ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΛΕΘΡΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ - ΓΕΡΑΚΙΝΑ ΜΠΟΥΡΙΚΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ


ΓΕΡΑΚΙΝΑ ΜΠΟΥΡΙΚΑ

Ολέθρια μυστικά

Μυθιστόρημα

 

Οι κάτοικοι ενός μικρού στενού μιας επαρχιακής πόλης είναι οι ήρωες αυτής εδώ της μυστηριώδους ιστορίας. Ο Μίλτος, η Μάγια, ο Σώτος, η Σμαραγδή, ο Στέλιος, η Λίτσα, η Μυρσίνη… θύτες και θύματα ενός παιχνιδιού χωρίς κανόνες, βήμα προς βήμα, μας ταξιδεύουν στην ιστορία τους. Ήταν το 1948, που ένα παιδί εξορίστηκε για πάντα από το σπίτι του.
Ήταν Οκτώβρης του ’55, όταν ένα δεκαοχτάχρονο αγόρι γνώρισε για πρώτη φορά τον έρωτα. Την εποχή που μια οικογένεια, ξεριζωμένη από τον τόπο της, βρήκε καταφύγιο σ’ εκείνο το στενό δρομάκι με τα τέσσερα σπίτια έπειτα από τα άγρια γεγονότα των Σεπτεμβριανών στην Πόλη. Τότε που οι νοικοκυρές κρατούσαν επτασφράγιστα τα μυστικά των συνταγών τους κι οι λιγωμένες από έρωτα γυναίκες κατέφευγαν σε μάγισσες και ξόρκια για να «δέσουν» το ταίρι τους.
Ήταν χρόνια μετά, τον Ιούνιο του ’65, που μια γυναίκα δολοφονήθηκε άγρια, έχοντας κρυμμένο επάνω της ένα πολύτιμο βραχιόλι.

1981
Η τυχαία ανακάλυψη μιας μυστικής σπηλιάς από μια παρέα εφήβων προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα ταράξουν συθέμελα τη φαινομενικά ήρεμη ζωή των γονιών τους.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:Η Γερακίνα Μπουρίκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ν. Αρτάκη Ευβοίας. Η ζωή την οδήγησε επί τέσσερα χρόνια να εγκατασταθεί στη Βόρεια Ελλάδα και τα τελευταία είκοσι τρία να ζει μόνιμα στην Αθήνα. Τα λογιστικά και οι πωλήσεις ήταν το βασικό της επάγγελμα, μέχρι τη γέννηση των παιδιών της. Η τύχη που της χάρισε τη δυνατότητα να ασχοληθεί αποκλειστικά με το «επάγγελμα μητέρα» της έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψει τα υπέροχα μονοπάτια της συγγραφής.
Έπειτα από την έκδοση των δύο πρώτων βιβλίων της, παράλληλα με τη συγγραφή του τρίτου της μυθιστορήματος που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2018, αρθρογραφούσε στην εφημερίδα Κυριακάτικη και αργότερα συνεργάστηκε ως συντάκτρια με το 
online πολιτιστικό περιοδικό Books and Style. Τα τελευταία χρόνια, συνεχίζοντας και το συγγραφικό της έργο, εργάζεται στο Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής. Από τις Εκδόσεις Κάκτος κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά της Ο δρόμος της πεταλούδας.


ΚΛΙΚ εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες


ISBN: 978-618-215-194-5


Τιμή: 19.90 με ΦΠΑ


Σελίδες: 472

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΛΕΘΡΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ - ΓΕΡΑΚΙΝΑ ΜΠΟΥΡΙΚΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΛΕΘΡΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ - ΓΕΡΑΚΙΝΑ ΜΠΟΥΡΙΚΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ Reviewed by Dominica on Μαΐου 24, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.