Το Τρίπτυχο των Ευχών



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Ο συγγραφέας κύριος Γιώργος Δάμτσιος μέσα από το βιβλίο του με τίτλο ''Το Τρίπτυχο των Ευχών'' μας χαρίζει ένα από τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ που θα διαβάσουμε. Για μένα αποδεικνύει ότι οι έλληνες συγγραφείς δεν υστερούν καθόλου μπροστά στους ξένους ''συναδέλφους''  τους που γράφουν τέτοιου είδους βιβλία.
    Προσωπικά θεωρώ ότι ο κύριος Δάμτσιος κέρδισε το προσωπικό στοίχημα που ίσως να είχε βάλει με τον εαυτό του με αποτέλεσμα ένα εξαιρετικότατο ψυχολογικό θρίλερ που μας κόβει την ανάσα από τις πρώτες του κιόλας σελίδες.
     Βρίσκω επίσης περισσότερο δύσκολη την συγγραφή ενός ψυχολογικού θρίλερ από ό,τι ενός απλού θρίλερ που στηρίζεται κυρίως σε αυτά που ''βλέπει'' καί ''ακούει'' ο αναγνώστης κατά την διάρκεια της ανάγνωσης του βιβλίου. Θα πρέπει με λεπτούς σχεδόν χειρουργικούς χειρισμούς να καταφέρει ο συγγραφέας να μπεί μέσα στον ψυχισμό του αναγνώστη,να τον δελεάσει καί τελικά να τον φέρει στο σημείο που θέλει. Πράγμα το οποίο το πετυχαίνει άψογα στην συγκεκριμένη περίπτωση ο συγγραφέας.
     Όλα αυτά βέβαια οφείλονται καί στον τρόπο που είναι γραμμένη η ιστορία του βιβλίου καθώς καί η άκρως επιτυχημένη σκιαγράφηση όλων των χαρακτήρων. Η ατόφια,καθαρή γλώσσα που μπορεί να φαίνεται απλή κάνει το βιβλίο πιο έντονο καί δεκτικό πρός το κοινό που θα το διαβάσει. Όσο για τους χαρακτήρες τί να πώ; Θα μπορούσα να πιστέψω ότι ο συγγραφέας έχει γνώσεις ψυχολογίας καί τους αποτύπωσε στο χαρτί με τον απόλυτο τρόπο ώστε να μην φαίνονται απλά αλλά να είναι αληθινοί. Για μένα περιγράφει ακριβώς τις συνήθειες,τις συμπεριφορές αλλά ίσως καί τις καταστάσεις που ζούν οι κάτοικοι χωριών όπως αυτό της πλοκής.
     Δεν θέλω να μοιραστώ πολλά μαζί σας σχετικά με την υπόθεση του βιβλίου γιατί δεν θέλω να χάσει την μαγεία του όταν τελικά θα το διαβάσετε. Τα μόνα που μπορώ να σας αποκαλύψω είναι τα ακόλουθα. Μία ασήμαντη κι κατά γενική ομολογία άσχημη κοπέλα του χωριού βρίσκει ένα αντικείμενο που τις πραγματοποιεί τις ευχές. Μην μπερδευτείτε! Δεν μιλάμε για το λυχνάρι του Αλαντίν αλλά κάτι το οποίο θα επιφέρει πολλές καί άσχημες συνέπειες. Παράλληλα μας δείχνει τα αποτελέσματα της απληστίας των ανθρώπων. Τελικά όταν έχεις φτάσει να τα έχεις όλα όσα θέλεις γιατί αναζητάς παραπάνω; Αξίζει να χάσεις όσα έχεις;
      Είναι τελικά από εκείνα τα βιβλία που λάτρεψα καί θα μπορούσα να μιλάω ώρες γι'αυτό αλλά δεν θα σας κουράσω παραπάνω. Είμαι σίγουρη πως μελλοντικά θα επιστρέψω πολλές φορές σε αυτό. Λάτρεις ή μη του είδους,αναζητήστε το. Καλές σας αναγνώσεις.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΜΤΣΙΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
Το Τρίπτυχο των Ευχών Το Τρίπτυχο των Ευχών Reviewed by Dominica on Ιουνίου 08, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.