Το ταξίδι



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

                                                             ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

   Πόσες φορές δεν έχουμε εκφράσει την επιθυμία να κάνουμε ένα μακρινό ταξίδι,με προορισμό έναν τόπο ξένο κι απομονωμένο απ΄τους ανθρώπους καί την τεχνολογία με σκοπό να ηρεμήσουμε,να ξεφύγουμε από τα καθημερινά μας προβλήματα καί τους τοξικούς ανθρώπους οι οποίοι πιθανότατα να μας περιτριγυρίζουν; Ειδικά,τότε που η ζωή μας μοιάζει σαν ένα ναυάγιο; Ή μήπως αυτό το ταξίδι θα πρέπει να γίνει με σκοπό να φτάσουμε στα βάθη της ψυχής μας καί να αντιληφθούμε τι πραγματικά επιθυμούμε;
  Η συγγραφέας κυρία Καίτη Δροσίνη μέσα από το διήγημά της με τίτλο ''Το ταξίδι'' ισορροπεί πολύ καλά ανάμεσα στην λογική καί την φαντασία με λίγα ψήγματα αστυνομικής λογοτεχνίας. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ ευκολοδιάβαστο κι ευχάριστο διήγημα που υπόσχεται να κρατήσει καλή συντροφιά στο αναγνωστικό κοινό.
  Το βιβλίο το διακρίνει ο συνεχόμενος λόγος,η σωστή χρήση της γλώσσας καί η γρήγορη εξέλιξη των γεγονότων. Χωρισμένο σε δύο μέρη,εκούσια από την συγγραφέα,το βιβλίο κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Οι περιγραφές των εικόνων είναι άκρως παραστατικές καί νιώθει όποιος/α διαβάζει το κείμενο ότι ζωντανεύουν μπροστά του καί γίνεται κι εκείνος/η αυτόματα μέρος της ιστορίας.
  Όπως προανέφερα,το βιβλίο περιέχει δύο μέρη,τα οποία τιτλοφορούνται με ένα ξεχωριστό τίτλο το καθένα. Το πρώτο μέρος έχει τον τίτλο ''Το ταξίδι'' καί μιλάει αποκλειστικά η κύρια πρωταγωνίστρια,η οποία προσπαθεί να θυμηθεί την ζωή της καί τι την οδήγησε σε εκείνο το νησί. Σαν μία εξομολόγηση εκ βαθέων θα εξηγήσει τις πράξεις καί τα συναισθήματά της. Κι όλο αυτό δοσμένο σε ένα πάντρεμα λογικής καί φαντασίας.
  Στο δεύτερο μέρος που έχει τον τίτλο ''Η υπόθεση'' μιλάει κατά κόρον ο άνδρας πρωταγωνιστής της πλοκής,ο οποίος είναι ο αστυνομικός που τυγχάνει να έχει αναλάβει να διελευκάνει την υπόθεση της εξαφάνισης της πρωταγωνίστριας.
  Μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η εξιστόρηση της ιστορίας από τους δύο ήρωες. Τοποθετώντας έξυπνα η συγγραφέας τόσο την γυναίκα,όσο καί τον άνδρα να διηγούνται,βοηθάει στο να κατανοήσουμε καλύτερα τα γεγονότα καί να έχουμε μία σαφή κι ολοκληρωμένη εικόνα.
  Αν καί μικρό σε όγκο το βιβλίο,είναι πλούσιο σε συναισθήματα. Συναισθήματα όπως είναι η αγωνία,ο έρωτας,ο πόνος καί η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Το μόνο που ίσως να άλλαζα,θα ήταν η προσθήκη κάποιων παραπάνω σκηνών μέσα στο διήγημα,χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι δεν το βρήκα αρεστό. Αντίθετα,θεωρώ ότι η συγγραφέας έχει μια αρκετά καλή βάση γραφής καί μένω ικανοποιημένη από τα έργα της.
   Αναζητήστε καί διαβάστε τα βιβλία της. Είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσουν καί θα σας ταξιδέψουν σε τόπους μαγικούς. Μέχρι την επόμενη φορά σας εύχομαι καλά σας αναγνώσματα!

                                                                ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σ'ένα τροπικό νησί,η Ζωή,έρχεται αντιμέτωπη με τον εαυτό της. Ερευνά στοιχεία και ευρήματα για το ναυάγιο και το πως κατέληξε εκεί μόνη. Καθημερινά ανακαλύπτει μικρούς θησαυρούς,κάνοντας τη διαμονή της ευχάριστη. Μια αόρατη απειλή βρίσκεται κοντά της και την παραμονεύει. Όσο βρίσκεται στο νησί,αγνοεί την ύπαρξη,κάποιου,που την ψάχνει...

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΑΙΤΗ ΔΡΟΣΙΝΗ

-ΕΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΕΝ.Α.Σ
  
  
  



Το ταξίδι Το ταξίδι Reviewed by Dominica on Μαρτίου 01, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.