ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ_ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ_Β' ΜΕΡΟΣ - ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ


Ιανουάριος 2020

Σειρά: 40

Γνώσεων
για παιδιά ηλικίας 8+

ISBN: 978-618-02-1471-0
Κωδικός: 01169
Σελίδες: 96
Τιμή: 11,10€
Διαστάσεις: 17 x 24
Εξώφυλλο: σκληρό

ΕΛΙΖΑΜΠΕΤ ΚΟΜΠΡ

Οικολογία
40 ακτιβιστές 
για την προστασία του πλανήτη

Εικονογράφηση:
Βερονίκ Ζοφρ

Το νέο βιβλίο της εξαιρετικά πετυχημένης σειράς «40» παρουσιάζει 40 οικολόγους ακτιβιστές που συνέβαλαν με τα γραπτά και τη δράση τους στη συνειδητοποίηση του κρίσιμου περιβαλλοντικού ζητήματος. 
   Μια πολυτελής σκληρόδετη έκδοση που κυκλοφορεί αποκλειστικά από τις εκδόσεις Μίνωας, σε συνεργασία με τον γνωστό και έγκριτο γαλλικό εκδοτικό Gallimard. 

Σε αυτό το βιβλίο θα μάθετε για όλα τα μεγάλα οικολογικά προβλήματα: υπερθέρμανση του πλανήτη, εξαφάνιση της βιοποικιλότητας, ρύπανση των ωκεανών, κλιματική αλλαγή. Συγγραφείς, φιλόσοφοι, επιστήμονες, αγρότες μάχονται για να σώσουν τη φύση και να διατηρήσουν την ελπίδα για έναν βιώσιμο κόσμο.

Ποιος αποτελεί πρότυπο για σένα; Πώς θα ακολουθήσεις το παράδειγμά του;

Με σύγχρονη εικονογράφηση και σκληρό εξώφυλλο μια από τις πιο πετυχημένες παιδικές σειρές σε ολόκληρη την Ευρώπη.


Ιανουάριος 2020

Σειρά:
Σύγχρονο παραμύθι

Εικονογραφημένο
για παιδιά ηλικίας 1+

ISBN: 978-618-02-1442-0
Kωδικός: 14256
Σελίδες: 64
Τιμή: 11,10€
Διαστάσεις: 22 x 22
Εξώφυλλο: σκληρό

ΜΕΚ ΒΑΝ ΧΑΧΕΛΝΤΟΝΚ

100 φιλιά 
για όνειρα γλυκά

Μετάφραση:
Πετρούλα Γαβριηλίδου

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας η τρυφερή ιστορία του Μεκ βαν Χάχελντονκ, 100 φιλιά για όνειρα γλυκά.
Μια γλυκιά και αξιολάτρευτη ιστορία για καληνύχτα, για παιδιά που τους αρέσει να δίνουν πολλά, πολλά φιλάκια πριν κοιμηθούν...


Πριν πάει για ύπνο το κοτοπουλάκι, θέλει να δώσει σε όλα τα ζωάκια ένα μικρό φιλάκι για να κοιμηθούν γλυκά. Μέχρι που νυστάζει και το ίδιο…


Ιανουάριος 2020

Σειρά: Γαλάζια Βιβλιοθήκη 
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Ινώ Ζάββου

Παιδική λογοτεχνία
για παιδιά ηλικίας 8+

ISBN: 978-618-02-1403-1
Κωδικός: 16649
Σελίδες: 144
Τιμή: 8,50€
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: σκληρό

ΤΖΑΚ ΛΟΝΤΟΝ

Το κάλεσμα της άγριας φύσης

Μετάφραση: Γιάννης Θωμόπουλος
Εικονογράφηση: Ινώ Ζάββου

Στη σειρά Γαλάζια Βιβλιοθήκη, η οποία πρωτοκυκλοφόρησε το 1966 και συνεχίζει να αποτελεί την πρώτη επιλογή των ελληνικών οικογενειών σε κλασικά αναγνώσματα, έρχεται να προστεθεί Το κάλεσμα της άγριας φύσης του Τζακ Λόντον – μια από τις πιο όμορφες και δυνατές ιστορίες επιβίωσης.

