ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ | ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ | Β ΜΕΡΟΣ(Θα κυκλοφορήσουν στα βιβλιοπωλεία από τις 22/09)

 


ΜΙΣΕΛ ΑΝΤΑΜΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ

 

Μικρές ευχές

 

Μετάφραση: Θεοδώρα Δαρβίρη


Σεπτέμβριος 2020

 

Μυθιστόρημα

 

 

«Οι Μικρές Ευχές είναι ένα μυθιστόρημα διαχρονικό,

με χαρακτήρες που μας δείχνουν πώς ένας αληθινός έρωτας μπορεί να κρατήσει παντοτινά.

Η Κορνουάλη αποτελεί το τέλειο σκηνικό και τα χρονικά άλματα κεντρίζουν την περιέργεια και παρατείνουν την αγωνία ως το τέλος».

Φίμπι Μόργκαν, Διευθύντρια Εκδόσεων HarperCollins

 

ISBN: 978-618-02-1612-7

Kωδικός: 35240

Σελίδες: 404

Τιμή: 16,60 €

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: μαλακό


 

Από τις εκδόσεις Μίνωας θα κυκλοφορήσει αυτό τον Σεπτέμβριο το τρίτο μυθιστόρημα της Mισέλ Άνταμς-Θεοδώρου, Μικρές ευχές. Το βιβλίο κυκλοφορεί πρώτα στα ελληνικά, ενώ θα ακολουθήσουν οι εκδόσεις σε Αμερική και Αγγλία. Η συγγραφέας, η οποία μένει μόνιμα στη Λεμεσό της Κύπρου, έχει εκδώσει ακόμα δύο μυθιστορήματα, τα δικαιώματα των οποίων έχουν μεταφραστεί σε 15 γλώσσες.


Ποτέ δεν είναι αργά για μια αγάπη

που δεν πρόλαβες να ζήσεις...

Έχουν περάσει πενήντα ολόκληρα χρόνια από τότε που η Ελίζαμπεθ ερωτεύτηκε τον Τομ, αλλά και από την τελευταία φορά που τον είδε. Δεν έπαψε ποτέ να τον αγαπά, και είναι σίγουρη πως και εκείνος νιώθει το ίδιο. Το μαρτυρά ο μικρός γαλάζιος κρόκος που της στέλνει κάθε χρόνο μαζί με ένα σημείω­μα που ξεκινά με τη λέξη Εύχομαι… Καθένα από τα πολύτιμα αυτά σημειώματα είναι και μια μικρή ευχή για κάτι που δεν μοιράστηκαν, για μια ζωή που δεν μπόρεσαν να ζήσουν.

Να όμως που, στην πεντηκοστή επέτειό τους, η Ελίζαμπεθ δεν βρίσκει κανένα γαλάζιο λουλούδι έξω από την πόρτα της και φοβάται πως κάτι έχει συμβεί. Με την αγωνία να την κατακλύζει και με τα συναισθήματα που κρατούσε κλειδωμένα μέσα της ολόκληρες δεκαε­τίες να την εμψυχώνουν ξεκινά να ανακαλύψει τι συνέβη στον Τομ.

Η Ελίζαμπεθ γνωρίζει ότι δεν της απομένει πολύς χρόνος και βάζει ως σκοπό να πραγματοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερες από τις ευχές που τις έστελνε ο Τομ μαζί με τα λουλούδια. Μόνο που φοβάται ότι με τις προσπάθειές της θα αποκαλυφθεί το φοβερό μυστικό που κρατούσε μια ολόκληρη ζωή...

Μπορεί να συνεχίσει να κρύβει την αλήθεια ή θα βρει  το κουράγιο να εκπληρώσει, επιτέλους, τα όνειρά τους;



ΓΚΡΑΧΑΜ ΣΟΥΙΦΤ

 

Να ’μαστε λοιπόν

 

Mετάφραση: Κατερίνα Σχινά


Σεπτέμβριος 2020

 

Μυθιστόρημα

  

«Δεν ξέρω πώς ακριβώς το κάνει ο Σουίφτ… Η ιστορία διαβάζεται σχεδόν απνευστί, σαν να συμβαίνει στο διπλανό δωμάτιο. Κι όμως είναι μαγικά γραμμένη: το έργο ενός μυθιστοριογράφου σε εκρηκτική φόρμα».

