ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ_ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ_Β' ΜΕΡΟΣ - ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


Ιανουάριος 2020

Σειρά:
Φάροι Ιδεών

ISBN: 978-618-02-1406-2
Kωδικός: 31116
Σελίδες: 248
Τιμή: 13,50 €
Διαστάσεις: 13 x 20
Εξώφυλλο: σκληρό

Διαχρονικά έργα σημαντικών συγγραφέων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της κριτικής σκέψης.

ΤΖΟΝ ΣΤΙΟΥΑΡΤ ΜΙΛ

Περί ελευθερίας

Πρόλογος - Μετάφραση:
Θεοφάνης Τάσης

Στη σειρά των εκδόσεων Μίνωας «Φάροι Ιδεών» έρχεται να προστεθεί το κλασικό έργο του Τζον Στιούαρτ Μιλ, Περί ελευθερίας, σε μετάφραση και πρόλογο του Λέκτορα Σύγχρονης Φιλοσοφίας, Θεοφάνη Τάση. To Περί Ελευθερίας του Τζον Στιούαρτ Μιλ εκδόθηκε το 1859 και αποτελεί έκτοτε ένα από τα σημαντικότερα έργα υπεράσπισης της ατομικής ελευθερίας. 

Για τον Μιλ η ατομική ελευθερία είναι η μοναδική οδός που οδηγεί στην ανάπτυξη του ανθρώπου, αλλά και της ανθρωπότητας εν γένει. Ο Μιλ πίστευε σε ένα είδος κοσμικής ηθικής που θα είχε ως πυλώνα το δημοκρατικό ήθος και θα χαρακτηριζόταν από αγάπη για την ελευθερία και την αυτονομία. Πίστευε στον ορθό λόγο και την ανεκτικότητα, αγαπούσε την ελευθερία όντας εχθρός του θρησκευτικού φανατισμού, προάσπιζε την απόλυτη ισότητα των φύλων.

Στις μέρες μας που οι αποδεκτοί κανόνες διαλόγου απειλούνται από τους λαϊκιστές και τα πολιτικά άκρα, που παρατηρείται η συστηματική χρήση της παραπληροφόρησης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, η επιχειρηματολογία του Μιλ για την υπεράσπιση της ελευθερίας της έκφρασης ως μέσου για την κατάκτηση της γνώσης και την εύρεση της αλήθειας με βάση τον διάλογο είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε.

«Η ανεξαρτησία του ατόμου είναι αυτονόητα απόλυτη. Το άτομο είναι κύριος του εαυτού του, του σώματός του και του νου του».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ


du Livre de Poche, CWA International
Ο Τζον Στιούαρτ Μιλ γεννήθηκε στο Πέντονβιλ του Λονδίνου το 1806. Ήταν ο μεγαλύτερος γιος του Σκοτσέζου φιλόσοφου και οικονομολόγου Τζέιμς Μιλ, οπαδού της θεωρίας του Ωφελιμισμού και στενά συνδεδεμένου με τον Jeremy Bentham (ιδρυτή του σύγχρονου Ωφελιμισμού και πνευματικού ηγέτη του ριζοσπαστικού κινήματος στην Αγγλία). Εκπαιδεύτηκε από τον πατέρα του ξεκινώντας τη μελέτη των ελληνικών στα τρία του χρόνια και των λατινικών στα οκτώ.

Σε ηλικία δεκαεπτά ετών, το 1823, ξεκίνησε να εργάζεται στα κεντρικά γραφεία του Ινδικού Οίκου της Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών, όπου εργαζόταν και ο πατέρας του. Υπηρέτησε ως ελεγκτής για πάνω από τριάντα χρόνια μέχρι τη διάλυση της εταιρείας το 1858, έπειτα από την ινδική ανταρσία.

