Δελτίο Τύπου-"Το σκληρό παιχνίδι της ζωής"-Νικόλαος Φασούλας-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Το σκληρό παιχνίδι της ζωής" του συγγραφέα μας Νικόλαου Φασούλα!




ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Δύο άνθρωποι, δύο διαφορετικοί τρόποι ζωής. Ίσως αν η μοίρα δεν είχε αποφασίσει να παίξει το παιχνίδι της, να μη συναντούσαν ποτέ ο ένας τον άλλον.
Στεφανία Κομνηνού: Ένα νέο κορίτσι στην αρχή των φοιτητικών χρόνων. Από τη γέννα της απολαμβάνει μία πλουσιοπάροχη και άνετη ζωή ως κόρη του πανίσχυρου επιχειρηματία Γιώργου Κομνηνού. Φεύγει για σπουδές στη Θεσσαλονίκη έχοντας στη βαλίτσα της το όνειρο να γίνει μια σπουδαία οικονομολόγος που θα διαδεχτεί τον Γιώργο Κομνηνό στις επιχειρήσεις του. Πίστευε ότι όλα ήταν σχεδόν τακτοποιημένα στην ζωή της. Το μόνο που της έλλειπε ήταν αυτό το πτυχίο. Θα το έπαιρνε, αμέσως μετά θα έπιανε δουλειά στις επιχειρήσεις του πατέρα της και στο τέλος θα παντρευόταν αυτόν που ήδη είχε επιλέξει. Στη λογική της το παζλ της ζωής ήταν σχεδόν έτοιμο.
Όταν η μοίρα όμως προστάζει, η λογική είναι ανίσχυρη. Μια βραδιά, μια μάτια μ’ έναν άγνωστο μέχρι εκείνη τη στιγμή νεαρό ήταν αρκετά, για να ταράξουν τη ζωή της, και το παζλ που ήταν σχεδόν έτοιμο να γίνει πάλι χίλια κομμάτια.
Αλέξανδρος Ιωάννου: Ένα νέο παιδί στην αρχή των φοιτητικών χρόνων επίσης. Στη ζωή του Αλέξανδρου τίποτα δεν ήρθε ως δώρο. Όλα, ακόμα και τα πιο μικρά και για άλλους ασήμαντα, ήταν ένας προσωπικός αγώνας, δικός του και των γονέων του. Είδε το φως της ζωής πρόωρα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ολόκληρος ο βίος του να σημαδευτεί από μία κινητική αναπηρία. Ευτυχώς όμως μόνο σημαδεύτηκε, δεν καθορίστηκε. Στους ανθρώπους που ο Θεός αναθέτει ειδικές αποστολές επί γης, δίνει και ισχυρά όπλα για να τις βγάλουν εις πέρας. Ο Αλέξανδρος είναι ένας απ’ αυτούς τους ανθρώπους, που έχοντας ως όπλα τη θέληση, την αξιοπρέπεια και το χαμόγελο πορεύτηκε στη ζωή του και τα κατάφερε μια χαρά ως τώρα. Μέσα σε μια βραδιά χαράς και κεφιού ένιωσε την καρδιά του να χτυπά διαφορετικά. Αιτία γι’ αυτό μία και μόνη ματιά που έριξε σ’ εκείνη τη μέχρι τότε άγνωστη κοπέλα.
Σ’ αυτή την ιστορία η ζωή ενός ανθρώπου με «αρτιμέλεια» συναντά τη ζωή ενός ανθρώπου με αναπηρία. Ένας δυνατός έρωτας γεννιέται, που περνά μέσα από σαράντα κύματα. Μέχρι ο καθοδηγητής του, η μοιραία ζωή, ν’ αποφασίσει αν είναι ικανός ν’ αντέξει στον χρόνο ή όχι.
Καλή ανάγνωση!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Νικόλαος Φασούλας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1984. Είναι πτυχιούχος οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από το 2007 με έμφαση στα διεθνή χρηματοοικονομικά και τραπεζικά θέματα. Με την ιδιότητά του αυτή είναι τακτικό μέλος του περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Κατέχει επίσης τίτλο Επαγγελματικής Κατάρτισης με θέμα τη στελέχωση, ανάπτυξη και διαχείριση τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και δικτύων, με πιστοποιημένο τίτλο από τον αναγνωρισμένο φορέα European Certification of Informatics Professionals (EUCIP).
Ως πολίτης με κινητική αναπηρία είναι μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων καθώς και του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών. Στον τελευταίο μάλιστα διετέλεσε και μέλος του Δ.Σ. για τρία έτη.
Έχει παρακολουθήσει αρκετές ημερίδες και σεμινάρια με θέματά τους την αναπηρία και την οικονομία γενικότερα.
Έχει αρθρογραφήσει για την αναπηρία σε πολλά σχετικά περιοδικά και εφημερίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Επίσης αρθρογραφεί κατά καιρούς για ποικίλα θέματα στην τοπική εφημερίδα της πόλης του, «Ελευθερία».
Το 2008 εργάστηκε ως οικονομολόγος στην οικονομική υπηρεσία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Το 2009 βραβεύτηκε με πρώτο έπαινο σε διεθνή διαγωνισμό λογοτεχνίας που οργάνωσε η διεθνής καλλιτεχνική κοινότητα International Art Society, συμμετέχοντας μ’ ένα αδημοσίευτο διήγημα που έγραψε ο ίδιος.
Το 2010 συμμετείχε για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος σύμβουλος στην 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων όπου και εκλέχτηκε.
Ως αιρετός διατέλεσε επίσης τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας από το 2010 έως το 2019.
Το 2012 βραβεύτηκε για δεύτερη φορά σε πανθεσσαλικό διαγωνισμό διηγήματος που διοργάνωσε ο εκδοτικός οίκος «Ήρα Εκδοτική» για το διήγημά του «Σκέψεις και συναισθήματα σε 2 διηγήματα».
Τον Απρίλιο του 2013 ολοκλήρωσε με επιτυχία επιμορφωτικό πρόγραμμα Νομικής με έμφαση στο Εργατικό & Οικογενειακό Δίκαιο, στα πλαίσια του Ελεύθερου Πανεπιστημίου.
Τον Μάιο του 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Επικίνδυνο Πάθος» από τις εκδόσεις «Δυάς Εκδοτική».
Σήμερα εργάζεται ως οικονομολόγος στην οικονομική υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας, επιμελείται ραδιοφωνική εκπομπή στο πρώτο web radio των πολιτών με αναπηρία στην Ελλάδα, το: www.stekiradio.gr, ενώ παράλληλα διατελεί αιρετός σύμβουλος στην 4η Δημοτική Κοινότητα του Δ. Λαρισαίων για δεύτερη φορά μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κατηγορία: Μυθιστόρημα
Εξώφυλλο: Μαλακό
Σελίδες: 672
ISBN: 978-618-5424-55-8
Τιμή: 22,00 ευρώ
Χρόνος έκδοσης: 2020
Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής
Το βιβλίο "Το σκληρό παιχνίδι της ζωής" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 96400162.
Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:
Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα  231 403 7484 ή 6977853682.
Ακολουθεί συνημμένο το Δελτίο Τύπου του βιβλίου.

Εκδόσεις Ελκυστής
Ταξιδεύουμε
στο χώρο της λογοτεχνίας
ΜΑΖΙ!
Από το επίσημο δελτίο τύπου των εκδόσεων!
Δελτίο Τύπου-"Το σκληρό παιχνίδι της ζωής"-Νικόλαος Φασούλας-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Το σκληρό παιχνίδι της ζωής"-Νικόλαος Φασούλας-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 18, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.