The Guardian


ISBN: 978-618-02-1613-4

Kωδικός: 35241

Σελίδες: 200

Τιμή: 14,40 €

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: μαλακό


Ένα μαγικό μυθιστόρημα, γραμμένο από έναν από τους πιο κορυφαίους εν ζωή Βρετανούς συγγραφείς. Ο βραβευμένος με Booker Γκράχαμ Σουίφτ, σε μια από τις πιο κορυφαίες στιγμές του, μας παραδίδει ένα μυθιστόρημα-κόσμημα.

Το Να ’μαστε, λοιπόν… μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας, σε μετάφραση της Κατερίνας Σχινά.

  

Μπράιτον, 1959

Το θέατρο στην άκρη της προβλήτας απολαμβάνει την πιο επιτυχημένη καλοκαιρινή σεζόν των τελευταίων χρόνων. Ο ιδιοφυής νεαρός ταχυδακτυλουργός, Ρόνι, μαζί με την εκθαμβωτική βοηθό του, Ίβι, γίνονται τα πιο λαμπρά αστέρια της παράστασης, προσελκύοντας κάθε βράδυ πλήθος θεατών. Συνδετικό κρίκο του θεάματος αποτελεί ο τρίτος της παρέας, o Τζακ, γεννημένος διασκεδαστής και αξιαγάπητος κομπέρ.

Καθώς προχωράει το καλοκαίρι, το εκτός σκηνής δράμα των τριών φίλων αρχίζει να επισκιάζει τη θεατρική τους επιτυχία. Τα γεγονότα που ξετυλίγονται μέρα με τη μέρα θα σφραγίσουν ανεξίτηλα το μέλλον τους.

Ακροβατώντας ανάμεσα στην προπολεμική και στη μεταπολεμική εποχή, από τα γεγονότα ενός απατηλού, νεανικού καλοκαιριού μέχρι το σήμερα, αναδύονται οι μύχιες σκέψεις και τα όνειρα τριών ανθρώπων που αγάπησαν και πρόδωσαν ο ένας τον άλλον. Αυτό που μένει είναι η μαγεία και το απρόβλεπτο της ζωής, καθώς και ένα βασανιστικό μυστήριο με το οποίο ο Ρόνι, η Ίβι και ο Τζακ θα πρέπει να ζήσουν.

Μαγεία και πραγματικότητα μοιράζονται τη σκηνή σ’ αυτή την έξοχα γραμμένη ιστορία που σηκώνει την αυλαία για να αποκαλύψει τη δύναμη της αγάπης, τις εύθραυστες ψευδαισθήσεις της νεότητας και τις αιφνίδιες μεταστροφές που επιφυλάσσει η ζωή.  

 


ΛΟΥΚΙΛΑ ΚΑΡΡΕΡ-ΠΛΕΣΣΑ

                        

Ποιος το ξέρει…


Σεπτέμβριος 2020

 

Βιογραφία

 

70 χρόνια δημιουργίας

  

ISBN: 978-618-02-1191-7

Kωδικός: 31504

Σελίδες: 200

Τιμή: 17,70 €

Διαστάσεις: 17 x 24

Εξώφυλλο: μαλακό


Η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα παραθέτει κομμάτια της ζωής του παγκοσμίου φήμης συνθέτη, έτσι όπως εκείνος της τα αφηγήθηκε, ξετυλίγοντας μνήμες και συναισθήματα. Ένα βιβλίο που θα συγκινήσει και θα συζητηθεί για τις άγνωστες ιστορίες του, από τα παιδικά χρόνια στην οδό Ηρακλείου, μέχρι το μεγάλο σχολείο της Φίνος, τον Ζυγό, τα Πλεσσόπουλα.

 

Μίμης Πλέσσας. Ο Δημιουργός που ένωσε όλους τους Έλληνες και δεν τους χώρισε ποτέ. Το έργο του αγαπήθηκε από πέντε γενιές. Προίκα μεγάλη για μένα το να μπορώ να διηγηθώ τα όσα ζήσαμε μαζί, αλλά και ευλογία να τον ακούω να μου διηγείται όσα βίωσε στα παιδικά του χρόνια, στην εφηβεία, στα φοιτητικά του χρόνια στην Ελλάδα και στην Αμερική.

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν «δύο βιβλία σε ένα», με τις αφηγήσεις του συνθέτη να παντρεύονται με τα κοινά μας βιώματα. Ένας σύντροφος-φωτεινός φάρος, ο οποίος επί τρεισήμισι ολόκληρες δεκαετίες που είμαι στο πλευρό του σκορπίζει απλόχερα το λαμπερό του φως σε όλο τον κόσμο, μα και τη σκιά του σε όποιον στέκεται δίπλα του.