Το 1823 μαζί με τον Μπένθαμ ίδρυσε την Επιθεώρηση του Γουεστμίνιστερ (Westminster Review), μια εφημερίδα για τις ριζοσπαστικές φιλοσοφικές απόψεις. Στα είκοσι πήγε στη Γαλλία για να μάθει τη γλώσσα και σπούδασε χημεία και μαθηματικά στο Μονπελιέ. Το 1828 υπέστη σοβαρό κλονισμό και πέρασε μια περίοδο κατάθλιψης την οποία ο ίδιος απέδωσε στην αυστηρή του εκπαίδευση που του στέρησε την έκφραση των συναισθημάτων του.

Το 1830 συνάντησε και ερωτεύτηκε την Harriet Taylor, τη σύζυγο του επιχειρηματία John Taylor. Για σχεδόν τριάντα χρόνια διατήρησαν μια πλατωνική φιλία και τελικά παντρεύτηκαν μόλις το 1851, όταν πέθανε ο σύζυγος της Taylor. 

Εκλέχθηκες βουλευτής στο Κοινοβούλιο από το 1865 έως το 1868. Ο Μιλ αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα στην παιδεία και την απασχόληση. Ήταν ο πρώτος βουλευτής που εισήγαγε νομοσχέδιο στο οποίο ζητούσε οι γυναίκες να έχουν δικαίωμα ψήφου. Ζήτησε, επίσης, να επεκταθεί το δικαίωμα ψήφου σε όλους τους ενήλικες, ενώ μίλησε κατά της δουλείας και της αποικιοκρατίας στις Δυτικές Ινδίες. Αυτές οι απόψεις συνέβαλαν στο να χάσει τις εκλογές το 1868. Πέθανε το 1873 στην Αβινιόν και θάφτηκε δίπλα στη σύζυγό του.

Μερικά από τα πιο σημαντικά του έργα ήταν: Σύστημα Λογικής, παραγωγικής και επαγωγικής (System of Logic, Deductive and Inductive-1843), Πολιτική οικονομία (Political Economy-1848), Περί ελευθερίας (On Liberty-1860), Ωφελιμισμός (Utilitarianism-1861), Η υποταγή των γυναικών (The subjection of Women-1869), Τρία δοκίμια περί θρησκείας (Three essays on Religion-εκδόθηκε μετά τον θάνατό του το 1874).   

   
                                                                    Ιανουάριος 2020

                                                                       Οικογένεια

                                                          ISBN: 978-618-02-1386-7
                                                                Kωδικός: 32044
                                                                  Σελίδες: 264
                                                                 Τιμή: 17,70 €
                                                           Διαστάσεις: 17 x 22
                                                         Εξώφυλλο: ημίσκληρο

                                                O απαραίτητος οδηγός εγκυμοσύνης

                ΔΡ ΕΝΤΡΙΕΝ Λ. ΣΙΜΟΝ • ΔΡ ΤΖΑΚΛΙΝ ΓΟΥΕΡΘ • ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΛΑΡΟ

                                                                      9 μαγικοί μήνες

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας, ο πιο απαραίτητος, σύγχρονος, ενημερωμένος οδηγός εγκυμοσύνης. Δύο κορυφαίες μαιευτήρες-γυναικολόγοι και μια πετυχημένη συγγραφέας βιβλίων αυτοβελτίωσης, με τρόπο απλό, κατανοητό και φιλικό, καθώς και με τη ζεστασιά της γυναικείας κατανόησης απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις που θέτει μια γυναίκα στον γυναικολόγο της για αυτή την υπέροχη περίοδο της ζωής της.    

Στο βιβλίο αυτό οι σύγχρονες μέλλουσες μητέρες θα βρουν έναν ανεκτίμητο φίλο: έναν έξυπνο υποστηρικτικό και περιεκτικό οδηγό γεμάτο πρακτικές συμβουλές. Αποφεύγοντας τον συνηθισμένο καταιγισμό συχνά περιττών πληροφοριών, έρχεται να τις ηρεμήσει, να τις ενημερώσει για ό,τι πρέπει να ξέρουν και να τις βοηθήσει να χαρούν την εγκυμοσύνη τους χωρίς αβάσιμους φόβους, άγχος, έμμονες ιδέες και αγωνιώδεις αναζητήσεις στο χάος του Ίντερνετ.

