ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Χριστουγεννιάτικη βιβλιοπρόταση!

Τίτλος: ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

(Grumpy Monkey Oh, No! Christmas)

Συγγραφέας: Susanne Lang

Εικονογράφηση: Max Lang

Καί οι χριστουγεννιάτικες βιβλιοπροτάσεις μου προς εσάς συνεχίζονται καί σειρά έχει το παιδικό παραμύθι, με τίτλο ''ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ", που υπογράφει η συγγραφέας Susanne Lang καί το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα στην χώρα μας από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, σε μετάφραση του κυρίου Μάνου Μπονάνου. Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 ετών καί άνω καί ανήκει στην σειρά ''Τέλεια μέρα για...". 

Αντικειμενικά, η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος/α που να μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος/η από το εορταστικό κλίμα καί την γενικότερα χαρούμενη καί γλυκειά ατμόσφαιρα που επικρατεί γύρω μας. Ακόμα καί οι πιο κατσούφηδες, παραπονιάρηδες καί ιδιότροποι άνθρωποι μοιάζουν σαν να μεταμορφώνονται αυτήν την εποχή. Όλη αυτή η χρυσόσκονη των Χριστουγέννων λειτουργεί με έναν τρόπο μαγικό, που μας εντυπωσιάζει. Ναι, μπορεί οι καιρικές συνθήκες να μην είναι οι πιο καλές. Να κάνει κρύο, να φυσάει, να βρέχει, ή, καί να χιονίζει. Όμως, αυτό δεν πρέπει να μας επηρεάζει καθόλου. Αντιθέτως, πρέπει να εστιάζουμε στο πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, που δεν είναι άλλο από την ανιδιοτελή αγάπη προς τους γύρω μας καί η σκέψη πως πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα έχουμε κι όχι να στεναχωριόμαστε, ή, να θυμώνουμε για όσα δεν έχουμε... Κι αυτό το μήνυμα περνάει, μέσα από την παρούσα ιστορία καί η συγγραφέας με τελικούς αποδέκτες τα μικρά παιδιά, αλλά κι εμάς τους ενήλικες.

Περιγραφή:

Ποιος δε λατρεύει τα Χριστούγεννα; Φώτα! Στολίδια! Γλυκά! Είναι η πιο μαγική εποχή του χρόνου για όλους. Όλους; Ε, όχι και όλους! Ο Τζιμ δεν βλέπει κανένα καλό σε αυτή τη γιορτή! Τι θα μπορούσε άραγε να αλλάξει τη διάθεσή του; Ο καλύτερός του φίλος είναι εκεί για να τον βοηθήσει!

Λοιπά θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Απτή, καθημερινή ιστορία,
- Κατανοητά παραδείγματα,
- Οικείος, απλός λόγος,
- Σύντομες προτάσεις,
- Κατάλληλο λεξιλόγιο,
- Τέλος, ταιριαστή εικονογράφηση με το κείμενο.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Υ.Γ. Οι χριστουγεννιάτικες (καί μη) βιβλιοπροτάσεις συνεχίζονται! Μείνετε συντονισμένοι/ες.



ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 02, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.