Ματωμένο ρόδο(βιβλίο 1)


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Η λατρεία του αναγνωστικού κοινού σε βιβλία που η ιστορία τους αναφέρεται στην ύπαρξη καί στη συναναστροφή των βρικολάκων με τους με κοινούς θνητούς μέσα στην κοινωνία είναι δεδομένη. Γι'αυτόν τον λόγο έχει χυθεί μεγάλη ποσότητα μελανιού για να γραφούν. Το θέμα όμως είναι ότι έχουν ανέβει οι απαιτήσεις του αναγνωστικού κοινού καί ζητάει όλο κι πιο καλά καί διαφορετικά βιβλία για τους βρικόλακες σε σχέση με ό,τι έχουν διαβάσει έως τώρα.
    Εδώ έρχομαι εγώ με μία πολύ καλή πρόταση για εσάς τους φαν αυτού του είδους ή καί μη που έχει ως τίτλο ''Ματωμένο ρόδο''-Βιβλίο 1 από την συγγραφέα κυρία Χριστίνα Μιχελάκη. Ένα βιβλίο που μου έκανε να αναθεωρήσω την άποψή μου για τις ιστορίες που μιλούν για την συμβίωση ανάμεσα σε βρικόλακες καί απλούς θνητούς.
    Με σφιχτοδεμένη ιστορία που κοσμείται από πολύ καλό λεξιλόγιο καί ωραία χρήση της γλώσσας από την συγγραφέα,έχουμε ένα πολύ καλό βιβλίο που αξίζει να αφιερώσετε τον χρόνο σας στην ανάγνωσή του. Δεν είναι κουραστικό αλλά ευκολοδιάβαστο παρά τις αρκετές του σελίδες. Χρωματίζεται επίσης από αγωνία,σασπένς καί από μία υποβόσκουσα ερωτική ατμόσφαιρα που δίνει έναν άλλο αέρα στην υπόθεση του βιβλίου.
    Ένα βιβλίο που μέσα από την ιστορία του με κάνει να αναρωτιέμαι αν τελικά η αιωνιότητα καί η αθανασία τελικά δεν είναι το ιδανικό σενάριο που ίσως να θέλαμε για την ζωή μας. Αξίζει να ζήσεις αιώνια καί να βλέπεις να χάνονται ο ένας μετά τον άλλον όσοι αγαπάς; Θα μπορούσαμε άραγε να θυσιάσουμε τα πάντα ακόμη κι εκείνον/η που αγαπάμε πιο πολύ για να επιτύχουμε τον στόχο μας; Μήπως οι αθάνατοι να ζηλεύουν εμάς τους θνητούς για την φύση μας;
    Όλα αυτά η συγγραφέας μας τα παρουσιάζει με έναν μοντέρνο καί δροσερό τρόπο,απαλλαγμένο από υπερβολές καί τάχα ρομαντικές ψευδαισθήσεις που σίγουρα όχι μόνο θα κούραζαν τον αναγνώστη αλλά θα έχανε τελικά σε αξία το βιβλίο.
     Καλό θα είναι να μην σταθούμε όμως μόνο εκεί. Το βιβλίο μέσα έχει καί την απαραίτητη περιπέτεια καί δράση που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη καί θα θελήσει να φτάσει μέχρι την τελευταία σελίδα του.
    Οι ήρωες μην φανταστείτε πως διαφέρουν στις πράξεις καί στα συναισθήματά τους από τους απλούς ανθρώπους. Κάθε άλλο. Βλέπουμε τις αναμενόμενες καί γνωστές αντιδράσεις των εφήβων καί των γονιών τους. Το αποτέλεσμα ένα βιβλίο προσιτό στον αναγνώστη.
     Ευρυματικός τέλος για μένα ο τρόπος που αποφασίζει η συγγραφέας να κλείσει το βιβλίο καί καθόλου αναμενόμενος. Αντίθετα με το τέλος που μπορεί να επιθυμούσατε,η συγγραφέας με αυτήν της την κίνηση μας κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον για το τι πρόκειται να συμβεί στην συνέχεια της ιστορίας στο δεύτερο βιβλίο.
     Ελπίζω να έχουμε σύντομα στα χέρια μας το επόμενο γιατί μου άρεσε πάρα πολύ. Διαβάστε το. Θα σας αρέσει σίγουρα. Καλές σας αναγνώσεις.

                                                  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Έχετε αναλογιστεί άραγε, πώς θα ήταν να πεθάνετε από το χέρι εκείνου που αγαπάτε; Πώς θα νιώθατε καθώς σας έμπηζε το μαχαίρι πιο βαθιά στην πληγή; Ποια συναισθήματα θα περνούσαν από τα μάτια του, καθώς εσείς θα ξεψυχούσατε στην αγκαλιά του;
Μέχρι πριν από λίγα λεπτά, δεν είχα καμία ιδέα. Τώρα, καθώς η ζωή εγκατέλειπε το σώμα μου, ευχόμουν να μην το είχα ζήσει ποτέ.
Μέχρι πριν από μερικούς μήνες τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί, αν είχα ακούσει το ένστικτο μου και είχα κάνει διαφορετική επιλογή. Ίσως να ήμουν ακόμα εδώ, ζωντανή. Η καρδιά μου θα χτυπούσε ρυθμικά, στέλνοντας αίμα σε κάθε σημείο του σώματός μου και το δέρμα μου θα δεχόταν την ζεστασιά του  καυτού μεσημεριανού  ήλιου. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί, αν δεν τον γνώριζα.
Εκείνον που έμελλε να είναι η ζωή μου.
Η καταστροφή μου.

Και ο θάνατος μου…»

                                                            ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Ερίσα Καρμίρ Μπλατ, ένας παράξενος βρικόλακας, θα διασχίσει για πρώτη φορά, τις πύλες του Ινστιτούτου, Μαύρο Ρόδο. Εκεί θα ανακαλύψει πολύ αργά, πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και ότι ο κίνδυνος καραδοκεί σε κάθε της βήμα. Μυστικά, ψέματα, δολοπλοκίες μα και κρυμμένες αλήθειες, θα γκρεμίσουν τον κόσμο που μέχρι τώρα ήξερε.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: MARADEL BOOKS PUBLISHING
    
Ματωμένο ρόδο(βιβλίο 1) Ματωμένο ρόδο(βιβλίο 1) Reviewed by Dominica on Ιουνίου 25, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.