Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Αθηνά Μαλαπάνη


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ,για δεύτερη φορά,στην στήλη των συνεντεύξεων την συγγραφέα κυρία Αθηνά Μαλαπάνη. Την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Το δεύτερο βιβλίο της,με τίτλο ''Αλόη, Γανόδερμα, Κίσθος, Πρόπολη: Πολύτιμα μυστικά ομορφιάς'' κυκλοφόρησε πρόσφατα ως αυτοέκδοση. Εάν ενδιαφέρεστε για αυτό,μπορείτε να επικοινωνήσετε με την συγγραφέα για να το προμηθευτείτε(δείτε πως στο άρθρο με την κριτική μου).


                                       Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΥΡΙΑ ΑΘΗΝΑ ΜΑΛΑΠΑΝΗ

                                                     Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...


ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Αρχικά, να σας ευχαριστήσω πολύ για την αποδοχή της πρότασής μου γι’ αυτή τη συνέντευξη. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο σας με τίτλο «Αλόη, Γανόδερμα, Κίσθος, Πρόπολη: Πολύτιμα μυστικά ομορφιάς». Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’ αυτό; 


A.M. Σας ευχαριστώ πολύ κι εγώ για τη στήριξή σας και στο δεύτερο βιβλίο μου! 
  Αρχικά, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το βιβλίο αποτελεί αυτοέκδοση, δηλαδή είναι μια κατ’ εξοχήν δική μου προσπάθεια τόσο συγγραφική όσο και εκδοτική. Όλη αυτή η κατάσταση που περάσαμε -και περνάμε- λόγω της πανδημίας με έκανε να προβληματιστώ για τη σπουδαιότητα της υγείας μας και πώς μπορούμε να την διαφυλάξουμε με φυσικούς τρόπους -όσο αυτό είναι δυνατόν. Επιπλέον, η διπλωματική μου εργασία, με την οποία ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στη Φιλολογία, είχε θέμα την αρχαία ιατρική. Έτσι, είχα τις γνώσεις και τα ερεθίσματα, με αποτέλεσμα να γεννηθεί το βιβλίο μου! 
  Σε αυτό το βιβλίο λοιπόν, ο εκάστοτε αναγνώστης μπορεί να διαβάσει και να πληροφορηθεί για τη σπουδαιότητα της αλόης, του κίσθου, του γανοδέρματος και της πρόπολης και τις ιαματικές και προληπτικές δράσεις τους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Στόχος μου είναι να παρακινηθεί κάθε άνθρωπος, κάθε ηλικίας στο να φροντίσει τον εαυτό του, την υγεία του και να αποκτήσει ευεξία. Έτσι, θα έρθει και η ομορφιά, καθώς η υγεία και η ευεξία αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ομορφιά!
  
ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Πόσος χρόνος χρειάστηκε να ολοκληρώσετε την συγγραφή του; Κατά την διάρκεια της συγγραφής του, πόσα νέα πράγματα μάθατε που μέχρι πρότινος δεν γνωρίζατε;

A.M. Ο χρόνος που χρειάστηκα ήταν περίπου ένα έτος, 12 μήνες. Η αλήθεια είναι ότι, παρόλο που είχα κάνει έρευνα πρωτύτερα για τέτοια θέματα, ανανέωσα τις πηγές των γνώσεών μου, με αποτέλεσμα να κερδίσω περισσότερες γνώσεις!

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Από το βιογραφικό σας μαθαίνουμε ότι η διπλωματική σας διατριβή είχε ως θέμα την αρχαία ελληνική και κυπριακή ιατρική και φαρμακολογία. Ήταν αυτό ένα κίνητρο για την συγγραφή του βιβλίου σας;

A.M. Φυσικά και ήταν, αλλά αυτό που με παρακίνησε περισσότερο ήταν η ανάγκη μου -όπως και κάθε ανθρώπου- να μάθουμε να φροντίζουμε την υγεία μας και να έχουμε ευεξία.

 ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Σε ποιούς απευθύνεται το βιβλίο σας;

A.M. Το βιβλίο μου φαίνεται ότι απευθύνεται σε γυναίκες. Μπορεί το γυναικείο κοινό να είναι πολύ ισχυρό, ωστόσο οι συμβουλές υγείας, ευεξίας και ομορφιάς που αφορούν και άντρες, καθώς η υγεία και ο καλός τρόπος ζωής αφορά όλους τους ανθρώπους, μηδενός εξαιρουμένου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Το βιβλίο σας «Αλόη, Γανόδερμα, Κίσθος, Πρόπολη :Πολύτιμα μυστικά ομορφιάς» είναι αυτοέκδοση. Πώς πήρατε αυτήν την απόφαση; Yπήρξε στιγμή που φοβηθήκατε μήπως κάτι δεν πάει καλά ή δεν γίνει αποδεκτό από το κοινό το βιβλίο σας;

A.M. Όχι, δεν υπήρξε φόβος! Το αντίθετο! Υπήρξε μια πολύ γενναία απόφαση! Από την έκδοση του πρώτου μου βιβλίου, που επίσης είχατε προωθήσει (τις Ψυχικές αυτοχειρίες), έμαθα πώς να προωθώ το βιβλίο μου και πώς να παλεύω στα θολά νερά της έκδοσης. Οπότε, αποφάσισα να το τολμήσω, να εκδώσω το δικό μου έργο, αναλαμβάνοντας όλες τις ευθύνες και είμαι πολύ χαρούμενη και υπερήφανη που έχει πάει καλά και έχει σημειώσει πωλήσεις ήδη από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Οπότε, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν υπήρξε φόβος, παρά μόνο γενναιότητα, αυτοπεποίθηση, καλή οργάνωση και σκληρή δουλειά!

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Έχετε ξεκινήσει να γράφετε το επόμενο βιβλίο σας; Αν ναι, μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια; 

A.M. Έχω δύο ιδέες για το επόμενο βιβλίο μου, δεν ξέρω ποια να ξεκινήσω πρώτη! Ειλικρινά, δεν έχω ακόμη κάποιο ξεκάθαρο τοπίο μπροστά μου! Πάντως, ό,τι κι αν είναι και όποτε και όπως κι αν εκδοθεί, θα χαρώ πολύ να προωθηθεί και πάλι και από εσάς!

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Πού αφιερώνετε το νέο σας βιβλίο;

A.M. Στους επαγγελματίες υγείας που τόσο πολύ μας βοήθησαν και μας βοηθούν αυτή τη δύσκολη περίοδο, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να πετύχει την αυτο-φροντίδα του και να προστατεύει την υγεία και την ευεξία του!

EΡΩΤΗΣΗ 8: Σαν αναγνώστρια, τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε; Ποιό βιβλίο σας συντροφεύει αυτήν την περίοδο;

A.M. Διαβάζω ποικίλα βιβλία, κυρίως συλλογές διηγημάτων, αστυνομικά μυθιστορήματα και ποιητικές συλλογές. Μου αρέσουν τα κοινωνικά μηνύματα που μπορούν να μεταφερθούν μέσα από τα βιβλία. Επίσης, μου αρέσουν πολύ και τα βιβλία αυτοβελτίωσης που έχουν κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Πόσο εύκολα ή δύσκολα αποδέχεται το αναγνωστικό κοινό στην χώρα μας τους νεότερους συγγραφείς;

A.M. Θεωρώ ότι το ελληνικό αναγνωστικό κοινό αποδέχεται με μια δυσκολία νέους συγγραφείς. Ωστόσο, υπάρχει και μια μικρή -αλλά σημαντική- μερίδα αναγνωστών που ψάχνουν να βρουν το καλό βιβλίο και δεν αρκούνται σε ό,τι διαφημίζεται κατά κόρον.

ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Τέλος, τί θα λέγατε στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την συγγραφή;

A.M. Να πιστεύουν στον εαυτό τους, να μελετούν όχι μόνο πώς να γράψουν ένα βιβλίο, αλλά και πώς να το προωθήσουν και να το διαφημίσουν αποτελεσματικά και φυσικά, να είναι πολύ προσεκτικοί στην επιλογή εκδοτικού οίκου, στην οποία πρέπει να συμβουλευτούν κι έναν δικηγόρο για την απόλυτη προστασία του έργου τους.

                                  Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.

                                                        A.M.  Κι εγώ σας ευχαριστώ θερμά!

                                     Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

                                               Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το βιβλίο:

                              https://dominicamat.blogspot.com/2020/07/blog-post_94.html


Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Αθηνά Μαλαπάνη Συνέντευξη με την συγγραφέα κυρία Αθηνά Μαλαπάνη Reviewed by Dominica on Ιουλίου 19, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.