ΟΙ 8 ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: ΟΙ 8 ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ (Eight Rules of Love: How to Find it, Keep it, and Let it go)

Συγγραφέας: Τζέι Σέτι (Jay Shetty)

Ο συγγραφέας του μπεστ σέλερ ''Σκέψου σαν μοναχός'', Τζέι Σέτι, επανέρχεται δυναμικά με το νέο του βιβλίο, με τίτλο ''ΟΙ 8 ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ", που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην χώρα μας από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σε μετάφραση του κυρίου Χρήστου Καψάλη.

''ΟΙ 8 ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ", ο τίτλος του βιβλίου κι εγώ αναρωτιέμαι... Μα έχει η αγάπη κανόνες; Κανόνες για το πως να την βρεις, να την κρατήσεις καί να την ελευθερώσεις; Κι όμως, ναι. Η αγάπη, παράγωγο του ρήματος ''αγαπώ'' το οποίο περικλείει μέσα του την αρχή καί το τέλος, δεν είναι πάντα εύκολο πράγμα. Όσο ανεκτίμητης αξίας κι αν είναι, άλλο τόσο δύσκολα μπορούμε να την βρούμε καί να την ''κατακτήσουμε''. Βλέπετε, ό,τι πραγματικά αξίζει στην ζωή μας, απαιτεί από εμάς να κοπιάσουμε για μπορέσουμε να το έχουμε. Μόνο τότε αντιλαμβανόμαστε την σπουδαιότητά του. Συνεπώς, καλό θα ήταν να μην σκορπάμε έτσι αβίαστα καί άλογα την αγάπη μας...

Ο συγγραφέας, λοιπόν, με λόγο απλό καί κατανοητό καί απτά παραδείγματα θα μας μιλήσει για την αγάπη καί τους οκτώ κανόνες -σύμφωνα πάντα με τον ίδιο- που είναι χρήσιμοι να ακολουθήσουμε, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά η παρουσία της αγάπης στην ζωή μας.

Περιγραφή:

Κανείς δε μας βάζει κάτω να μας μάθει πώς να αγαπάμε. Έτσι, συχνά δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε τις σχέσεις μας με μόνο οδηγό τα πρότυπα για την αγάπη που έχουν διαμορφωθεί από την ποπ κουλτούρα και τις ρομαντικές ταινίες. Όλα αυτά βέβαια ίσχυαν μέχρι σήμερα. 
Γιατί ο Τζέι Σέτι, στο βιβλίο αυτό, παρουσιάζει την αγάπη πέρα από τα κλισέ, και μας προσφέρει συγκεκριμένα και πρακτικά βήματα για να αναπτύξουμε τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε ουσιαστικά. Μοιράζεται μαζί μας μυστικά για το πώς να κερδίζουμε ή να χάνουμε μαζί, για το πώς ορίζεται η αγάπη και το γιατί ένας χωρισμός δεν είναι το τέλος. Εμπνευσμένος από τις Βέδες, τις ιερές γραφές του Ινδουισμού, αλλά και από τη σύγχρονη επιστήμη, αναλύει όλο τον κύκλο μιας σχέσης, από τα πρώτα ραντεβού μέχρι τη συμβίωση, και από τον χωρισμό μέχρι το νέο ξεκίνημα. Ακολουθώντας τον και εφαρμόζοντας τους 8 κανόνες της αγάπης που μας προτείνει, θα μάθουμε πώς να μην ερωτευόμαστε ψεύτικες υποσχέσεις και ανεπαρκείς συντρόφους· πώς να αγαπήσουμε καλύτερα, απ’ ό,τι θεωρούσαμε ποτέ εφικτό, τον εαυτό μας, τον σύντροφό μας αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
ΟΙ 8 ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΟΙ 8 ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Reviewed by Dominica on Ιουνίου 12, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.