Πρακτικές συμβουλές για:

• Τη διατροφή
• Τις ραγάδες
• Τις μετακινήσεις και τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της κύησης
• Τον ύπνο
• Τον θηλασμό
• Την αντιμετώπιση της επιλόχειας κατάθλιψης
• Το πώς η νέα μαμά θα ξαναβρεί τη φόρμα της μετά τη γέννα

Χαλαρώστε όσο πιο πολύ μπορείτε,φροντίστε να είστε επιεικής με τον εαυτό σας και απολαύστε αυτούς τους μαγικούς 9 μήνες.

Η δρ. Έντριεν Λ. Σιμόν είναι διάσημη μαιευτήρας-γυναικολόγος της Νέας Υόρκης. Η ενσυναισθητική, ολιστική της προσέγγιση της φροντίδας υγείας των γυναικών συνδυάζει την παραδοσιακή δυτική ιατρική με τη σύγχρονη ενοποιητική ιατρική. Αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή Robert Wood Johnson του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Νιου Τζέρσεϊ (UMDNJ) και ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στο νοσοκομείο Lenox Hill. Η δρ. Σιμόν διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Μανχάταν εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια.

Η δρ. Τζάκλιν Γουέρθ αποφοίτησε από το Κολέγιο Bryn Mawr και το Κολέγιο Γιατρών και Χειρουργών του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Εργάζεται ως μαιευτήρας σχεδόν μία εικοσαετία και έχει ξεγεννήσει χιλιάδες μωρά. Η γυναικολογική της κλινική Village Obstetrics αποσκοπεί να προσφέρει στις γυναίκες έναν ασφαλή τοκετό που να ανταποκρίνεται στις ατομικές τους ανάγκες. Ζει στη Νέα Υόρκη με την οικογένειά της και το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της ξεγεννάει μωρά στο νοσοκομείο Mount Sinai.

Η Ντανιέλ Κλάρο έχει γράψει μαζί με τον δρα Frank Lipman το βιβλίο για την ευεξία The New Health Rules, μπεστ σέλερ επιλεγμένο από τους New York Times. Είναι η πρώην αναπληρώτρια αρχισυντάκτρια του περιοδικού Real Simple και ήταν η ιδρύτρια και αρχισυντάκτρια του περιοδικού Breathe. Ζει με την οικογένειά της στη Lower Hudson Valley.

                                                                     Ιανουάριος 2020

                                                                          Lifestyle

                                                            ISBN: 978-618-02-1454-3
                                                                    Kωδικός: 32261
                                                                      Σελίδες: 296
                                                                      Τιμή: 17,70€
                                                            Διαστάσεις: 14 x 20,5
                                                              Εξώφυλλο: σκληρό

ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΙΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

                                                                     ΜΑΪΚ ΒΑΪΚΙΝΓΚ

                                                 Η τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των βιβλίων Hygge και Lykke –μεταφρασμένα σε τριάντα πέντε γλώσσες, με πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως–, ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Times, Μάικ Βάικινγκ, επιστρέφει με το βιβλίο H τέχνη της δημιουργίας αναμνήσεων (μετάφραση Νοέλα Ελιασά), και μας δείχνει πώς μπορούμε να δημιουργούμε ευτυχισμένες αναμνήσεις και πώς να τις διατηρούμε στη μνήμη μας. Ένα βιβλίο για τις όμορφες αναμνήσεις που φωτίζουν το παρόν και χτίζουν ένα ευτυχισμένο μέλλον.

Θυμάστε το πρώτο σας φιλί; Τη γεύση του φαγητού στο κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι;

Οι αναμνήσεις είναι οι θεμελιώδεις λίθοι της ταυτότητάς μας, διαμορφώνουν αυτό που είμαστε, το πώς συμπεριφερόμαστε και το πώς νιώθουμε. Πώς μπορούμε, όμως, να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε αναμνήσεις που θα μας φέρνουν μακροχρόνια χαρά;

Ο ειδικός στην ευτυχία Μάικ Βάικινγκ ανακαλύπτει πώς μπορούμε να δημιουργούμε ευτυχισμένες αναμνήσεις και πώς να τις διατηρούμε στη μνήμη μας.

