🎄📚 Χριστούγεννα με τα πιο όμορφα παιδικά βιβλία! - Εκδόσεις Κλειδάριθμος

 


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Ας ζήσουμε παρέα με τις μικρές αναγνώστριες και τους μικρούς μας αναγνώστες τη μαγεία αυτής της περιόδου.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο αγαπημένα μας παιδικά βιβλία που θα σας χαρίσουν όμορφες αναγνωστικές στιγμές.


Τι καλύτερο λοιπόν από Άλλο ένα βιβλίο για τον Αϊ-Βασίλη;

Τώρα που είναι Χριστούγεννα, το μόνο που όλοι θέλουν να διαβάσουν είναι ένα ακόμα βιβλίο για τον Άγιο Βασίλη! Σωστά; Ακριβώς μάλιστα τη στιγμή που εκείνος είναι πιο πολυάσχολος από ποτέ! Η λύση;

Ένας αντικαταστάτης για να τον βοηθήσει, ώστε εκείνος να προλάβει να είναι έτοιμος για την πιο γιορτινή ημέρα! Θα τα καταφέρει;

Ανακαλύψτε την απάντηση στο νέο βιβλίο των Laura & Philip Bunting σε μετάφραση Ηλιάνας Αγγελή. Προτεινόμενη ηλικία: 3+

Αν τώρα ψάχνετε μια ιστορία διαφορετική, μάθετε πως μια φορά και έναν καιρό Ήταν ένα ψαρόνι της υποσαχάριας Αφρικής, που αποφάσισε να ανοίξει ένα οδοντιατρείο στο δάσος, σπάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα ταμπού και τις προκαταλήψεις που θέλουν ένα πουλί να είναι μάλλον ακατάλληλο γι’ αυτή τη δουλειά.
Αγνοώντας τη γνώμη των άλλων, το ψαρόνι μας θα μείνει σταθερό στον στόχο του και θα σώσει από τον πονόδοντο έναν απροσδόκητο πελάτη δείχνοντάς μας πόσο σημαντικό είναι να μένουμε πάντα πιστοί στο όραμά μας!

Μια ιστορία θάρρους από την Αλεξάνδρα Μπουσίου σε εικονογράφηση του Χρήστου Κούρτογλου. Προτεινόμενη ηλικία: 3+

Μια νέα σειρά παιδικών βιβλίων προστέθηκε πριν από λίγο καιρό στα ράφια μας σε μετάφραση της Πετρούλας Γαβριηλίδου, και ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί και στα δικά σας!
Ο δημιουργός Philippe Jalbert μας καλεί να ψάξουμε και να βρούμε τα 100 πλάσματα που ζουν Στη θάλασσα, ακολουθώντας δύο ιππόκαμπους που τρέχουν βιαστικά για να βρουν το μικρό τους που έχει χαθεί, ανάμεσα στα φύκια και στα κοράλλια, στα έγκατα των ναυαγίων και στις υποθαλάσσιες σπηλιές.

Προτεινόμενη ηλικία: 3+

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς βρισκόμαστε Στο δάσος, όπου δύο σκίουροι που έχουν χάσει το σκιουράκι τους και ψάχνουν να το βρουν στα μονοπάτια βαθιά μέσα στο δάσος. Εσείς πόσα ζωάκια μπορείτε να εντοπίσετε;

Προτεινόμενη ηλικία: 3+

Η Αντέλ η τρομερή επιστρέφει με δύο νέες περιπέτειες που φιλοδοξούν να σας χαρίσουν πολλές στιγμές γέλιου αυτές τις γιορτές! Στον 4ο τόμο της αγαπημένης σειράς που έχει γίνει παγκόσμιο μπεστ σέλερ η μικρή εκκεντρική κοκκινομάλλα προσπαθεί να εκφράσει τη φλογερή της αγάπη στον Λουδοβίκο, τον καινούριο συμμαθητή της κι ας λέει διαρκώς «Μου τη δίνει η αγάπη!»

Προτεινόμενη ηλικία: 6+

Αντίστοιχα, στον 5ο τόμο της σειράς η Αντέλ η τρομερή μπορεί να συνεχίζει να εκνευρίζει τους γονείς της και να βασανίζει τον γάτο της τον Αζάξ μ’ ένα σωρό παλαβά πειράματα, όμως δεν ξεχνάει και να υπερασπιστεί τα καταπιεσμένα παιδιά του σχολείου της και να φωνάζει «Πάρτε δρόμο, κότες!».

Και τα δύο νέα βιβλία κυκλοφορούν σε μετάφραση της Πετρούλας Γαβριηλίδου.

Προτεινόμενη ηλικία: 6+

Θυμάστε τη Σούλα τη σακούλα; Η αγαπημένη σακούλα των παιδιών βρίσκεται τώρα σε νέες περιπέτειες καθώς αναπάντεχα δραπετεύει από τον σάκο της ανακύκλωσης και βρίσκεται στον δρόμο. Τη στιγμή μάλιστα που αναρωτιέται τι θα κάνει, την αρπάζει μια σουσουράδα και την οδηγεί στο δάσος! Τι θα αντιμετωπίσει όμως εκεί; Οι περιπέτειες μιας σακούλας σας... περιμένουν!

Μια ιστορία για την αξία του δάσους, την ανακύκλωση και τη σημασία του εθελοντισμού από τη Χριστίνα Κασιντή σε εικονογράφηση της Ράνιας Μακρυγιάννη.


Προτεινόμενη ηλικία: 6+

Η Σχολή κατασκόπων ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ήρθε για τους μικρούς επαναστάτες της ζωής σας που αγαπούν τη δράση και τα μυστήρια! Προτείνουμε λοιπόν ανεπιφύλακτα τον 8ο τόμο της αγαπημένης μπεστ σέλερ σειράς των New York Times του Stuart Gibbs.

Ο Μπεν έρχεται αντιμέτωπος με μια νέα σατανική οργάνωση, που η μόνη απόδειξη ύπαρξής της χρονολογείται από την εποχή της Αμερικανικής Επανάστασης. Θα καταφέρει να την αντιμετωπίσει ή θα βιώσει πολύ σύντομα την προδοσία από εκεί που δεν το περιμένει;

Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου


Προτεινόμενη ηλικία: 9+
Καλές αναγνώσεις!

Η ομάδα των εκδόσεων Κλειδάριθμος

🎄📚 Χριστούγεννα με τα πιο όμορφα παιδικά βιβλία! - Εκδόσεις Κλειδάριθμος 🎄📚 Χριστούγεννα με τα πιο όμορφα παιδικά βιβλία! - Εκδόσεις Κλειδάριθμος Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 19, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.