Ο Μπακ, ένα έξυπνος και αξιαγάπητος σκύλος, ζει σε ένα κτήμα στην ηλιόλουστη κοιλάδα της Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια. Οι αμέριμνες μέρες στην ασφάλεια και τη ζεστασιά της φάρμας θα διακοπούν
αναπάντεχα όταν θα κλαπεί για να πουληθεί στην Αλάσκα και να γίνει ένα από τα σκυλιά που σέρνουν έλκηθρα. Σε αυτό το παγωμένο περιβάλλον, αδίστακτοι χρυσοθήρες θα υποβάλλουν τον Μπακ σε σκληρές δοκιμασίες, ενώ θα χρειαστεί να παλέψει
για να επιβιώσει και να επιβληθεί στα υπόλοιπα σκυλιά του έλκηθρου. Θα καταφέρει ο Μπακ να ξεπεράσει τις αντιξοότητες; Πώς από ένα ήρεμο κατοικίδιο θα παραδοθεί στα άγρια και επιθετικά ένστικτα του λύκου της άγριας φύσης;

Για πάνω από έναν αιώνα η περιπέτεια του Μπακ εμπνέει τους μικρούς αναγνώστες με το παράδειγμα του γενναίου μαχητή που αγωνίζεται και δεν εγκαταλείπει ποτέ.

Λίγα λόγια για τον
Τζακ Λόντον

Ο Τζακ Λόντον γεννήθηκε το 1876 στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών. Μεγάλωσε με τη μητέρα του και τον πατριό του, από τον οποίο πήρε το όνομα Λόντον, καθώς ο πατέρας του τους εγκατέλειψε. Πέρασε σκληρά και δυστυχισμένα παιδικά χρόνια, ενώ τα οικονομικά προβλήματα τον ανάγκασαν σε ηλικία δεκατριών ετών να πηγαίνει το πρωί στο σχολείο και τα απογεύματα να κάνει διάφορες δουλειές. Στην ηλικία των δεκαπέντε έφυγε από το σπίτι του και μπάρκαρε σε πλοίο. Μεγάλη επιθυμία του συγγραφέα ήταν να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και έτσι το καλοκαίρι του 1896, ύστερα από μια μεγάλη και επίμονη προσπάθεια, τα κατάφερε. Όμως έναν χρόνο μετά, λόγω οικονομικών προβλημάτων και πάλι, αναγκάστηκε να διακόψει τις σπουδές του, µε αποτέλεσμα να µην αποφοιτήσει ποτέ.

Η ζωή του ήταν ταραχώδης και γεμάτη περιπέτειες. Από το ταξίδι του στην Αλάσκα με τους χρυσοθήρες το 1897 εμπνεύστηκε το Κάλεσμα της άγριας φύσης. Με την επιστροφή του στην Καλιφόρνια το 1898 δημοσίευσε τις δύο πρώτες ιστορίες του. Έκτοτε έγραψε πάνω από πενήντα βιβλία, μυθιστορήματα, διηγήματα, θεατρικά έργα, δοκίμια, πολιτικούς λόγους κ.ά. Ασχολήθηκε με την πολιτική και προσπάθησε δύο φορές να εκλεγεί δήμαρχος στο Όκλαντ, αλλά δεν τα κατάφερε. Το 1910 αγόρασε ένα αγρόκτημα χιλίων στρεμμάτων και άρχισε να ασχολείται με την αγροτική παραγωγή. Τα διηγήματά του γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία και του εξασφάλιζαν τη συντήρηση του αγροκτήματος. Ωστόσο, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον αλκοολισμό. Πέθανε στον ύπνο του στις 22 Νοεμβρίου του 1916, σε ηλικία μόλις σαράντα ετών.