Γραμμένο με τρόπο ζεστό και άμεσο, αυτό το βιβλίο αποτελεί ένα υπέροχο ανάγνωσμα για τις όμορφες αναμνήσεις που φωτίζουν το παρόν και χτίζουν ένα ευτυχισμένο μέλλον.

                                                         ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Μάικ Βάικινγκ θεωρείται από τους Times ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Ίδρυσε το Ινστιτούτο Έρευνας Ευτυχίας το 2013, στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Επίσης, είναι ερευνητής συνεργάτης για την Παγκόσμια Βάση Δεδομένων Ευτυχίας (World Database for Happiness) και μέλος της συμβουλευτικής ομάδας Global Happiness Policy Report.

Συμβουλεύει κυβερνήσεις, εταιρείες, πόλεις σε όλο τον κόσμο σχετικά με την ευτυχία και το πώς μπορεί κανείς να μετατρέπει τον πλούτο σε ευημερία. Έχει υπάρξει βασικός ομιλητής για θέματα ευεξίας και ευτυχίας σε περισσότερες από 40 διαφορετικές χώρες.

Έχει πτυχίο στις επιχειρήσεις και τις πολιτικές επιστήμες, ενώ έχει εργαστεί στο Υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας. Όταν δεν γράφει βιβλία –όπως τα διεθνή μπεστσέλερ Το βιβλίο του Hygge (Μίνωας, 2018), Το βιβλίο του Lykke (Μίνωας, 2019)– και αναφορές για την ευτυχία, την ευημερία και την ποιότητα της ζωής, απολαμβάνει τη φωτογραφία και παίζει (κάκιστο) τένις. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 35 γλώσσες και έχουν πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως. Ζει στην Κοπεγχάγη.

Instagram@meikwiking / Twitter@meikwiking
Facebook@meikwiking1


Ιανουάριος 2020

Αυτοβελτίωση

ISBN: 978-618-02-1462-8
Kωδικός: 32262
Σελίδες: 200
Τιμή: 14,40€
Διαστάσεις: 14 x 21
Εξώφυλλο: μαλακό

Όσο φροντίζουμε τις σχέσεις μας, τόσο απολαμβάνουμε τα δώρα τους!

ΕΛΣΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
& ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Οι σχέσεις που ονειρευόμαστε

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του νευρολόγου-ψυχίατρου Γιώργου Δημόπουλου και της ψυχολόγου Έλσας Δημοπούλου, από τις εκδόσεις Μίνωας. 
  Το βιβλίο, Οι σχέσεις που ονειρευόμαστε, αφορά όλους όσοι θέλουν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους (συντροφικές, οικογενειακές, φιλικές, εργασιακές) ή να αναζητήσουν ουσιαστικότερες σχέσεις στην καθημερινότητά τους.

Κάθε σχέση είναι χρήσιμη και πολύτιμη για την εξέλιξή μας. Το μυστικό για να συντηρηθεί είναι η φροντίδα, η ανανέωση και, προ πάντων, η αγάπη. Υπάρχουν όμως σήμερα πραγματικά ανθρώπινες σχέσεις; Ποια είναι τα μυστικά για τη δημιουργία τους;

Μεταξύ άλλων, η ψυχολόγος Έλσα Δημοπούλου και ο ψυχίατρος Γιώργος Δημόπουλος δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα που μας απασχολούν όλους:

✓ Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας;
✓ Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη σχέση με τον/τη σύντροφό μας;
✓ Ποια είναι τα εμπόδια για τις υγιείς σχέσεις και πώς μπορούμε να τα
ξεπεράσουμε;
✓ Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία υγιών σχέσεων;
✓ Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη σχέση μας με τα παιδιά μας;

                                                             ΕΛΣΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

H Έλσα Δημοπούλου σπούδασε Εφαρμοσμένη Κοινωνική και Κλινική Ψυχολογία στο πανθεΐστη\μιο Κent της Αγγλίας. Συνέχισε τις σπουδές της στο Κing’s College, όπου πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Εικαστική Παιδοψυχοθεραπεία. Το δεύτερο μεταπτυχιακό της (Hull στο Λονδίνο) είχε αντικείμενο τη Συμβουλευτική Ζευγαριού. Έχει εργαστεί ως παιδοψυχολόγος στον εκπαιδευτικό οργανισμό Place to Be, όπου ήταν υπεύθυνη για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες σε δημοτικά σχολεία, καθώς και στην παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Guy’s στο Λονδίνο.

