Η ΓΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΥΡΕΤΟ



                                            '' μία περιπέτεια της ομάδας Άτλας ''

Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   H οικολογική καταστροφή του πλανήτη κι ό,τι αυτή συνεπάγεται είναι ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί όλον τον κόσμο. Από τα πολύ μικρά παιδιά έως τους ενήλικες που παρατηρούν χρόνο με τον χρόνο τις αλλαγές που υφίσταται ο πλανήτης μας.
   Σήμερα διάβασα καί σας προτείνω ένα πολύ ωραίο παιδικό βιβλίο με τίτλο ''Η ΓΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΥΡΕΤΟ'' από την συγγραφέα κυρία Κορίνα Βογιατζή καί ανήκει στην σειρά ''μια περιπέτεια της ομάδας Άτλας''.
   Ένα καλογραμμένο βιβλίο που μέσα από την υπόθεσή του θέλει να ενεργοποιήσει καί να κινητοποιήσει όλον τον κόσμο για την σωτηρία του πλανήτη. Η συγγραφέας με το να πρωσοποποιεί όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος καί δείχνοντάς τους ως αρρώστους κάνει το βιβλίο πιο οικείο καί κατανοητό στο κοινό που απευθύνεται τονίζοντάς του το πρόβλημα που έχει προκύψει. Άν δεν δράσουμε όλοι μαζί συντονισμένα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως η κατάσταση θα χειροτερέψει άρδην.
    Για μένα αυτό το βιβλίο απευθύνεται ταυτόχρονα καί σε ενηλίκους γιατί τους φέρνει προ των ευθυνών τους επισημαίνοντας τα λάθη που είχαν γίνει καί εξακολουθούν να γίνονται εξαιτίας των δικών τους αποφάσεων. Ευτυχώς όμως που δεν έχουν τελειώσει όλα. Υπάρχει ελπίδα ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.
   Τέλος στα θετικά του βιβλίου να προσθέσω την πολύ καλή γραφή καί εικονογράφηση. Μικροί κι μεγάλοι βιβλιόφιλοι διαβάστε το! Καλά σας αναγνώσματα.

                                                                   ΠΕΡΙΛΗΨΗ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΤΛΑΣ – Βιβλίο 1ο


Ένα επείγον περιστατικό αναστατώνει μια συνηθισμένη μέρα το γαλαξιακό ιατρείο του γιατρού Ασθενίδη με τους καθόλου συνηθισμένους ασθενείς. Η Γη έχει πυρετό! Η ομάδα ΑΤΛΑΣ καλείται ν’ αναλάβει δράση. Παιδιά και πλανήτες συνεργάζονται ενώνοντας δύο κόσμους. Η πραγματικότητα μπλέκεται με τη φαντασία σ’ ένα μαγικό, περιπετειώδες ταξίδι με σκοπό τη σωτηρία της Γης. Άραγε θα τα καταφέρουν;

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΟΡΙΝΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΔΩΡΟΘΕΑ ΛΟΥΚΡΗ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΑΝΗ ΣΕΡΟΓΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΓΡΑΦΗΜΑ
Η ΓΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΥΡΕΤΟ Η ΓΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΥΡΕΤΟ Reviewed by Dominica on Ιουνίου 30, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.