Δελτίο Τύπου-"Ελευθερία είναι σκοινιά κομμένα"-Αντώνης Παπαδόπουλος-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Ελευθερία είναι σκοινιά κομμένα" του συγγραφέα μας Αντώνη Παπαδόπουλου!

 

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ο Στελάκης είναι αλλιώτικο παιδί. Δεν ονειρεύεται. Κάνει ή δεν κάνει ό,τι του προστάξει η στιγμή. Το αλφαβητάρι της ζωής του δεν έχει ύψιλον, ήτα ή ωμέγα. Δεν έχει τόνους, δεν έχει ορθογραφία και κανόνες. Δύσκολο να τον καταλάβει κανείς! Στο χωριό, δηλαδή, κανείς δεν τον έχει καταλάβει. Αλαφροΐσκιωτο, καθυστερημένο ή κουτό τον φωνάζουν οι περισσότεροι. Οι πιο γραμματιζούμενοι παιδί με ειδικές ανάγκες και οι πιο γαλαντόμοι παιδί με ειδικές ικανότητες. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι ο Στελάκης. Ένα ευαίσθητο παιδί είναι, μεγαλωμένο στην ορφάνια, δίχως να πάρει αγάπη από τους κοψοχέρηδες του χωριού ή μια σταγόνα πίστη, να μπορέσει μ’ αυτή να κολλήσει τα κομμάτια της ψυχής του.

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ο Αντώνης Παπαδόπουλος είναι συνταξιούχος δάσκαλος και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στη γενέτειρα πόλη Καστοριά. Έχει εργαστεί σε διάφορα σχολεία της δυσπρόσιτης περιφέρειας καθώς και στο ιδιωτικό σχολείο του απόδημου ελληνισμού SAHETI του Γιοχάνεσμπουργκ.

Η ενασχόλησή του με το θέατρο είναι ερασιτεχνική. Έχει συγκροτήσει διάφορες παιδικές θεατρικές ομάδες, γράφοντας θεατρικά έργα που παρουσιάστηκαν επανειλημμένα στις θεατρικές αίθουσες του νομού.

Με τη συγκρότηση της θεατρικής ομάδας των Δασκάλων στον νομό Καστοριάς, ανέβηκαν τα κάτωθι θεατρικά έργα, τα οποία συνέγραψε και σκηνοθέτησε:

Α. Λαθρεπιβάτες της Ζωής (κωμωδία)

Β. Δυο κουταλιές ακόμα (με θέμα τη διατροφή)

Γ. Ζωοτροφές υπάρχουν! (επιθεώρηση)

Δ. Xe – COVID …για πάντα! (επιθεώρηση)

Το 1998 με τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Μαυροχωρίου, παρουσίασε το θεατρικό του έργο: «Καφενείον η Αλήθεια», μεταξύ άλλων και στο αδελφοποιημένο Γυμνάσιο Στροβόλου Κύπρου. Η ίδια παράσταση ανέβηκε την επόμενη χρονιά από τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Στροβόλου.

Έχει εκδώσει από τις εκδόσεις Πατάκη τρία βιβλία ορθής χρήσης του γραπτού λόγου για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου:

Α. Γράφω, διαβάζω και παίζω.

Β. Ελάτε να παίξουμε «ορθογραφία»

Γ. Το παιχνίδι της Ορθογραφίας.

Πρόκειται σύντομα να εκδοθεί το παιδικό μυθιστόρημα: «Το παιδί που ήξερε να μιλάει με τα μάτια».

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Νουβέλα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 146

Διαστάσεις: 14x21 cm

ISBN: 978-618-210-169-8

Τιμή: 11,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2023

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "
Ελευθερία είναι σκοινιά κομμένα" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

 

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.SBookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/eleftheria-einai-skoinia-kommena/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

 

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!
Δελτίο Τύπου-"Ελευθερία είναι σκοινιά κομμένα"-Αντώνης Παπαδόπουλος-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Ελευθερία είναι σκοινιά κομμένα"-Αντώνης Παπαδόπουλος-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 10, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.