Σήμερα, το αγρόκτημά του είναι ιστορικό πάρκο, το Jack London State Historic Park.


Ιανουάριος 2020

Σειρά: Σέρλοκ, Λουπέν & εγώ 

Παιδική λογοτεχνία
για παιδιά ηλικίας 8+

ISBN: 978-618-02-1336-2
Κωδικός: 22581
Σελίδες: 208
Τιμή: 11,50€
Διαστάσεις: 14 x 21
Εξώφυλλο: σκληρό

ΑΪΡΙΝ ΑΝΤΛΕΡ

Η σφίγγα του Χάιντ Παρκ

Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη
Εικονογράφηση: Iacopo Bruno

Μόλις κυκλοφόρησε το όγδοο βιβλίο της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς «Σέρλοκ, Λουπέν κι εγώ», Η σφίγγα του Χάιντ Παρκ (μετάφραση: Ελένη Τουλούπη).
   Η σειρά έχει μεταφραστεί σε 20 γλώσσες, έχει γνωρίσει διεθνή επιτυχία, ενώ όλα τα βιβλία της σειράς αυτής έτυχαν εξαιρετικής υποδοχής από τους μικρούς αναγνώστες. Τρεις μυθιστορηματικοί ήρωες συναντιούνται για πρώτη φορά: ο εμβληματικός ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, ο Αρσέν Λουπέν, ένας από τους κλασικούς παραδοσιακούς ήρωες της αστυνομικής λογοτεχνίας, δημιούργημα του Μορίς Λεμπλάν, και η Αϊρίν Άντλερ. Τρία ξεχωριστά παιδιά, τρία μυαλά που θα σημαδέψουν την ιστορία του εγκλήματος.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Η Αϊρίν, ο Σέρλοκ κι ο Αρσέν βρίσκονται στο Λονδίνο. Και ενώ ο Σέρλοκ δεν έχει καλή διάθεση, όπως συμβαίνει πάντα στις γιορτές, ένα ξαφνικό μυστήριο παρασύρει τους τρεις φίλους σε μια τρομακτική περιπέτεια. Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου δολοφονήθηκε κάτω από πολύ αινιγματικές συνθήκες και οι εφημερίδες κάνουν λόγο για μια σκοτεινή κατάρα που έχει τις ρίζες της στην αρχαία Αίγυπτο. Η Αϊρίν, ο Σέρλοκ κι ο Λουπέν ξεκινούν αμέσως την έρευνα, ξετυλίγοντας το κουβάρι μιας πολύ παράξενης υπόθεσης που η λύση του, μέχρι και την τελευταία στιγμή, θα είναι αναπάντεχη και απρόβλεπτη.


Ιανουάριος 2020

ΣΕΙΡΑ: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Για παιδιά ηλικίας 8+

Το τέταρτο βιβλίο της σειράς ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ από την πιο αγαπημένη συγγραφέα των παιδιών όλου του κόσμου

ISBN: 978-618-02-1402-4
Kωδικός: 22589
Σελίδες: 288
Τιμή: 9,99€
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: μαλακό

ΕΝΙΝΤ ΜΠΛΑΪΤΟΝ

Περιπέτεια στη θάλασσα

Μετάφραση: Γιάννης Παρασκευόπουλος
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Κριστίν Μενάρ

Οι εκδόσεις Μίνωας επανεκδίδουν σε ολοκαίνουριες προσεγμένες εκδόσεις τη σειρά «Περιπέτεια» της Ένιντ Μπλάιτον, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους αναγνώστες να διαβάσουν τα βιβλία με τα οποία μεγάλωσαν οι γονείς τους!
Η έκδοση των βιβλίων της Ένιντ Μπλάιτον -της συγγραφέως που διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο- ξεκίνησε από τις εκδόσεις Μίνωας στα μέσα της δεκαετίας του '80. Σε αυτό το χρονικό διάστημα γενιές μεγάλωσαν διαβάζοντας τις περιπέτειές της με πρωταγωνιστές παρέες παιδιών που καταφέρνουν πάντα να λύνουν μυστήρια ξεπερνώντας, με υποδειγματική ευστροφία, όλα τα εμπόδια.

