Mini αφιέρωμα στην συγγραφέα κυρία Άντα Αντρέου



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Κλείνοντας ο πρώτος κύκλος της ερωτικής σειράς μυστηρίου Desires κι αναμένοντας το επόμενο συγγραφικό της βήμα,νομίζω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνω ένα mini αφιέρωμα στην συγγραφέα κυρία Άντα Αντρέου. Τα τρία πρώτα βιβλία της σειράς κυκλοφορούν από τις εκδόσεις I-write καί τιτλοφορούνται ''Σκοτεινές Επιθυμίες'',''Η Αγάπη πριν τις Επιθυμίες'' καί ''Ο Έρωτας μετά τις Επιθυμίες''.
   Η συγγραφέας κυρία Άντα Αντρέου μας έρχεται από την Κύπρο,κι αν καί είναι ανερχόμενη,είναι ταλαντούχα καί τα βιβλία της ήδη έχουν αποκτήσει ένα φανατικό κοινό. Ανάμεσά τους κι εγώ. Εύλογα όσοι/ες δεν έχετε διαβάσει τα βιβλία της,θα αναρωτηθείτε ποιος είναι ο λόγος που τα κάνει να διαφέρουν ανάμεσα σε τόσα άλλα. Θα σας εξηγήσω ευθύς αμέσως. Πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα,φέρνοντας το είδος της ερωτικής σειράς μυστηρίου. Κάτι που έλειπε μέχρι πρότεινος στα βιβλία που διαβάζαμε. Εδώ,θα ήθελα την προσοχής σας. Δεν πρόκειται για τα βιβλία που φέρουν την ταμπέλα ''βιβλία της τουαλέτας'',ούτε τείνουν προς την χυδαιότητα. Bρήκα μία ρεαλιστική απεικόνιση των σχέσεων των δύο φύλων στην σύγχρονη κοινωνία. Είναι βιβλία που μιλάνε με αλήθειες καί σπάνε ταμπού.
  Όλες οι ιστορίες των βιβλίων,αν καί κατά βάση ερωτικές,διανθίζονται από πόνο,αδικία,μίσος. Δεν θα συναντήσετε το κλισέ μοτίβο του αθώου,άβγαλτου,καλού κοριτσιού που γοητεύεται κι ερωτεύεται το κακό παιδί,αλλά,ούτε καί το κακό αγόρι θα αλλάξει χαρακτήρα καί συνήθειες,επειδή την γνώρισε καί ανέπτυξε συναισθήματα για εκείνη. Δεν είναι επιφανειακές ιστορίες. Μην περιμένετε κάτι ανάλογο. Κάνουν καθημερινές προσπάθειες για να επιβιώσει η αγάπη τους μέσα από λάθη καί τσακωμούς. Είναι ό,τι πιο κοντά στην αληθινή ζωή. Δεν ζούν σε ροζ συννεφάκια,όπως οι ήρωες των παραμυθιών.
    Την πένα της συγγραφέως την γνώρισα μέσα από το πρώτο βιβλίο της σειράς. Αν καί πρωτόλειο δείγμα γραφής,έχει μία καλή βάση με προοπτικές εξέλιξης στο μέλλον. Αυτό γίνεται φανερά αισθητό στους αναγνώστες ειδικά από το δεύτερο προς το τρίτο βιβλίο. Η προσήλωσή της στην δουλειά καί η επιμονή της να βελτιωθεί,ώστε να δώσει το καλύτερο στους αναγνώστες της,έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Τα διακρίνει ένας πιο μεστός λόγος,απαλλαγμένος από περιττές επαναλήψεις κι ενίσχυση του λεξιλογίου της,που κοσμεί τα δύο τελευταία της βιβλία. Κρατήστε το όνομά της. Πιστεύω ότι μελλοντικά θα μας απασχολήσει πολύ ευχάριστα. Ανήκει στην νέα γενιά συγγραφέων που θα βάλουν το λιθαράκι τους για την εξέλιξη στο χώρο της λογοτεχνίας.
