Το πολύχρωμο παιδί



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

                                                               ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ 

   Δυστυχώς όσα χρόνια κι αν περάσουν,οι άνθρωποι καί οι κοινωνίες γενικότερα πάντα θα είναι επιφυλακτικοί έως καί καχύποπτοι απέναντι σε ό,τι είναι διαφορετικό από εκείνους. Είτε γιατί νιώθουν φόβο μπροστά στο άγνωστο,είτε γιατί πιστεύουν στην ανωτερότητα της δικής τους φύσης. Πόσοι πόλεμοι,άλλωστε,δεν έχουν διεξαχθεί ένεκα τέτοιων πεποιθήσεων;
   Σήμερα διάβασα καί σας παρουσιάζω το παιδικό παραμύθι με τίτλο ''Το πολύχρωμο παιδί'' από τον συγγραφέα κύριο Νίκο Μιχαλόπουλο. Η ιστορία του είναι άκρως διδακτική για τα μικρά παιδιά. Τους μιλάει για την αποδοχή της διαφορετικότητας,την πραγματική φιλία καί την ομορφιά της ειρήνης. Είναι ένα βιβλίο με πολλούς αποδέκτες. Αν το ίδιο το οικογενειακό περιβάλλον δεν μεταλαμπαδεύσει αυτές τις αξίες στα παιδιά από τρυφερή ηλικία,δύσκολα θα συμβεί αργότερα. Γι'αυτό σας προτρέπω να αγοράζετε στα παιδιά σας βιβλία.
   Η ιστορία του είναι μικρή καί μεστή. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια αλλά ουσιαστικά. Ειδικά όταν πρόκειται για μικρούς αναγνώστες που κουράζονται εύκολα. Παράλληλα,η πολύχρωμη,χαρούμενη εικονογράφηση των σελίδων θα ικανοποιήσει τα μικρά σας καί θα φέρει χαμόγελα ευτυχίας στα πρόσωπά τους.
   Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ σαν βιβλίο καί σας συνιστώ  να το αναζητήσετε καί να το διαβάσετε κι εσείς με την σειρά σας. Κλείνοντάς το,επιλέγω να κρατήσω την τελευταία του φράση:
                ''Άνθρωπος.Μονόχρωμος ή πολύχρωμος δεν έχει σημασία.Απλώς άνθρωπος!''
                                                           Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                   ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Πόσο διαφορετικός ήταν απ’ όλους αυτούς ή πόσο ίδιος ήταν τελικά μ’ αυτούς; Στο σώμα του τους έκλεινε όλους. Στηριζόταν σε μαύρα πόδια, δούλευε με κίτρινα χέρια, ανέπνεε σε κόκκινο σώμα, μιλούσε και γελούσε με το λευκό του πρόσωπο.

Τώρα ήταν όλοι μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλο.  Ένας πολύχρωμος ανάμεσα σε μονόχρωμους ανθρώπους, που όμως είχαν τα χρώματά του.

Τελικά δεν ήταν και τόσο διαφορετικός, αλλά κι αν ήταν, σίγουρα αυτό δεν ήταν τόσο κακό!

Ποιος μπορεί άλλωστε να αρνηθεί ότι ο κόσμος μας είναι πιο όμορφος όταν μπορεί να είναι φτιαγμένος με πολλά χρώματα;

Μια ιστορία που μιλά για τον σεβασμό απέναντι στη διαφορετικότητα, την αξία της ειρήνης και της φιλίας, καθώς και για την ανάγκη να μάθουμε όλοι να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΙΚΟΝΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 6+

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΓΚΥΡΑ
Το πολύχρωμο παιδί Το πολύχρωμο παιδί Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 31, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.