Ο Τζακ, η Λούσι-Αν, ο Φίλιπ, η Ντάινα, μαζί με τον παπαγάλο τους, την Κίκι, πάνε διακοπές στις βόρειες θάλασσες της Σκοτίας. Εκεί θα τους ακολουθήσει ο φίλος τους o Μπιλ, o μυστικός αστυνομικός.

Όσο, όμως, οι τέσσερις φίλοι απολαμβάνουν την άγρια φύση, αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι μόνοι τους. Ξαφνικά, οι ανέμελες διακοπές μετατρέπονται σε μια καταδίωξη.

Ποιος είναι ο μυστηριώδης Οράτιος Τίπερλονγκ που συστήνεται ως φυσιολάτρης; Γιατί πετούν αεροπλάνα πάνω από τα έρημα νησιά;

Είστε έτοιμοι για… περιπέτεια;


Ιανουάριος 2020

ΣΕΙΡΑ: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Για παιδιά ηλικίας 8+

Το πέμπτο βιβλίο της σειράς ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ από την πιο αγαπημένη συγγραφέα των παιδιών όλου του κόσμου

ISBN: 978-618-02-1466-6
Kωδικός: 22592
Σελίδες: 288
Τιμή: 9,99€
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: μαλακό

ΕΝΙΝΤ ΜΠΛΑΪΤΟΝ

Περιπέτεια στο βουνό

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Κριστίν Μενάρ

Ο Τζακ, η Λούσι-Αν, ο Φίλιπ και η Ντάινα θα περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές σε ένα αγρόκτημα στην Ουαλία. Σε μια εξόρμησή τους θα χάσουν τον δρόμο τους και θα βρεθούν στους πρόποδες ενός παράξενου βουνού.

Οι ατρόμητοι φίλοι ανακαλύπτουν εκεί μυστηριώδεις σπηλιές, μια δεξαμενή με μαύρο νερό, μυστικά περάσματα και μια περίεργη ακτινοβολία που προέρχεται μέσα από το βουνό.

Ποιοι είναι αυτοί οι επιστήμονες που έχουν μετατρέψει το εσωτερικό του βουνού σε εργαστήριο; Πού αποσκοπούν τα πειράματά τους;

Είστε έτοιμοι για… περιπέτεια;

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΝΤ ΜΠΛΑΪΤΟΝ

Η Ένιντ Μπλάιτον γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 11 Αυγούστου του 1897. Θεωρείται μία από τις πιο αγαπημένες και πολυγραφότατες συγγραφείς παιδικών βιβλίων. Έγραψε πάνω από 700 βιβλία, τα οποία μεταφράστηκαν σε 90 γλώσσες, πούλησαν εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο και παραμένουν μέχρι σήμερα στις λίστες με τα πιο επιτυχημένα παιδικά βιβλία όλων των εποχών. 

Εκτός από τις ιστορίες με περιπέτειες για παιδιά έγραψε τραγούδια, ποιήματα, θεατρικά έργα και ήταν υπεύθυνη λογοτεχνικών περιοδικών. Η σειρά Περιπέτεια περιλαμβάνει δέκα βιβλία. Το πρώτο, Περιπέτεια στο νησί, εκδόθηκε το 1944 και η σειρά ολοκληρώθηκε το 1955 με τον δέκατο τίτλο, Περιπέτεια στο ποτάμι. 

Γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει με τα βιβλία της συγγραφέως, ενώ οι μαγικές και συναρπαστικές περιπέτειες που τόσα χρόνια πριν έγραψε εξακολουθούν να μαγεύουν τους μικρούς αναγνώστες μέχρι σήμερα. 

Η Ένιντ Μπλάιτον πέθανε στο Λονδίνο στις 28 Νοεμβρίου του 1968.


