Τζάσπερ Γουλφ 2: Σχολικά και άλλα (τριχωτά) προβλήματα!


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Τζάσπερ Γουλφ 2: Σχολικά και άλλα (τριχωτά) προβλήματα!

(Japser Wulff - Schule und andere haarige Probleme)

Συγγραφέας: Antje Szillat (Άντγιε Στσίλατ)

''Δύσκολοι καιροί για λυκάνθρωπους. Ειδικά όταν πρέπει να πάνε και σχολείο…"

Καί το πρώτο παιδικό βιβλίο που διάβασα την νέα χρονιά είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς ''Τζάσπερ Γουλφ'' της συγγραφέως Άντγιε Στσίλατ,με τίτλο ''Τζάσπερ Γουλφ 2: Σχολικά και άλλα (τριχωτά) προβλήματα!". Το βιβλίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση της κυρίας Δαρείας Τζαννετάκη καί εικονογράφηση από τον κύριο Γιαν Ράιζερ, το οποίο έρχεται να μας μιλήσει για τις νέες περιπέτειες του αγαπημένου μας ήρωα, Τζάσπερ Γουλφ. 

Περιγραφή:

Ήρθε η ώρα ο Τζάσπερ Γουλφ, ο πιο κουλ λυκάνθρωπος της πόλης, να πάει σχολείο μαζί με τα κανονικά παιδιά. Οι γονείς του φοβούνται ότι η μυστική του ταυτότητα θα αποκαλυφθεί. Μόνο η φίλη του η Έλι έχει ξετρελαθεί απ' τη χαρά της. Όλα δείχνουν ότι η σχολική ζωή δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση για τον Τζάσπερ. Πόσο μάλλον όταν ο ορκισμένος εχθρός του, ο Κάρτερ, πηγαίνει κι εκείνος στο ίδιο σχολείο, έχοντας μάλιστα μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του: να του κάνει τη ζωή όσο πιο δύσκολη γίνεται…

Με δεδομένο πως το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 ετών καί άνω, η συγγραφέας φροντίζει ώστε να προσαρμόζει τόσο την ιστορία, όσο καί τον τρόπο γραφής της πάνω σε αυτό. Μιλάει στα παιδιά για την αποδοχή της όποιας διαφορετικότητας -κυρίως μέσα στο σχολικό περιβάλλον-, τους φόβους των γονιών για να μην αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα τα παιδιά τους, τις αντιπαλότητες μεταξύ των συμμαθητών, αλλά καί την αξία καί προσφορά της αληθινής φιλίας καί εντέλει, της μάθησης. Κι όλα αυτά χάρη σε έναν λόγο ευθύ, οικείο καί άκρως κατανοητό!

Εν κατακλείδι, μπορώ να πω πως το παρόν βιβλίο που άρεσε κάπως παραπάνω από το πρώτο της σειράς καί επιθυμώ, μελλοντικά, να διαβάσω καί τα επόμενα. Εάν σας κίνησε το ενδιαφέρον, δεν έχετε παρά να το προμηθευτείτε.
Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Διαβάστε την κριτική μου για το πρώτο βιβλίο εδώ: https://www.dominicamat.gr/2023/04/blog-post_14.html
 
Τζάσπερ Γουλφ 2: Σχολικά και άλλα (τριχωτά) προβλήματα! Τζάσπερ Γουλφ 2: Σχολικά και άλλα (τριχωτά) προβλήματα! Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 19, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.