Αδαμάντινα τείχη, Φιανκέτο


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Αδαμάντινα τείχη, Φιανκέτο

Συγγραφέας: Ελένη Σίντου

''Η δεύτερη περιπέτεια της ψυχρής σκύλας αντικατοπτρίζει το status quo των καιρών μας. Τα Αδαμάντινα Τείχη έπεσαν…"

Ναι, είναι γεγονός! Η πολυαναμενόμενη συνέχεια της σειράς βιβλίων ''Αδαμάντινα τείχη'' είναι εδώ καί φέρει τον τίτλο ''Αδαμάντινα τείχη, Φιανκέτο". Η συγγραφέας Ελένη Σίντου δεν άφησε παραπονεμένο το αναγνωστικό κοινό που έδειξε την προτίμησή του στο πρώτο βιβλίο ''Αδαμάντινα τείχη'', καί μέσα σε ένα σεβαστό χρονικό διάστημα, μας προσφέρει την δεύτερη περιπέτεια της πρωταγωνίστριας Bell Jefferson, η οποία κυκλοφόρησε προ ολίγων ημερών καί πάλι από τις εκδόσεις Ελκυστής. 

Περιγραφή:

Η Bell Jefferson επιστρέφει στην Ουκρανία, για να ζήσει τον έρωτά της με τον Oleksandr Mihailovits. Η σχέση τους όμως δοκιμάζεται και ο Ουκρανός Πρόεδρος δέχεται πίεση από μια παλιά γνωστή. Ο Mike χωρίζει και μεταβαίνει στο Κίεβο, μαζί με τον Jo, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Δύο Ρώσοι, παρακολουθούν την Emma και τότε εκείνη αποφασίζει να αθετήσει την υπόσχεση, που είχε δώσει στον αγαπημένο της. Ένα ντόμινο εξελίξεων ξεκινά και μια παγκόσμια συνωμοσία απειλεί να οδηγήσει την Ουκρανία ξανά στο χάος. Οι φίλοι θα γίνουν εχθροί και οι εχθροί σύμμαχοι, σε μια παρτίδα σκάκι, αριστοτεχνικά παιγμένη, εκείνη καλείται να αποκαλύψει την αλήθεια και να αντεπιτεθεί με μαεστρία. Σηκώνει ένα μικρό τείχος (fianchetto- Ιταλικά) για να προστατέψει όσους αγαπά. 

Με φανερή την εξέλιξη στην πένα της συγγραφέως, το δεύτερο αυτό βιβλίο μοιάζει να είναι πιο ανθρωποκεντρικό από το προηγούμενο καί συνάμα πιο πολυδιάστατο κι ενδιαφέρον. Η συγγραφέας επιλέγει να πάει ένα βήμα παραπέρα από τον έρωτα, τα μυστικά, τα ψέματα, τον πόνο της απώλειας καί τις όποιες δολοπλοκίες. Τα πρόσωπα του βιβλίου θα έρθουν αντιμέτωπα -καί μαζί τους καί εμείς που διαβάζουμε το βιβλίο- με ηθικά διλήμματα καί κυρίως με τον ίδιο τους τον εαυτό. Άραγε, θα καταφέρουν να ''επιβιώσουν'' απ'αυτές τις συνθήκες, ή, όχι;

Ακατάπαυστη δράση, αγωνία, μυστήριο, σασπένς καί μία υποβόσκουσα αίσθηση φόβου για το τι μέλλει γενέσθαι διακρίνουν όλο το βιβλίο, το οποίο είναι αρκετά καλογραμμένο καί διαβάζεται αδιάκοπα. Όσοι/ες έχετε διαβάσει το πρώτο, σπεύστε να το αναζητήσετε. Όσοι/ες δεν έχετε ''γνωρίσει'' την πένα της συγγραφέως, μπορείτε να προμηθευτείτε καί τα δύο!
Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.

Διαβάστε την κριτική μου για το πρώτο βιβλίο εδώ: https://vivliovamon.blogspot.com/2023/05/blog-post_7.htmlΑδαμάντινα τείχη, Φιανκέτο Αδαμάντινα τείχη, Φιανκέτο Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 19, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.