    Οι άνδρες χαρακτήρες ξεχωρίζουν από πολλούς,που έχω συναντήσει σε άλλα βιβλία. Όλοι τους ερωτεύσιμοι,με έναν μοναδικό,ξεχωριστό τρόπο ο καθένας,θα σαγηνεύσουν το γυναικείο κοινό καί δεν θα είναι λίγες οι θαυμάστριες που θα εκφράσουν την επιθυμία να τους συναντούσαν στην πραγματική ζωή. Δεν έχουν καμία ταύτιση με τους κλασικούς ήρωες του παραμυθιού. Κάθε άλλο! Είναι καθημερινοί τύποι ανδρών,με τα όποια χαρακτηριστικά,τόσο ρεαλιστικά δοσμένοι μέσα στο κείμενο,οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να ζούν δίπλα μας. Όμοια γίνεται η αποτύπωση καί των γυναικείων χαρακτήρων. Εξ ου καί η πολύ πιθανή ταύτισή σας με κάποια εξ αυτών.
    Η ύπαρξη πολλών δευτεραγωνιστών βοηθάει στην εξέλιξη της ιστορίας καί ευελπιστώ σύντομα να φτάσουν στα χέρια μας καί οι δικές τους προσωπικές ιστορίες σε επόμενα βιβλία. Γνωρίζουμε από την ίδια την συγγραφέα,ότι μέσα σε κάθε βιβλίο κρύβονται σημαντικά κομμάτια-στοιχεία της γενικής ιστορίας,που αν ενώσουμε βιβλίο ανά βιβλίο με αριθμητική σειρά,θα έχουμε ένα παζλ στο οποίο θα αποτυπώνεται η σφαιρική εικόνα της υπόθεσης. Γι'αυτό είναι απαραίτητο να διαβάσετε όλα τα βιβλία με την σειρά που έχουν εκδοθεί. Σε αντίθετη περίπτωση,υπάρχει η πιθανότητα να χάσετε κάποιο καίριο στοιχείο για την ομαλή ροή της πλοκής.
    Τελειώνοντας αυτό το αφιέρωμα θα ήταν μεγάλη μου παράλειψη,το να μην αναφερθώ στα συναισθήματα που γεννιούνται μέσα στην ψυχή μας κατά την διάρκεια της ανάγνωσης των βιβλίων. Η αγνή αγάπη,ο πόνος,η απελπισία,ο παθιασμένος έρωτας καί η ελπίδα για το μέλλον θα κυριαρχήσουν. Όλα είναι μέσα στην ζωή. Σκοπός,λοιπόν,της συγγραφέως κυρίας Άντα Αντρέου είναι να δίνει βιβλία,που θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε,δίνοντάς μας παραδείγματα για να σταθούμε στα πόδια μας,χωρίς να μας χαϊδέψει τα αυτιά,πάντα με ρεαλισμό κι αγάπη για τους αναγνώστες της. Γι'αυτό αγαπώ τα βιβλία της. Τα ζώ όλα μέσα σε πραγματικές σχεδόν διαστάσεις. Με τα καλά καί τα κακά που μπορεί να συμβούν. Σε μία πιο ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσαμε να πούμε,ότι μας δίνει εφόδια για να ζήσουμε καλύτερα την ζωή μας.
     Είναι από τα βιβλία που αξίζει να αναζητήσετε καί να διαβάσετε. Άμα διαβάσετε το πρώτο,θα θέλετε να συνεχίσετε καί με τα υπόλοιπα. Εγώ πάντως ανυπομονώ για το επόμενο βιβλίο της. Να δω τι εκπλήξεις μας ετοιμάζει.
                           Της εύχομαι καλή καί δημιουργική συνέχεια στο συγγραφικό της έργο!
 


Mini αφιέρωμα στην συγγραφέα κυρία Άντα Αντρέου Mini αφιέρωμα στην συγγραφέα κυρία Άντα Αντρέου Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 14, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.