Στην Ελλάδα εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος, παιδοψυχολόγος και σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού για έφηβους και ενήλικες. Παράλληλα, είναι πρωτοπόρος ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για εργαζόμενους σε εταιρείες. Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και στη Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

                                                           ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιώργος Δημόπουλος γεννήθηκε στον Ελαιώνα Διακοφτού. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Νευρολογία-Ψυχιατρική και στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Το συγγραφικό του έργο ξεκίνησε το 2003 με το βιβλίο Αυτογνωσία: Πρώτο μέλημα στη ζωή (Μίνωας, 2015). Ακολούθησαν τα βιβλία: Αλήθεια, πόση αλήθεια αντέχουμε;, Συναισθήματα: Ο καθρέφτης της ψυχής, Αυτοεκτίμηση: Το μυστικό της επιτυχίας, Αγάπη – Λένε η αγάπη κατοικεί στ’ αστέρια, Ζήσε το σήμερα, Υγρά όνειρα, Έχεις ελπίδα, έχεις ζωή! (Μίνωας, 2014), Η μαγεία του έρωτα (Μίνωας, 2016), Αισιοδοξία: Ευχαριστώ, θα πάρω! (Μίνωας, 2013, 2018), Δέκα λεπτά… από την ευτυχία (Μίνωας, 2019). Από το 1977 ασκεί το επάγγελμα του νευρολόγου-ψυχιάτρου και γνωσιακού ψυχοθεραπευτή στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.


                                                                 Ιανουάριος 2020

                                                                  Μυθιστόρημα

                                                          ISBN: 978-618-02-1411-6
                                                                Kωδικός: 35232
                                                                  Σελίδες: 612
                                                                  Τιμή: 18,80 €
                                                             Διαστάσεις: 14 x 21
                                                             Εξώφυλλο: μαλακό

«Θρίαμβος… η νοσταλγία είναι βαθιά και δυνατή, σχεδόν αλλοιώνει την αίσθηση του χρόνου».

The Sunday Times

                                                                  ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΝΙΚΟΛΣ

                                                                    Γλυκόπικρο αντίο

                                                 Μετάφραση: Αλεξάνδρα Κονταξάκη

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το πέμπτο βιβλίο του επιτυχημένου συγγραφέα Ντέιβιντ Νίκολς, Γλυκόπικρο αντίο, σε μετάφραση της Αλεξάνδρας Κονταξάκη. Ο Νίκολς είναι γνωστός στην Ελλάδα για το βιβλίο του Μία ημέρα (Μίνωας 2011), το οποίο μεταφέρθηκε και στις κινηματογραφικές αίθουσες με μεγάλη επιτυχία, ενώ έτυχε εξαιρετικής υποδοχής και από το ελληνικό κοινό. Τα μυθιστορήματα του Νίκολς έχουν πουλήσει οχτώ εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και κυκλοφορούν σε σαράντα γλώσσες. Στο νέο του βιβλίο με φόντο το ανέβασμα του θεατρικού έργου Ρωμαίος και Ιουλιέτα από μια νεανική θεατρική ομάδα, ο συγγραφέας αποτυπώνει με ιδανικό τρόπο το κακοτράχαλο μονοπάτι της ενηλικίωσης και τα ιλιγγιώδη σκαμπανεβάσματα του πρώτου ερωτικού σκιρτήματος. Ένα εγκώμιο για την εκτυφλωτική έκρηξη της πρώτης αγάπης, την οποία μπορείς να αντικρίσεις στα ίσια μόνο αφότου έχει σβήσει η φωτιά.

