Η ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΣΚΑΛΑ



                                              ''μια περιπέτεια της ομάδας ΆΤΛΑΣ''

Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Επανέρχομαι στις παιδικές βιβλιοπροτάσεις μου με την δεύτερη περιπέτεια της ομάδας ΆΤΛΑΣ. Ο λόγος για το βιβλίο ΄΄Η ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΣΚΑΛΑ'' από τις συγγραφείς κυρίες Φανή Σέρογλου καί Χριστίνα Κωνσταντινίδη.
   Για μία ακόμη φορά η ομάδα ΆΤΛΑΣ που αποτελείται από τέσσερα μικρά παιδιά έρχεται μέσα από την νέα τους ιστορία να δώσουν ένα σημαντικό μήνυμα στους μικρούς βιβλιόφιλους. Ποιό είναι αυτό; Nα μάθουν να είναι δίκαιοι καί σωστοί σε ό,τι κάνουν στη ζωή τους. Να μην εκμεταλλεύονται τους άλλους για δικό τους όφελος καί το κυριότερο από όλα να λένε πάντα την αλήθεια με όποιο κόστος.
   Αντίθετα όταν το ψέμα ξεσκεπάζεται τα πάντα γίνονται πιο δύσκολα κι άβολα με αποτέλεσμα να μην τους συμπαθεί κανένας στο τέλος.
   Άν καί το βιβλίο είναι γραμμένο από άλλες συγγραφείς εξακολουθεί να βαδίζει στο ίδιο μοτίβο με το προηγούμενο διακοσμημένο με ωραία κι απλή γλώσσα παράλληλα με την εξαιρετική του εικονογράφηση.
   Τώρα που είναι καλοκαίρι διαβάστε όσα περισσότερα βιβλία μπορείτε. Είναι η καλύτερη συντροφιά. Καλές σας αναγνώσεις.

                                                              ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Φανή, ο Βασίλης, ο Οδυσσέας και η Ζωή είναι φίλοι πολλά πολλά χρόνια. Αυτοί που τους ξέρουν τους φωνάζουν «ομάδα ΑΤΛΑΣ» γιατί τους αρέσει να παίζουν με μια μπάλα-υδρόγειο και να λένε μισοαστεία μισοσοβαρά ότι κουβαλούν τη Γη στα χέρια τους σαν τον μυθικό γίγαντα. Οι περιπέτειες της ομάδας ΑΤΛΑΣ είναι ατέλειωτες: στο χωριό, στο σχολείο, στις διακοπές, παίζουν, ονειρεύονται, δημιουργούν! Αυτά τα παιδιά φτάνουν μέχρι το διάστημα και ζουν μαγικές στιγμές με αληθινούς ή φανταστικούς φίλους. Έλα κι εσύ στην παρέα, η περιπέτεια αρχίζει…

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΤΛΑΣ – Βιβλίο 2ο

Η Σμαραγδένια, διευθύντρια ενός Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, αποφασίζει να κάνει έναν μεγάλο διαγωνισμό. Το έπαθλο είναι σπουδαίο και οι υποψηφιότητες πολλές. Τι θα καταφέρει να εντυπωσιάσει την Σμαραγδένια; Τι ρόλο θα παίξει στην ιστορία η ομάδα ΑΤΛΑΣ; Ο νικητής του διαγωνισμού θα είναι ίδιος με το άτομο που θα πάρει το πραγματικό έπαθλο; Τα παιδιά της ομάδας ΑΤΛΑΣ μπλέκονται σε ένα κουβάρι μυστικών και αποκαλύψεων με κυρίαρχο θέμα μια σκάλα, μια κλεμμένη σκάλα…

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: ΦΑΝΗ ΣΕΡΟΓΛΟΥ & ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΔΩΡΟΘΕΑ ΛΟΥΚΡΗ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΑΝΗ ΣΕΡΟΓΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΓΡΑΦΗΜΑ
Η ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΣΚΑΛΑ Η ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΣΚΑΛΑ Reviewed by Dominica on Ιουνίου 30, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.