Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Νικόλαο Ντέτσικα

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σημερινός μου καλεσμένος στην στήλη των συνεντεύξεων ο συγγραφέας κύριος Νικόλαος Ντέτσικας. Τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις του. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελκυστής το βιβλίο του,με τίτλο ''Η κληρονομιά του αίματος''. Του εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


                                    Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΕΤΣΙΚΑΣ

                                                   Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την συγγραφή; 

N.N. Η συγγραφή είναι όνειρο ζωής για μένα από παιδί! Θυμάμαι,όταν δεν μου άρεσε το τέλος μιας ταινίας ή μιας σειράς,να προσπαθώ να δώσω,ή να το θέσω καλύτερα,να πλάσω την δική μου εκδοχή. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελκυστής το βιβλίο σας,με τίτλο ‘’Η κληρονομιά του αίματος’’. Να σας ευχηθώ να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι΄αυτό;

N.N. Σας ευχαριστώ. Να είστε καλά! Λοιπόν,η ιστορία διαδραματίζεται γύρω από έναν νεαρό άνδρα,τον Βαγγέλη,που πηγαίνει σε ένα χωριό για να βρει δουλειά και εκεί το πεπρωμένο παίζει τα δικά του παιχνίδια. Θα έχει μια συνάντηση που θα του αλλάξει την ζωή με περισσότερους τρόπους απ'όσους ο ίδιος περίμενε. Εκεί,θα συναντήσει την αγάπη στο πρόσωπο της Κλαίρης αλλά και πολύ καλά κρυμμένα μυστικά που ίσως θα ήταν καλύτερα να έμεναν κρυφά,παρά να βγουν στην επιφάνεια,γιατί θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για τις ζωές όλων όσων εμπλέκονται. Επίσης,υπάρχει μια μυστηριώδης εξαφάνιση από το παρελθόν αλλά και μια άλλη είκοσι επτά χρόνια μετά. Και όλοι αναζητούν απαντήσεις.. Αυτά μπορώ να πω..!!

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποιά η πηγή έμπνευσης της συγκριμένης ιστορίας; Την είχατε εξ αρχής ολοκληρωμένη στο νου σας ,ή, την αφήσατε να σας οδηγήσει εκείνη; Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να το γράψετε; 

 N.N. Χμμ.. πολύ καλή ερώτηση! Η πηγή έμπνευσης μου προέρχεται από την αγάπη μου για τις λατινόφωνες σειρές και συγκεκριμένα από μια Αργεντίνικη σειρά που έβλεπα κάποτε στα εφηβικά μου χρόνια,το Ιερό πάθος (Padre Coraje). Όχι,δεν την είχα ολοκληρωμένη στο μυαλό μου αλλά την έχτιζα σιγά σιγά και σταδιακά.Τολμώ να πω,πως ναι άφηνα τους ήρωες μου να με οδηγούν εκείνοι. Για να ολοκληρώσω την Κληρονομιά του Αίματος,χρειάστηκα γύρω στον ενάμιση χρόνο.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Γιατί επιλέξατε τον τίτλο ‘’Η κληρονομιά του αίματος’’ για το βιβλίο σας;  

   (Προσοχή ακολουθεί Spoiler -από τον συγγραφέα- για όσους θέλουν να διαβάσουν το βιβλίο..)

N.N. Γιατί οι πρωταγωνιστές,άθελά τους,κληρονομούν το αίμα των αθώων ψυχών που θυσιάστηκαν από την αίρεση. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Τί θα επιθυμούσατε να ‘’κρατήσουν’’ οι αναγνώστες από την ανάγνωση του βιβλίου σας;

N.N. Θα ήθελα να κρατήσουν τα καλά μέρη του βιβλίου,όπως το φως διαδέχεται το σκοτάδι και η αγάπη νικάει στο τέλος το κακό!

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Πού θα αφιερώνατε το βιβλίο σας;

N.N. Το βιβλίο το αφιερώνω στην αγαπημένη μου γιαγιά Αγγελική και στην μνήμη των παππούδων μου Γιάννη,Μαρία και Νίκου!

ΕΡΩΤΗΣΗ 7:Ποιό το όραμά σας ως συγγραφέας;

N.N. Να μπορώ να πλάθω και να χτίζω ιστορίες που αγαπώ!

ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Έχετε ξεκινήσει να γράφετε το επόμενο βιβλίο σας; Αν ναι, μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια; 

N.N. Όχι,δεν έχω ξεκινήσει να το γράφω ακόμα αλλά θα ξεκινήσω σύντομα! Έχω μια ιδέα στο μυαλό μου. Πρόκειται για μια γυναίκα που της στέρησαν ό,τι αγαπούσε...  Δυστυχώς,μόνο αυτό μπορώ να πω.

EΡΩΤΗΣΗ 9: Σαν αναγνώστης,τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;

N.N. Θρίλερ και αστυνομικά! Λατρεύω επίσης τα κόμικς με ήρωες της Marvel και της DC τα οποία συλλέγω μανιωδώς από παιδί!

ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Αγαπημένο βιβλίο και συγγραφέας;

N.N. Δεν έχω ένα αλλά πολλά. Όλα του Fitzek,του Nesbo και άλλων πολλών..

ΕΡΩΤΗΣΗ 11: Τέλος,τί θα λέγατε στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την συγγραφή; 

N.N. Να ακολουθούν το όνειρο τους και να μη το βάζουν κάτω. Να προσπερνάνε όλα τα εμπόδια,να έχουν πείσμα,υπομονή και γερό στομάχι!

                       Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.

N.N. Και εγώ σας ευχαριστώ για την φιλοξενία και την όμορφη συνέντευξη στο blog σας και εύχομαι να τα ξαναπούμε σύντομα! 

                            Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

                                       Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το βιβλίο:

                           https://dominicamat.blogspot.com/2020/08/blog-post_25.html





Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Νικόλαο Ντέτσικα Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Νικόλαο Ντέτσικα Reviewed by Dominica on Αυγούστου 26, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.