τρόπο βρίσκουν τον δρόμο τους, όποιος και αν είναι. Το ιδιαίτερο που υπάρχει μέσα σε αυτό το βιβλίο είναι τα πεζοποιήματα που συντροφεύουν κάθε ιστορία και δίνουν ένα πιο συμπυκνωμένο νόημα για την ίδια την ιστορία χωρίς όμως να αφαιρούν από εκείνη.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποια η πηγή έμπνευσης της ιστορίας του βιβλίου σας; Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ολοκληρώσετε την συγγραφή του;

Α.Μ.Γ. Η πηγή της έμπνευσής μου δεν είναι άλλο απο το επάγγελμά μου. Όντας ψυχοθεραπεύτρια, γίνομαι σχεδόν πάντα μάρτυρας των διλημμάτων και προβληματισμών που κουβαλούν οι άνθρωποι. Δεν μου πήρε παρά μόνο έναν Αύγουστο να το ολοκληρώσω, στη δύση του καλοκαιριού γράφτηκε και ο επίλογος.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Πώς επιλέχθηκε ο τίτλος; Τί μπορεί να υπάρχει πίσω απ’αυτόν;

Α.Μ.Γ. Ο τίτλος επιλέχθηκε πρίν γραφτεί το βιβλίο. Ο λόγος που έβαλα τον συγκεκριμένο τίτλο δεν είναι άλλος παρά γιατί μπορεί να περιγράψει με ακρίβεια το περιεχόμενο του βιβλίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Τί θα επιθυμούσατε να αποκομίσουν οι αναγνώστες/στριες από την ανάγνωση του βιβλίου σας;

Α.Μ.Γ. Όποιος αναγνώστης μου κάνει την τιμή και διαβάσει το βιβλίο μου, θα ήθελα να πάρει ό,τι εκείνος χρειάζεται. Δεν έχω προσδοκίες, ούτε επιθυμίες ως προς αυτό, παρά μόνο χαρά. Το βιβλίο αυτό το έγραψα ακουμπώντας δικά μου πράγματα, οπότε αν κάποιος μπορεί να αποκομίσει το οτιδήποτε θα είναι ίσως μια ευτυχής συγκυρία.

EΡΩΤΗΣΗ 6: Σαν αναγνώστρια, τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;

Α.Μ.Γ. Σαν αναγνώστρια διαβάζω κυρίως ποίηση και λογοτεχνικά βιβλία που μπορούν να με ταξιδέψουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Τέλος, έχετε ξεκινήσει να γράφετε το επόμενο βιβλίο σας; Αν ναι, μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια; Σε ποιο λογοτεχνικό είδος θα ανήκει;

Α.Μ.Γ. Το επόμενο βιβλίο θα ξεκινήσω να το γράφω πάλι τον Αύγουστο, είναι ο μήνας που έχω άδεια οπότε και ο μόνος ελεύθερος χρόνος. Έχω ήδη βρεί τον τίτλο και θα είναι στο ίδιο ύφος με το βιβλίο που κυκλοφορεί ήδη. Δεν θα είναι σε ψυχοθεραπευτικό δωμάτιο, αλλά σίγουρα σε ένα ιδιαίτερο δωμάτιο.

Α.Μ.Γ. Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση, Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat









Συνέντευξη με την συγγραφέα Άννα Μαρία Γκίκα Συνέντευξη με την συγγραφέα Άννα Μαρία Γκίκα Reviewed by Dominica on Μαΐου 07, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.