Ιανουάριος 2020

Σειρά:
Mυστικά και χαμένοι θησαυροί

για παιδιά ηλικίας 8+

ISBN: 978-618-02-1459-8
Κωδικός: 22590
Σελίδες: 192
Τιμή: 8,99€
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: μαλακό

Σέρλοκ Χολμς
Σπουδή στο κόκκινο

Μετάφραση: Χαρά Κατσαρή

Εικονογράφηση: Arianna Bellucci
Διασκευή: Stephanie Baudet

Οι εκδόσεις Μίνωας καλωσορίζουν τη νέα παιδική σειρά μυστηρίου «Μυστικά και χαμένοι θησαυροί»! Ειδικά διασκευασμένες για παιδιά από τη συγγραφέα Χαρά Κατσαρή, με υπέροχη εικονογράφηση, οι ιστορίες του Σέρλοκ Χολμς θα μυήσουν τους μικρούς αναγνώστες στον κόσμο του μεγαλύτερου ντετέκτιβ όλων των εποχών. Μέσα από περιπέτειες γεμάτες απρόοπτα, τα παιδιά θα αναπτύξουν τις αξίες της φιλίας και της δικαιοσύνης.

«Ο Ίνοκ Τζ. Ντρέμπερ βρέθηκε νεκρός χτες βράδυ σε λονδρέζικο σπίτι. Καμία προφανής αιτία θανάτου. Αίμα στη σκηνή του εγκλήματος πιστεύεται ότι ανήκει σε δεύτερο πρόσωπο. Πάνω του υπήρχε η διεύθυνση Κλίβελαντ, Οχάιο, ΗΠΑ. Κάθε πληροφορία θα εκτιμηθεί».

Τομπάιας Γκρέγκσον, Σκότλαντ Γιαρντ, Λονδίνο

Όταν η αστυνομία δυσκολεύεται να λύσει μια μυστηριώδη δολοφονία, ο μεγαλύτερος ντετέκτιβ του κόσμου καλείται να ερευνήσει την υπόθεση. Έχοντας στο πλευρό του τον πιστό του φίλο δόκτορα Γουάτσον, ο Χολμς ξεκινά τις έρευνές του για να αποκαλύψει μια ιστορία εκδίκησης, που έχει την αφετηρία της είκοσι χρόνια πριν, στην έρημο της Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών.


Ιανουάριος 2020

Σειρά:
Mυστικά και χαμένοι θησαυροί

για παιδιά ηλικίας 8+

ISBN: 978-618-02-1456-7
Κωδικός: 22591
Σελίδες: 232
Τιμή: 8,99€
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: μαλακό

Σέρλοκ Χολμς
Το σήμα των τεσσάρων

Μετάφραση: Χαρά Κατσαρή

Εικονογράφηση: Arianna Bellucci
Διασκευή: Stephanie Baudet

«Ελάτε στην τρίτη κολόνα από τα αριστερά, έξω από το θέατρο Λισέουμ, απόψε στις επτά. Εάν φοβάστε, φέρτε μαζί σας δύο φίλους. Είστε μια αδικημένη γυναίκα και θα δικαιωθείτε. Μη φέρετε την αστυνομία. Εάν το κάνετε, θα είναι μάταιο».

Ο άγνωστος φίλος σας

Η Μαίρη Μόρσταν λαμβάνει ένα μυστηριώδες μήνυμα και καταφεύγει στον ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς για να ερευνήσει την υπόθεση. Αναζητώντας τον άγνωστο αποστολέα, ο Χολμς και ο
αχώριστος φίλος του, ο δρ Γουάτσον, θα εμπλακούν σε επικίνδυνες νυχτερινές περιπέτειες, με κύριο σκοπό να ανακαλύψουν το νόημα του «σήματος των τεσσάρων» και να λύσουν ένα αίνιγμα γύρω από τον θησαυρό της Άγκρα, ιερής πόλης των Ινδιών.


