Ο ΜΙΚΡΟΣ ΛΥΚΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Χριστουγεννιάτικη βιβλιοπρόταση!

Τίτλος: Ο ΜΙΚΡΟΣ ΛΥΚΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ

(Le P'tit Loup attend le Père Noel)

Συγγραφέας: Orianne Lallemand (Οριάν Λαλμάντ)

Εικονογράφηση: Éléonore Thuillier (Ελεονόρ Τυλιέ)

Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να αδικήσω τις πιο μικρές ηλικίες παιδιών καί να μην συμπεριλάβω στην λίστα μου με τις χριστουγεννιάτικες προτάσεις ένα βιβλίο που απευθύνεται σε νήπια/παιδιά ηλικίας 18 μηνών καί άνω. Ναι, γνωρίζω πως τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να αντιληφθούν, πλήρως, το νόημα των Χριστουγέννων, πριν να φτάσουν σε αυτήν την ηλικία, που μπορούν να μιλήσουν καί να κάνουν τις πρώτες τους ερωτήσεις προς εμάς. Γι'αυτό διάβασα καί σας προτείνω ένα πολύ χαριτωμένο παιδικό παραμύθι, σαν άλλο χριστουγεννιάτικο γλυκό, που πιστεύω πως θα λατρέψουν τα παιδάκια σας. Ο λόγος για το νέο βιβλίο της συγγραφέως Οριάν Λαλμάντ, με τίτλο ''Ο ΜΙΚΡΟΣ ΛΥΚΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ", το οποίο κυκλοφόρησε προ ολίγων ημερών καί στην χώρα μας από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, σε μετάφραση της κυρίας Κέλλυς Δημοπούλου. 

Περιγραφή:

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!

Ο μικρός Λύκος αναρωτιέται…

θα έρθει, άραγε, στο σπίτι του ο Άγιος Βασίλης;

Η ανάγνωση του βιβλίου δεν θα διαρκέσει περισσότερο από πέντε λεπτά, μα πιστέψτε με, ο ενθουσιασμός των μικρών παιδιών θα κρατήσει πολύ παραπάνω! Η ιστορία είναι τόσο καλογραμμένη, μεστή καί γρήγορη, που θα ψυχαγωγήσει τους/τις μικρούς/ες μας αναγνώστες/στριες, δίχως να τους/τις κουράσει. Η συγγραφέας χρησιμοποιεί πολύ απλό καί κατανοητό λεξιλόγιο, σύντομες προτάσεις καί ευνόητα παραδείγματα. Στα πλεονεκτήματα, επίσης, του βιβλίου συγκαταλέγονται η πολύχρωμη καί ευφάνταστη εικονογράφηση του βιβλίου, η προσοχή που έχει δοθεί στην ποιότητα του εξωφύλλου (σαν να περιέχει ένα εσωτερικό ''μαξιλαράκι'') που δεν επιτρέπει στα παιδιά να τραυματιστούν κρατώντας το στα χέρια τους (ακόμη κι αν επιχειρήσουν να το βάλουν στο στοματάκι τους), καθώς καί οι στρογγυλεμένες γωνίες καί η πλαστικοποίηση των εσωτερικών του σελίδων. Το βιβλίο έτσι θα κρατήσει περισσότερο καιρό καί δεν θα φθαρεί γρήγορα.

Υ.Γ.  Το βιβλίο ανήκει στην σειρά ''Ο Μικρός Λύκος". Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν κι άλλα βιβλία με πρωταγωνιστή τον μικρό λύκο.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Μείνετε συντονισμένοι/ες, καθώς έρχονται κι άλλες χριστουγεννιάτικες (καί μη) προτάσεις βιβλίων!


Ο ΜΙΚΡΟΣ ΛΥΚΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΛΥΚΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 28, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.