Η δική μου επιλογή ήταν και είναι να βρίσκομαι στο σκιερό του μέρος, μα να παίρνω γνώσεις και δύναμη από το φως του. Ανάσα δροσιάς στη σκιά του και ενέργεια από τη φωτεινή του πλευρά. Και δεν υπάρχει ομορφότερο από αυτή την εναλλαγή. Αν του αφιέρωνα ένα από τα δικά του σπουδαία τραγούδια για να τον περιγράψω, θα δανειζόμουν τους στίχους του αγαπημένου μας Λευτέρη Παπαδόπουλου:

Όλα δικά σου, μάτια μου, κι ο πόνος σου δικός μου,

είδαν πολλά τα μάτια μου στις γειτονιές του κόσμου…

Λουκίλα Καρρέρ-Πλέσσα


 


ΚΡΙΣΤΕΝ & ΒΕΡΝΤΙΕ

 

Τζορτζ Όργουελ

 

Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ


 Σεπτέμβριος 2020

 

Κόμικ

 

ISBN: 978-618-02-1543-4

Kωδικός: 22606

Σελίδες: 160

Τιμή: 16,60 €

Διαστάσεις: 22 x 29

Εξώφυλλο: μαλακό

 

Σκληρόδοτη, συλλεκτική έκδοση:

 

ISBN: 978-618-02-1635-6

Kωδικός: 22607

Σελίδες: 168

Τιμή: 22,20 €

Διαστάσεις: 22 x 29


Ο Πιερ Κριστέν και ο Σεμπαστιέν Βερντιέ, δύο από τους σημαντικότερους δημιουργούς κόμικ στη Γαλλία,  διεισδύουν απολαυστικά στον κόσμο του ασυνήθιστου, εκπληκτικού βίου ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του 20ού αιώνα.

Η βιογραφία του Τζορτζ Όργουελ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας σε μια συλλεκτική σκληρόδετη και αριθμημένη έκδοση πεντακοσίων αντιτύπων, ενώ είναι διαθέσιμη και σε μαλακό εξώφυλλο.

  

Απόφοιτος του Ίτον, αστυνομικός, προλετάριος, δανδής, πολιτοφύλακας, δημοσιογράφος, επαναστάτης, μυθιστοριογράφος, εκκεντρικός, σοσιαλιστής, πατριώτης, κηπουρός, ερημίτης, προφητικός.

 

Ο Όργουελ πέρασε στην αιωνιότητα χάρη στο «1984» και στην προφητική επινόηση του Μεγάλου Αδελφού. Προανήγγειλε, εβδομήντα χρόνια πριν, τον έλεγχο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και του διαδικτύου αλλά και την πρόσβαση τρίτων σε προσωπικά δεδομένα. Και η ζωή του ήταν εξίσου συναρπαστική με τα βιβλία του.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που βρισκόταν πάντα μπροστά από την εποχή του. Φοιτητής στο Ίτον, αστυνομικός στη Βιρμανία, μαχητής στον ισπανικό εμφύλιο στο πλευρό των αντιφρανκιστών και, ταυτόχρονα, εχθρός του σταλινισμού, δημοσιογράφος με έρευνες που προκάλεσαν μεγάλο θόρυβο.



ΡΟΜΠΕΡΤ ΒΑΝ ΓΚΟΥΛΙΚ

 

Tο στοιχειωμένο μοναστήρι

 

Μετάφραση: Χριστιάννα Σαμαρά


Σεπτέμβριος 2020

  

Σειρά:

Οι έρευνες του Δικαστή Τι

 

Με δώδεκα εικόνες σχεδιασμένες από τον συγγραφέα με την κινεζική τεχνοτροπία.

Απρίλιος2016

ISBN: 978-618-02-1554-0

Kωδικός: 31623

Σελίδες: 232

Τιμή: 12,20 €

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: μαλακό


Ο Ρόμπερτ βαν Γκούλικ, ο συγγραφέας κλασικών αστυνομιών ιστοριών, μας μεταφέρει με το τέταρτο βιβλίο της σειράς «Οι έρευνες του Δικαστή Τι» στην πόλη Χαν-Γιουάν της Κίνας, 666 μ.Χ.

Ένα ατμοσφαιρικό, μυστηριώδες, συναρπαστικό μυθιστόρημα εμπνεόμενο από την παράδοση της κινεζικής αστυνομικής λογοτεχνίας.  

Το στοιχειωμένο μοναστήρι κυκλοφορεί αποκλειστικά από τις εκδόσεις Μίνωας, σε νέα μετάφραση της Χριστιάννας Σαμαρά.