ISBN: 978-618-02-1467-3
 Kωδικός: 22593
Σελίδες: 192 • Τιμή: 11,10€
 Διαστάσεις: 14x20,5
Eξώφυλλο: μαλακό


ISBN: 978-618-02-1468-0
 Kωδικός: 22594
Σελίδες: 192 • Τιμή: 11,10€
 Διαστάσεις: 14x20,5
Eξώφυλλο: μαλακό

Γιώργος Κωνσταντινίδης
Σωτήρης Μητρούσης

ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΕΝΟΣ UFO

Η Νο1 σειρά στις καρδιές των παιδιών κυκλοφορεί ανανεωμένη από τις εκδόσεις Μίνωας. Όλα τα βιβλία της σειράς «Το Μπλοκάκι ενός UFO», που έχουν ξεπεράσει τα 55.000 αντίτυπα, είναι βασισμένα σε αληθινές ιστορίες και με γλώσσα ζωντανή και άμεση παρουσιάζουν καθημερινές φάρσες και γκάφες που διηγήθηκαν στον Γιώργο Κωνσταντινίδη και στον Σωτήρη Μητρούση παιδιά από την Ελλάδα και την Κύπρο. 
Μόλις κυκλοφόρησαν το δεύτερο και το τρίτο βιβλίο της σειράς. 
Αν ψάχνετε για πραγματικά διασκεδαστικά βιβλία, αναζητήστε τα!

UFO… Άπαιχτη φάση!



Ιανουάριος 2020

Σειρά: Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν 

Παιδική λογοτεχνία
για παιδιά ηλικίας 8+

ISBN: 978-618-02-1472-7
Κωδικός: 22595
Σελίδες: 208
Τιμή: 11,50€
Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: σκληρό

ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΝΕΜΟ

Η πύλη της αβύσσου

Μετάφραση: Κάλλια Ταβουλάρη

Μόλις κυκλοφόρησε το τρίτο βιβλίο της σειράς «Οι περιπέτειες του νεαρού Ιουλίου Βερν», από τις εκδόσεις Μίνωας! Η σειρά αυτή, που γνωρίζει ήδη τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό, μας συστήνει την πηγή έμπνευσης των μεγάλων έργων του Βερν. 
   Για να δημιουργήσει τον μυστηριώδη και συναρπαστικό πλοίαρχο Νέμο των μυθιστορημάτων του, ο Ιούλιος Βερν εμπνεύστηκε από τον ναυτικό που οι φίλοι του κι αυτός είχαν γνωρίσει πολλά χρόνια πριν, όταν ακόμη πήγαιναν σχολείο. Ο πλοίαρχος Νέμο ήταν μάρτυρας των απίθανων περιπετειών που η παρέα των τεσσάρων φίλων έζησε τότε και αργότερα κράτησε σαν θησαυρό την ανάμνησή τους.

Τον 19ο αιώνα στη Νάντη ο νεαρός Ιούλιος Βερν και οι φίλοι του δημιουργούν τη Λέσχη των Κυνηγών της Περιπέτειας του 21ου αιώνα. Φανατικοί οπαδοί της προόδου, θεωρούν ότι η επιστήμη και η τεχνολογία θα συμβάλλουν στην ευτυχία της ανθρωπότητας. Δεν διστάζουν, λοιπόν, να εμπλακούν σε τρομερές περιπέτειες έχοντας ως σύνθημα: «Εμπρός για ένα μέλλον πιο δημιουργικό, δίκαιο και ευχάριστο για όλους!»

Νάντη (Γαλλία), άνοιξη του 1840. Ο εντεκάχρονος Ιούλιος Βερν, εξερευνητής και εφευρέτης, είναι πολύ χαρούμενος. Επιτέλους, καλά νέα για την πρόοδο και τη γνώση στην πόλη του. Σπουδαίοι καθηγητές και επιστήμονες καταφθάνουν για ένα επιστημονικό συνέδριο, ενώ μια νέα σιδηροδρομική γραμμή θα ενώσει σύντομα τη Νάντη με το Παρίσι. Ωστόσο, μια τρομερή εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να δεχθεί την εξέλιξη αυτή. Έτσι, σχεδιάζει την απαγωγή των επιστημόνων προκειμένου να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις τους για τους δικούς της δόλιους σκοπούς.

