Η σκόνη του κόσμου όταν γκρεμίζεται


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Η σκόνη του κόσμου όταν γκρεμίζεται

Συγγραφέας: Μάκης Καραγιάννης

"Ένα παιχνίδι χωρίς όρια ανάμεσα στη δύναμη της θέλησης και τις παγίδες της Ιστορίας με φόντο τον ελληνικό Εμφύλιο."

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο ''Η σκόνη του κόσμου όταν γκρεμίζεται", του συγγραφέα Μάκη Καραγιάννη, το οποίο έπεται των βιβλίων '' Όνειρο του Οδυσσέα και την Πόλη χωρίς Θεούς". Καί τα τρία βιβλία μαζί αποτελούν μία τριλογία που μέσα από τις σελίδες τους αφηγούνται την ιστορία της Ελλάδος την εποχή του εθνικού εμφυλίου, της μεταπολίτευσης καί έπειτα, της περιόδου της κρίσης. Ένα βιβλίο που απευθύνεται στους λάτρεις των ιστορικών μυθιστορημάτων καί δη αυτής της εποχής. 
Περιγραφή:

Από ορίζοντα σε ορίζοντα, φεγγάρι στο φεγγάρι σε μια πορεία γεμάτη ενέδρες, στρατό και παρακρατικούς. Οι τελευταίοι των τελευταίων του Εμφυλίου θα παραδοθούν ή θα εξοντωθούν με τις αλλεπάλληλες προδοσίες, όταν ο φόβος γκρεμίζει τις αδύναμες ψυχές. Η ελπίδα του οράματος, η πατρίδα, η επανάσταση, το μίσος και η επιθυμία για εκδίκηση, το αίμα και ο θάνατος στρώνουν τη λάσπη στο θέατρο του πολέμου. Ένα παιχνίδι χωρίς όρια ανάμεσα στη δύναμη της θέλησης και τις παγίδες της ιστορίας που μετατρέπουν τους πρωταγωνιστές του δράματος σε μια ασήμαντη χαρακιά στο άγριο σκηνικό της βορειοελλαδικής ενδοχώρας.

Διαβάζοντας το βιβλίο, για να είμαι ειλικρινής, θα ήθελα να έχω διαβάσει καί τα δύο προηγούμενα, ώστε να έχω μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, δίχως αυτό να συνεπάγεται πως το παρόν έργο δεν δύναται να διαβαστεί καί μόνο του. Απλώς είναι μία δική μου ''ιδιοτροπία'' ως αναγνώστρια να διαβάζω ολοκληρωμένες σειρές βιβλίων, ή, τριλογίες, καθώς αυτό με βοηθά να μπορώ να δω το σκεπτικό του/της εκάστοτε δημιουργού καί την εξέλιξή του/της βιβλίο με το βιβλίο. 

Τί βρήκα θετικό στο βιβλίο; Αρχικά, μου άρεσε η αμεσότητα του λόγου του συγγραφέα. Ο τρόπος που μεταχειρίζεται τις λέξεις καί τα εκφραστικά μέσα. Έπειτα, τα μηνύματα που προκύπτουν από την εξιστόρηση των γεγονότων καί μεταλαμπαδεύονται στο αναγνωστικό κοινό. Τέλος, ο τρόπος που ο συγγραφέας αναδεικνύει κι άλλες πτυχές της ανθρώπινης φύσης. 
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.



Η σκόνη του κόσμου όταν γκρεμίζεται Η σκόνη του κόσμου όταν γκρεμίζεται Reviewed by Dominica on Ιουνίου 11, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.