ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Έρωτας...
  ΄Ολοι/ες θα βρεθούμε αντιμέτωποι σε μία ανίση μάχη απέναντι του κάποια στιγμή στην ζωή μας. Το θέμα όμως είναι οι επιπτώσεις αυτής της μάχης πάνω μας. Άραγε πόσους δρόμους θα χρειαστεί να περπατήσουμε βιώνοντάς τον;
   Η συγγραφέας κυρία Γεωργία Μπακλή-Γούλα στην πρώτη της συγγραφική προσπάθεια μας λέει μέσα στο βιβλίο της ''ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ'' για τους πέντε εκείνους δρόμους που ακολούθησαν οι πέντε κεντρικοί ήρωες της ιστορίας ζώντας τον έρωτα.
   Ένα βιβλίο που αν κι πρωτόλειο δείγμα γραφής εγώ μπορώ να το χαρακτηρίσω αρκετά καλό με δυνατότητες εξέλιξης της συγγραφέως. Είναι καλογραμμένο με συνεχή ροή χωρίς να είναι κουραστικό ή βαρετό. Νομίζω ότι η απλή χρήση της γλώσσας το βοηθάει να γίνει πιο ενδιαφέρον στον αναγνώστη. Επίσης μου άρεσαν οι περιγραφές των ηρώων με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός που οφείλονται κυρίως στις εμπειρίες της ζωής τους. Κάποιοι τολμώ να πώ ότι μου φάνηκαν όσο αληθοφανείς θα μπορούσαν ποτέ να είναι μέσα σε ένα μυθιστόρημα.
   Άς επανέλθουμε όμως στην υπόθεση του βιβλίου. Το βιβλίο στο εξώφυλλο μας δίνει την πληροφορία ότι συνδυάζει το έγκλημα καί το πάθος. Ναί είναι δύο στοιχεία που μπορούν κάλλιστα να είναι αλληλένδετα μεταξύ τους. Πόσες φορές άλλωστε δεν έχουμε ακούσει για εγκλήματα πάθους;
   Στο συγκεκριμένο βιβλίο ο θύτης γίνεται θύμα καί τα θύματα ''θύτες''. Προσωπικά θεωρώ πως το θύμα αν καί παρουσιαζόταν ως θύτης είχε από πίσω κρυμμένα μυστικά που το έφεραν σε εκείνη την θέση. Οι άνδρες ήρωες της ιστορίας θα έρθουν αντιμέτωποι τόσο με τον έρωτα όσο καί με άλλα πάθη τους. Όλοι τους θα μπλεχτούν σε ένα ερωτικό κυρίως γαϊτανάκι παρέα με την μοιραία γυναίκα της πλοκής. Εκείνη τελικά γίνεται όπως προείπα το θύμα καί όλοι αυτοί αυτόματα ένοχοι. Τί θα γίνει όμως τελικά; Θα αντέξουν ή θα λυγίσουν; Θα έρθει η τελική λύτρωση ή η καταδίκη; Πού θα οδηγηθούν τελικά μέσα από αυτούς τους πέντε δρόμους; Φυσικά καί δεν θα σας αποκαλύψω παραπάνω στοιχεία.
    Εν κατακλείδι θέλω να πώ πως μου άρεσε σαν βιβλίο καί θεωρώ καλό να δίνονται ευκαιρίες στους ανερχόμενους νέους συγγραφείς από το αναγνωστικό κοινό. Μέχρι την επόμενη φορά σας εύχομαι καλά σας αναγνώσματα.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΑΚΛΗ-ΓΟΥΛΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
   
   
ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ Reviewed by Dominica on Ιουνίου 07, 2019 Rating: 5

1 σχόλιο:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.