Θα καταφέρουν οι τέσσερις φίλοι να αποκαλύψουν τα σχέδια της οργάνωσης; Μια καινούργια περιπέτεια αρχίζει για τη Λέσχη των Κυνηγών της Περιπέτειας του 21ου αιώνα και ο Ιούλιος με την παρέα του θα χρειαστεί να εξερευνήσουν ένα σπήλαιο στα έγκατα της γης…


Ιανουάριος 2020

Σειρά: Νέμο 

Παιδική λογοτεχνία
για παιδιά ηλικίας 8+

ISBN: 978-618-02-1473-4
Κωδικός: 22596
Σελίδες: 216
Τιμή: 11,50€
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Εξώφυλλο: σκληρό

ΝΤΑΒΙΝΤΕ ΜΟΡΟΖΙΝΟΤΟ

Νέμο, Το αγόρι χωρίς όνομα

Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη

Οι εκδόσεις Μίνωας εγκαινιάζουν μια νέα επιτυχημένη παιδική τριλογία που ήδη κυκλοφορεί σε 7 χώρες. Σε αυτά τα βιβλία τα παιδιά θα γνωρίσουν τις νεανικές περιπέτειες του Νέμο, του αγοριού που έμελλε να γίνει ο θρυλικός καπετάνιος του Ναυτίλου στα μυθιστορήματα του Ιουλίου Βερν. Δράση, περιπέτεια, μυστήριο που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς αναγνώστες. Το πρώτο βιβλίο της σειράς, που μόλις κυκλοφόρησε, είναι Το αγόρι χωρίς όνομα, σε μετάφραση της Ελένης Τουλούπη. 

Ένα αγόρι αποβιβάζεται στο λιμάνι της Χάβρης. Σκοπός του να φτάσει σε ένα κολέγιο στα περίχωρα του Παρισιού. Δεν είναι ένας μαθητής σαν όλους τους άλλους. Mοναχικός, σιωπηλός, κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό του όνομα. Όποιος θέλει να γίνει φίλος του μπορεί να τον φωνάζει απλώς Νέμο.

Στο κολέγιο βρίσκει δύο έμπιστους φίλους, την Άσλιν και τον Ντανιέλ, στους οποίους θα αποκαλύψει το μυστικό του. Ποια είναι η αποστολή που πρέπει να φέρει σε πέρας ο Νέμο; Γιατί έχασε το όνομά του; Οι τρεις φίλοι θα ξεκινήσουν μια μεγάλη περιπέτεια, που απαιτεί εφευρετικότητα, εμπιστοσύνη και πολύ θάρρος.

Λίγα λόγια
για τον συγγραφέα

Ο Ντάβιντε Μοροζινότο γεννήθηκε το 1980 κοντά στην Πάντοβα. Πάντα ήθελε να γίνει συγγραφέας και από μικρός περνούσε τις ώρες του σχολείου πλάθοντας απίστευτες περιπέτειες και φανταστικούς κόσμους με το μυαλό του.

Εδώ και χρόνια ζει στην Μπολόνια, όπου γράφει βιβλία για παιδιά (έχει ήδη εκδώσει πολλά) και εργάζεται ως δημοσιογράφος και μεταφραστής… βιντεοπαιχνιδιών.

Αγαπάει τα ψυχρά και βροχερά μέρη, να περπατά σε άγνωστες πόλεις, ενώ ονειρεύεται να κάνει τον γύρο του κόσμου με τη μηχανή του.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ_ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ_Β' ΜΕΡΟΣ - ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ_ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ_Β' ΜΕΡΟΣ - ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 10, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.