ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

(Crooked Kingdom)

Συγγραφέας: Leigh Bardugo

''Όταν δεν μπορείς να νικήσεις τις πιθανότητες, άλλαξε το παιχνίδι.''

Όσοι/ες είχαμε διαβάσει καί αγαπήσει το πρώτο βιβλίο ''ΕΞΙ ΚΟΡΑΚΙΑ'' ανυπομονούσαμε για την έκδοση του επόμενου βιβλίου που θα ολοκλήρωνε την ομώνυμη διλογία της συγγραφέως Leigh Bardugo. Ναι, επιτέλους, η αναμονή τελείωσε με την κυκλοφορία καί του δεύτερου βιβλίου, με τίτλο ''ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ'', το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα στην χώρα μας από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σε μετάφραση της κυρίας Πηνελόπης Τριαδά. 

Περιγραφή:

Ο Καζ Μπρέκερ και η συμμορία του μόλις έκαναν μια ληστεία τόσο τολμηρή, ώστε ούτε οι ίδιοι δεν πίστευαν ότι θα επιζούσαν. Αλλά αντί να μοιραστούν μια παχυλή ανταμοιβή, παλεύουν για άλλη μια φορά για τη ζωή τους. Προδομένη και εξαιρετικά αποδυναμωμένη, η συμμορία δεν έχει πόρους, συμμάχους και ελπίδα. Καθώς πανίσχυρες δυνάμεις από όλο τον κόσμο καταφθάνουν στο Κέτερνταμ για να ανακαλύψουν τα επικίνδυνα μυστικά που κρύβουν τα άνθη γιούρντα, παλιοί αντίπαλοι και νέοι εχθροί εμφανίζονται για να προκαλέσουν την ευφυΐα του Καζ και να δοκιμάσουν την εύθραυστη αφοσίωση των μελών της ομάδας. Θα διεξαχθεί ένας πόλεμος στους σκοτεινούς και δαιδαλώδεις δρόμους της πόλης – μια μάχη για εκδίκηση και λύτρωση που θα καθορίσει τη μοίρα του κόσμου των Γκρίσα.

Ακόμη πιο σκοτεινό καί περιπετειώδες, το δεύτερο βιβλίο έρχεται να καλύψει ''κενά'' κι αναπάντητα ερωτήματα που είχαν μείνει να αιωρούνται από το προηγούμενο βιβλίο. Φαντασία, ακατάπαυστη δράση, αγωνία, μυστήριο κι ανατροπές δίνουν όλον τον τόνο στην εξιστόρηση της πλοκής. Με εμφανή την εξέλιξη στην πένα της συγγραφέως, το βιβλίο παρά τον σχετικά μεγάλο του όγκο (600+ σελίδες) διαβάζεται ασταμάτητα με αμείωτο το ενδιαφέρον καί την προσοχή μας σε αυτό. Για μένα είναι ακόμη καλύτερο από το πρώτο βιβλίο καί είμαι βέβαιη πως μελλοντικά θα ξαναδιαβάσω καί τα δύο. Εν ολίγοις, μιλάμε για μία διλογία που αξίζει να προσφέρετε ως δώρο στον εαυτό σας, ή, στα αγαπημένα σας πρόσωπα!
Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Υ.Γ. Διαβάστε την κριτική μου για το πρώτο βιβλίο εδώ: https://www.dominicamat.gr/2023/02/blog-post_80.html



ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 07, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.