Xmas επιτέλους loading! Best sellers για να περάσεις τις γιορτές! - Εκδόσεις Έξη

ΤΟ ΥΦΑΔΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΜΟΝΗΣ
«Να είσαι ευγνώμων για καθετί που έρχεται, γιατί έχει σταλεί ως οδηγός για να φτάσεις στην αγάπη».
 Με αυτά τα λόγια στο νου, ο Μοσά ξεκινάει διωγμένος από το Χαλέπι το μακρύ του ταξίδι. Ο δρόμος θα τον οδηγήσει στη βιβλική Δαμασκό, στην πόλη των παραμυθιών, χαρίζοντάς του μια νέα ζωή. Τα βήματα του έρωτα θα τον φέρουν στην Κωνσταντινούπολη, στην αγκαλιά της Ελένης, της γαλανομάτας που τον μάγεψε… 

ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ
Βηρυτός 1955. Η ελληνική παροικία που δημιούργησαν μετά την καταστροφή οι διωγμένοι Έλληνες της Σμύρνης, έμελλε να είναι ο τόπος που η Ερασμία θα συναντήσει τον Νικήτα. Γόνοι εύπορων οικογενειών και οι δύο, μα πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους. Εκείνη καταπιεσμένη από έναν πατέρα δεσποτικό και μια μάνα αυταρχική. Εκείνος με σπουδές στη Γαλλία, κοσμογυρισμένος και με συνήθειες μποέμικες. Οι λόγοι που τους έφεραν κοντά σκοτεινοί, όπως και τα μυστικά που τους χώρισαν…

Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ
Το μόνο που γνωρίζει είναι το όνομά του. Το μοναδικό στοιχείο που έχει είναι η σπασμένη ταυτότητα που φοράει στον λαιμό του, όταν ανοίγει τα μάτια του στο άγνωστο αρχοντικό της Καστοριάς. Τη μνήμη του κατακλύζουν θολές εικόνες από μια ζωή που φάνηκε να χάθηκε στο χρόνο. Και τότε, αποφασίζει να φύγει.
ΠΕΝΤΕ ΧΕΙΜΩΝΕΣ
Σμύρνη 1920. Τίποτα δεν προμηνύει τον όλεθρο που πλησιάζει. Κάποιοι θα χάσουν για πάντα όσα αγαπούν, άλλοι θα προσπαθήσουν με όση δύναμη τούς έχει απομείνει να κρατήσουν τα όσα οι φλόγες θα απειλούν και θα υπάρχουν κι εκείνοι που θα ξαναβρούν τα πατήματά τους με μοναδικό σκοπό να ζήσουν όσα η ζωή τούς άφησε απομεινάρια.

ΚΡΥΣΤΑΛΛΕΝΙΑ ΚΟΡΗ
Η Ζωή ήταν μόλις δεκαοχτώ χρονών, όταν έχασε τους γονείς της κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ευτυχώς, στο πλάι της στάθηκε ο πατέρας Νεκτάριος, ο οποίος τη φυγάδευσε κρυφά στο μοναστήρι της Παναγιάς, όπου έμελλε να ζήσει τα χρόνια της νιότης της.
ΛΕΝΙΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑ
H Λένια γεννήθηκε μέσα από την αγάπη και όταν αποφάσισε να πορευτεί στη ζωή της με τον Άρη, πίστευε ότι θα είναι για πάντα. Όμως, μέσα σε μια στιγμή γκρεμίστηκαν αναπάντεχα όλα τα όνειρά της. Η Λένια απομακρύνεται από τη ζωή του αθόρυβα, δίχως μια λέξη.

ΤΟ ΦΙΛΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑ
H Μαρία χρόνια προσπαθούσε να ξεφύγει από τα χαλάσματα της παλιάς της ζωής. Και τώρα στέκεται μπροστά σε εκείνα του παρόντος. Η Άννα, η μονάκριβη κόρη της, βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο σκοτάδι. Η αναπάντεχη οργή ενός σεισμού την έφερε να βρίσκεται δίπλα σε έναν άγνωστο την πιο ακατάλληλη στιγμή, ή μήπως όχι; Κάτω από τα συντρίμμια θα μοιραστούν όσα έχουν ζήσει και άλλα τόσα που έχουν ονειρευτεί. Έστω και με έναν άγνωστο, που είναι ό,τι πιο κοντινό έχεις τη στιγμή που φοβάσαι.






Xmas επιτέλους loading! Best sellers για να περάσεις τις γιορτές! - Εκδόσεις Έξη Xmas επιτέλους loading! Best sellers για να περάσεις τις γιορτές! - Εκδόσεις Έξη Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 19, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.