Όταν ο Τσάρλι γνώρισε τη Φραν… Ο Τσάρλι είναι τριάντα οκτώ ετών και ετοιμάζεται να παντρευτεί όταν ένα μήνυμα για μια συνάντηση παλιών φίλων θα τον κάνει να νοσταλγήσει το καλοκαίρι του 1997… Τότε ο Τσάρλι ήταν από τα παιδιά που περνούσαν απαρατήρητα στο σχολείο. Στις εξετάσεις πάτωσε. Οι γονείς του χώρισαν κι εκείνος ανέλαβε τη φροντίδα του πατέρα του. Στη σκέψη και μόνο του μέλλοντος τον έπιανε πανικός. 

Ώσπου ξαφνικά μπήκε στη ζωή του η Φραν και ο Τσάρλι άρχισε να ελπίζει. Αλλά για να είναι με τη Φραν, ο Τσάρλι θα έπρεπε να μπει στον κύκλο της, μια θεατρική ομάδα που θα ανέβαζε το έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία θα γνωρίσει την αιώνια δύναμη της σαιξπηρικής γλώσσας και θα βιώσει το θαύμα της πρώτης αγάπης.

                                                     ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

O Ντέιβιντ Νίκολς γεννήθηκε στο Χαμσάιρ της Αγγλίας το 1966. Προτού αφοσιωθεί στη συγγραφή, σπούδασε υποκριτική.

Σήμερα είναι επιτυχημένος συγγραφέας μυθιστορημάτων τα οποία κυκλοφορούν σε σαράντα γλώσσες και έχουν πουλήσει οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, καθώς και βραβευμένων σεναρίων για τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα σενάρια κλασικών μυθιστορημάτων για το BBC, όπως Tess of the D’Urbervilles, Far from the madding crowd και Μεγάλες προσδοκίες. Έχει τιμηθεί με το βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (BAFTA) και προτάθηκε για Emmy για το σενάριο της μίνι σειράς Patrick Melrose με πρωταγωνιστή τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, η οποία βασίζεται στα ημιαυτοβιογραφικά μυθιστορήματα του Έντουαρντ Σεντ Όμπιν.

Το πρώτο του μυθιστόρημα (Starter for ten, 2004) γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και ψηφίστηκε ως ένα από τα καλύτερα της χρονιάς από την τηλεοπτική εκπομπή Richard & Judy Book Club.

Επίσης, έγραψε το σενάριο για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου. Το δεύτερο μυθιστόρημα του συγγραφέα (The Understudy) εκδόθηκε το 2005. 

Το τρίτο του μυθιστόρημα, One day (Μία ημέρα, Μίνωας 2011), έτυχε εξαιρετικής υποδοχής από τους κριτικούς, έμεινε στις πρώτες θέσεις των ευπώλητων των Sunday Times για πάνω από έναν χρόνο και κέρδισε το βραβείο Galaxy Book of the Year Award το 2010. Έχει πουλήσει πάνω από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε σαράντα γλώσσες. Ο ίδιος έγραψε το σενάριο για την κινηματογραφική μεταφορά του, που προβλήθηκε στις αίθουσες το 2011, με πρωταγωνιστές τον Τζιμ Στέρτζες και την Αν Χαθαγουέι.

Το τέταρτο μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Νίκολς, US (Εμείς, Μίνωας 2015), σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της λίστας με τα ευπώλητα βιβλία των Sunday Times την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του. Ήταν υποψήφιο για το βραβείο Man Booker Prize και στη λίστα με τα καλύτερα βιβλία του 2014 για το Publishers Lunch, ενώ ο ίδιος βραβεύτηκε ως συγγραφέας της χρονιάς από τα National Book Awards. To BBC ετοιμάζει τηλεοπτική μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων, η οποία θα βασίζεται στο μυθιστόρημα και θα προβληθεί το 2020.




ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ_ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ_Β' ΜΕΡΟΣ - ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ_ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ_Β' ΜΕΡΟΣ - ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 10, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.