Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Στέλλα Καλλέ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σημερινή μου καλεσμένη στην στήλη των συνεντεύξεων η συγγραφέας κυρία Στέλλα Καλλέ. Την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελκυστής το βιβλίο της,με τίτλο ''ΧL: ιστορίες αγάπης''. Μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


                                         Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΥΡΙΑ ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΛΕ

                                                Πάμε να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με την συγγραφή;

Σ.Κ. Τώρα που το σκέφτομαι εκ των υστέρων νομίζω ότι δεν ήταν κάτι που επέλεξα αλλά κάτι που με επέλεξε. Εννοώ ότι τα ταλέντα, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον όρο, είναι μέσα μας ακόμη κι όταν δεν τα έχουμε ανακαλύψει. Ξύπνησα μια Κυριακή πρωί και οι λέξεις βούιζαν τόσο έντονα στο μυαλό μου που μόνο όταν τις έγραψα ησύχασα. Κι από τότε η έμπνευση παραμένει πιστή συνοδοιπόρος μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ελκυστής το βιβλίο σας,’’XL:ιστορίες αγάπης’’.Να είναι καλοτάξιδο.Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’αυτό; 

Σ.Κ. Ναι, φυσικά! Πρόκειται για 13 αφηγήσεις γυναικών οι οποίες πραγματεύονται μια δυνατή ιστορία αγάπης. Είναι εξολοκλήρου αληθινές ιστορίες, με αλλαγές μόνο σε προσωπικά τους στοιχεία για ευνόητους λόγους. Προσωπικά το θεωρώ ένα μοίρασμα ψυχής αυτών των γυναικών προς όλους εμάς.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποιά ανάγκη,ή,αφορμή σας οδήγησε για να γράψετε το εν λόγω βιβλίο;

Σ.Κ. Πολύ συχνά σε συζητήσεις ή σε παρέες φίλων άκουγα ιστορίες για «μεγάλους έρωτες» και σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραία ιδέα να γράψω για τις σχέσεις στη σύγχρονη εποχή αλλά και για το πως βιώνεται μια πολύ δυνατή αγάπη.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Πόσος χρόνος χρειάστηκε να ολοκληρώσετε την συγγραφή του;

Σ.Κ. Αυτό που διήρκεσε αρκετά δεν ήταν τόσο η συγγραφή αλλά η εύρεση και η επιλογή των ιστοριών που εν τέλει συμπεριέλαβα στο βιβλίο. Μου πήρε περίπου 2 χρόνια να το ολοκληρώσω.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Το βιβλίο σας απευθύνεται καί στις γυναίκες καί στους άνδρες. Τί είναι αυτό που θα επιθυμούσατε να εισπράξουν από την ανάγνωσή του τελικά;

Σ.Κ. Οι σχέσεις οφείλουν να είναι αμφίδρομες, συμμετοχικές και απαιτούν διάδραση και από τις δύο πλευρές. Η αγάπη στην πιο αγνή μορφή της πρέπει να είναι απαλλαγμένη από κάθε είδους πόνο. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Ποιό το νόημα που θα θέλατε να περάσετε μέσα από τo βιβλίo σας προς τους αναγνώστες;

Σ.Κ. Η αγάπη και ο σεβασμός προς τον εαυτό μας πρέπει να προηγείται οποιασδήποτε άλλης αγάπης. Κι ότι το happy end το ορίζουμε εμείς, ως προσωπική μας επιλογή, σε κάθε κατάσταση της ζωής μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Πώς έγινε η επιλογή του τίτλου; 

Σ.Κ. Δεν ήταν κάτι που χρειάστηκε να το σκεφτώ. Οι μεγάλοι έρωτες μπορούν να περιγράφονται μόνο με την υπερβολή του XL.

ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Έχετε ξεκινήσει να γράφετε το επόμενο βιβλίο σας; Αν ναι,μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια;

Σ.Κ. Ναι, έχω ξεκινήσει κι αυτή τη φορά γράφω ένα μυθιστόρημα. Βασίζεται σε πραγματική ιστορία και περιγράφει τη ζωή μιας πολύ θαρραλέας γυναίκας που έζησε έναν σχεδόν αιώνα αρχικά στην Αδριανούπολη και στη συνέχεια ήρθε ως πρόσφυγας σε ένα χωριό του νομού Έβρου. Μέσα από την αφήγηση της ζωής της παρακολουθούμε τα γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

EΡΩΤΗΣΗ 9: Σαν αναγνώστρια,τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;

Σ.Κ. Θα σας πω καλύτερα τι δεν διαβάζω γιατί γενικότερα είμαι βιβλιοφάγος. Δεν προτιμώ τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Αγαπημένο βιβλίο καί συγγραφέας;

Σ.Κ. Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους αγαπώ ακόμη πολύ το «Ψάχνοντας για κοχύλια» της Ρόζαμουντ Πίλτσερ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 11: Τέλος,τί θα λέγατε στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την συγγραφή;

Σ.Κ. Να γράφουν παντού και να μην παρατήσουν ποτέ την ελπίδα να δουν ένα δικό τους βιβλίο στη βιτρίνα ενός βιβλιοπωλείου.

                               Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.

                                  Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

                                            Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το βιβλίο:

                                    https://dominicamat.blogspot.com/2020/06/xl_18.html

Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Στέλλα Καλλέ Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Στέλλα Καλλέ Reviewed by Dominica on Ιουνίου 19, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.