  

Ο Δικαστής Τι και η συνοδεία του, παγιδευμένοι σε μια καταιγίδα στα βουνά, βρίσκουν καταφύγιο σε ένα ταοϊστικό μοναστήρι. Εκεί ο ηγούμενος πεθαίνει μυστηριωδώς αφού πρώτα παραδώσει ένα εκστατικό κήρυγμα. Οι μοναχοί το αποκαλούν μεταφυσική εμπειρία, ο δικαστής όμως πιστεύει ότι πρόκειται για δολοφονία.

Ανακαλεί στη μνήμη του τους υποτιθέμενους τυχαίους θανάτους τριών νεαρών γυναικών στο ίδιο μοναστήρι, ενώ την ίδια στιγμή φευγαλέα οράματα και μυστηριώδεις φωνές κλονίζουν τη λογική του. Ο δικαστής ζητά μια κάτοψη του αχανούς κτιρίου και ξεκινά την έρευνα, ανακρίνοντας έναν θίασο ηθοποιών που βρίσκονται στο μοναστήρι. Ένας μυστηριώδης πίνακας ζωγραφισμένος από το χέρι ενός θύματος αποκαλύπτει ένα σημαντικό στοιχείο για τις δολοφονίες, μέχρι που ο ίδιος ο δικαστής γίνεται ο επόμενος στόχος ενός σατανικού δολοφόνου.




ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ M. ΓΟΥΝΤΧΑΟΥZ

 

Φιλέλληνες

Στον Αγώνα για την Ελληνική Ανεξαρτησία

 

Μετάφραση: Γιώργος Λαμπράκος


Σεπτέμβριος 2020

 

Ιστορία

 

ISBN: 978-618-02-1558-8

Kωδικός: 31016

Σελίδες: 208

Τιμή: 16,99 €

Διαστάσεις: 17 x 24

Εξώφυλλο: μαλακό


Από τις εκδόσεις Μίνωας μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο Φιλέλληνες, σε μετάφραση του Γιώργου Λαμπράκου.

Ο Κρίστοφερ Μ. Γουντχάουζ καταγράφει το φαινόμενο του φιλελληνισμού κατά τη δεύτερη και τρίτη δεκαετία του 19ου αιώνα. Αναδεικνύεται η γέννηση του φαινομένου και τα ποικίλα αίτια: η κλασική παιδεία, η Μεγάλη Περιήγηση, η αρχαία κληρονομιά, το στρατηγικό ενδιαφέρον για την ανατολική Μεσόγειο, ενώ αναλύεται το ευρύτερο χρονικό, καθώς και το γεωγραφικό πλαίσιο.

 

Προτού ο λόρδος Byron ανάψει τη φωτιά, μολονότι υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, δεν υπήρχε φιλελληνισμός.

Για τους Έλληνες ο λόρδος Byron ήταν ένας ποιητής, ένας ήρωας και η συμβολή του στην απελευθέρωση της Ελλάδας ήταν κυριολεκτικά ασύγκριτη. Ο ρομαντικός ρεαλισμός του Byron ενέπνευσε τους ανθρώπους της δράσης και άρεσε στους πολιτικούς συμμάχους τους, ενώ ο τεχνητός ρομαντισμός του Shelley άρεσε στους εστέτ και στους ιδεαλιστές.

Ποιοι ήταν όμως οι υπόλοιποι που ήθελαν να συνεισφέρουν στον Αγώνα των Ελλήνων; Ριζοσπάστες, ρομαντικοί εθελοντές αλλά και τυχοδιώκτες, δικηγόροι και βουλευτές, ποιητές, αρχαιοδίφες, έμποροι και μεταρρυθμιστές· γνωστά αλλά και σκιώδη ονόματα παρελαύνουν σε αυτή την έκδοση. Άγνωστες πτυχές, παρασκηνιακά γεγονότα, λιγότερο γνωστά επεισόδια της Επανάστασης έρχονται στο προσκήνιο από έναν πραγματικό φιλέλληνα που αγάπησε την Ελλάδα όσο τίποτε άλλο.


                                                          Από τα επίσημα δελτία τύπου του εκδοτικού!

Απρίλιος 2016




ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ | ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ | Β ΜΕΡΟΣ(Θα κυκλοφορήσουν στα βιβλιοπωλεία από τις 22/09) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ | ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ | Β ΜΕΡΟΣ(Θα κυκλοφορήσουν στα βιβλιοπωλεία από τις 22/09) Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 15, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.