ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΨΥΧΩΝ



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Υπάρχουν πολλά βιβλία,τα οποία ενδεδυμένα την ταυτότητα του θρίλερ προσπαθούν να παραπλανήσουν το αναγνωστικό κοινό δίνοντάς τους τελικά ιστορίες που μόνο τρόμο δεν αναδίδουν αλλά τείνουν κυρίως προς το είδος της φανταστικής λογοτεχνίας.
  Έχοντας καιρό να νιώσω αυτό το συναίσθημα από ένα ανάλογο βιβλίο,καρτερούσα να φτάσει στα χέρια μου ένα που θα με ταρακουνούσε καί θα ''στοίχειωνε'' το μυαλό μου για καιρό. Η πολυπόθητη ''λύτρωση'',που θα ξεδιψούσε αυτή μου την λαχτάρα,ήρθε με το βιβλίο ''ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΨΥΧΩΝ'' από τους συγγραφείς κυρίους Γιώργο Δάμτσιο καί Μάριο Δημητριάδη.
  Ένα βιβλίο που όχι μόνο πραγματοποιεί όσα υπόσχεται,αλλά φτάνει ένα επίπεδο παραπέρα. Εύστοχα καί οι δύο συγγραφείς ρίχνουν στα βαθειά νερά τους αναγνώστες από τις πρώτες κιόλας σελίδες του βιβλίου. Η ανατριχίλα που προκαλεί ο φόβος σε όλο μας το κορμί μοιάζει σαν ένας ψυχρός αέρας που τρυπάει το δέρμα μας καί εμείς δεν μπορούμε να προστατευτούμε...
   Οι συγγραφείς έχουν καταφέρει να γράψουν σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους την ιστορία του βιβλίου από κοινού,σε σημείο που να μην είναι εύκολα αντιληπτό που ξεκινάει καί που σταματάει η γραφή του ενός καί παίρνει τα ηνία στα χέρια του ο άλλος. Αρκετά δύσκολο ως εγχείρημα. Στην προκειμένη όμως περίπτωση στέφεται με απόλυτη επιτυχία.
  Αν καί περιέχονται μέσα στις σελίδες του 100 κεφάλαια,ναι καλά διαβάσατε 100,είναι τόσο περιεκτικά καί καλογραμμένα που διαβάζεται όλο το βιβλίο με κομμένη την ανάσα σε ταχύτατο ρυθμό. ''Αναγκάζεται'' ο αναγνώστης να μην το αποχωριστεί μέχρι να φτάσει στο τέλος καί μάθει τον τρόπο με τον οποίο θα κλείσει η υπόθεση.
  Θεωρώ ότι τίποτα δεν είναι τυχαία τοποθετημένο μέσα στην πλοκή από τους συγγραφείς. Υπάρχει ένα πλάνο πάνω στο οποίο πρέπει να περπατήσουν τόσο οι ήρωες,όσο κι οι αναγνώστες για να κινηθεί ομαλά η ιστορία. Δεν πρέπει να ξεφύγει η παραμικρή λεπτομέρεια. Ακόμη καί οι πρωταγωνιστές είναι άνθρωποι απλοί,καθημερινοί όμοιοι σαν κι εμάς. Πιθανότατα,εκεί να έγκειται το γεγονός ότι αρκετοί θα ταυτιστούν μαζί τους καί θα τους διακατέχει ο φόβος μήπως τους συμβούν αντίστοιχα γεγονότα.
   Εν ολίγοις είναι ένα μυθιστόρημα τρόμου που το κατατάσσω με σιγουριά στην λίστα με τα καλύτερα του είδους που έχω διαβάσει έως σήμερα. Περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Όπως είναι ο φόβος,η αγωνία,το σασπένς,η ασταμάτητη δράση,ο δραματικός τόνος που χαρακτηρίζει τους ήρωες καί το ανατριχιαστικό,διφορούμενο τέλος που αφήνει τον αναγνώστη να φαντάζεται πολλά...
  Αν δεν το έχετε διαβάσει μέχρι τώρα,σας προτρέπω να το κάνετε άμεσα. Να είστε σίγουροι/ες ότι η ανάγνωσή του θα σας δικαιώσει καί θα σας κάνει να θέλετε να διαβάσετε κι άλλα βιβλία του είδους.
                                                   Καλά καί spooky αναγνώσματα!

                                                                  ΠΕΡΙΛΗΨΗ

   Πέντε άνθρωποι βασανίζονται κάθε νύχτα για έναν χρόνο από τον ίδιο εφιάλτη. Ανακαλύπτοντας ότι είναι υπαρκτά τα πρόσωπα που βλέπουν στον ύπνο τους, ως συνεπιβάτες ενός λεωφορείου που ταξιδεύει νύχτα με έναν μυστηριώδη οδηγό στο τιμόνι, συγκλονίζονται και αρχίζουν την προσπάθεια να συνθέσουν το παζλ, για να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τον κοινό εφιάλτη. Ξετυλίγοντας το κουβάρι, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το παράλογο, το αλλόκοτο και το απόκοσμο.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΜΤΣΙΟΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΛΥΚΟΦΩΣ
ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΨΥΧΩΝ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΨΥΧΩΝ Reviewed by Dominica on Μαρτίου 02, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.