ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ | ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ | Α ΜΕΡΟΣ(Θα κυκλοφορήσουν στα βιβλιοπωλεία από τις 22/09)

 


ΛΙΛΙ ΓΚΡΑΧΑΜ

Tο παιδί του Άουσβιτς


Μετάφραση: Φωτεινή Πίπη


Σεπτέμβριος 2020

 

Ιστορικό Μυθιστόρημα 


«Ένα μυθιστόρημα που φτάνει βαθιά στον ανθρώπινο πυρήνα, που σε βάζει σε σκέψεις. Είναι ένα συγκλονιστικό βιβλίο σε τόσο πολλά σημεία, και σπαραχτικό συνάμα. Ένα μοναδικό ανάγνωσμα για το Ολοκαύτωμα».

The Book Trail

Απρίλιος 20 

ISBN: 978-618-02-1588-5

Kωδικός: 35237

Σελίδες: 352

Τιμή: 15,50 €

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: μαλακό


Ένα νέο συγκλονιστικό ιστορικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας.

Στο Παιδί του Άουσβιτς η συγγραφέας, Λίλι Γκράχαμ, ξεδιπλώνει μια σπαραχτική ιστορία επιβίωσης δύο γυναικών των οποίων η ζωή ή ο θάνατος εξαρτώνται από την παραμικρή λεπτομέρεια.

Μια πολύ ρεαλιστική περιγραφή της ζωής των κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και του τι συνέβαινε μέσα σ’ αυτά.

Μπορούν η ελπίδα κι η αγάπη να επιζήσουν σε ένα ζοφερό περιβάλλον;

To 1942 η Εύα Αντάμι επιβιβάζεται σ’ ένα τρένο για το Άουσβιτς. Στριμωγμένη ασφυκτικά ανάμεσα σε δεκάδες άλλους και εξουθενωμένη, το μόνο που την απασχολεί είναι να βρει τον σύζυγό της, Μίχαλ, ο οποίος είχε μεταφερθεί εκεί έξι μήνες νωρίτερα.

Φτάνοντας, δεν βρίσκει κανένα ίχνος του άντρα της, παρά μόνο τη σκληρή, ισοπεδωτική πραγματικότητα του στρατοπέδου συγκέντρωσης. Ξαπλωμένη στο λεπτό στρώμα της κουκέτας που μοιράζεται με άλλες γυναίκες, συντετριμμένη και με το κεφάλι της ξυρισμένο, ακούει έναν ψίθυρο: Η συγκρατούμενή της, Σόφι, της δίνει το χέρι…

Με το πέρασμα των ημερών, οι δύο γυναίκες γίνονται φίλες και μοιράζονται τα όνειρα και τις ελπίδες τους – η Εύα ελπίζει να βρει τον Μίχαλ ζωντανό σ’ αυτό το φριχτό μέρος και η Σόφι να ανταμώσει ξανά με τον γιο της, Τόμας. Μαθαίνουν να επιβιώνουν και να προστατεύουν η μία την άλλη, έως τη στιγμή που η Εύα αντιλαμβάνεται ότι έχει μείνει έγκυος· οι ζωές και των δύο βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο…

Οι δύο γυναίκες είναι όμως αποφασισμένες να κρατήσουν ζωντανό τον τελευταίο σπόρο ελπίδας μέσα στις σκιές και την εξαθλίωση, τα μονάκριβα παιδιά τους, που ελπίζουν ότι θα ζήσουν για να διηγηθούν την ιστορία τους όταν εκείνες δεν θα μπορούν πια να το κάνουν...

 


ΣΟΥ ΜΠΕΛΤΟΝ

Αλλάξτε τη ζωή σας

με 5 πρακτικά βήματα

Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά

Σεπτέμβριος 2020

Αυτοβελτίωση 


«Αυτό το βιβλίο σάς δίνει τα εργαλεία για να ξανασκεφτείτε, να ξαναπροσδιορίσετε και να αναδιαρθρώσετε τη ζωή σας… Θα ανακαλύψετε τον πραγματικό σας εαυτό. Ένα πολύτιμο δώρο».

Matt Allwright,                      δημοσιογράφος

 

ISBN: 978-618-02-1614-1

Kωδικός: 32266

Σελίδες: 176

Τιμή: 12,20 €

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: μαλακό


Από τις εκδόσεις Μίνωας μόλις κυκλοφόρησε ένας «οδηγός ζωής» που θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τα εμπόδια που σας κρατάνε πίσω και να προχωρήσετε στη ζωή που πραγματικά ονειρεύεστε!

Η Σου Μπέλτον, μέσα από αυτό το βιβλίο, οραματίζεται να δημιουργήσει «έναν κόσμο όπου θα ζούμε τη ζωή που επιλέγουμε χωρίς να μας περιορίζουν φόβοι και διάφορες πεποιθήσεις.

Ένα βιβλίο  που σας προτρέπει να ατενίσετε το μέλλον με αισιοδοξία!

Θέλετε να αλλάξετε τη ζωή σας, αλλά δεν ξέρετε πώς;  Μήπως σας εμποδίζουν ο φόβος και οι αμφιβολίες; Αυτός ο εύκολος και χρηστικός οδηγός θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τους λόγους για τους οποίους νιώθετε αποπροσανατολισμένοι ή σαν να έχετε «κολλήσει».

1) Ξεκαθαρίστε τι είναι πραγματικά σημαντικό για σας, χρησιμοποιήστε στο έπακρο τις δυνατότητές σας

και ανακαλύψτε τον σκοπό της ζωής σας.

2) Νικήστε τις φωνές, τους φόβους και τις αμφιβολίες που  σας σαμποτάρουν και συναντήστε τον Μελλοντικό Εαυτό σας.

3) Επιλέξτε νέους τρόπους να βλέπετε τη ζωή, αφήστε πίσω παλιές συνήθειες και αλλάξτε οριστικά το μοτίβο της σκέψης σας.

4) Γιορτάστε με τις επιτυχίες σας, μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας, αναγνωρίστε την αξία σας.

5) Δεσμευτείτε να κάνετε καθημερινά μικρές αλλαγές. Αγαπήστε τον εαυτό σας.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ 

Αυτογνωσία

Πρώτο μέλημα στη ζωή


Σεπτέμβριος 2020

Αυτοβελτίωση 

«Η ζωή είναι ένα έργο τέχνης. Μην το σπαταλάς

σε ενοχές, φόβους και καχυποψία».


ISBN: 978-618-02-1638-7

Kωδικός: 32267

Σελίδες: 248

Τιμή: 14,40 €

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: μαλακό


Από τις εκδόσεις Μίνωας μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο Αυτογνωσία, Πρώτο μέλημα στη ζωή, του Γιώργου Δημόπουλου, σε νέα εμπλουτισμένη έκδοση.

Ένα βιβλίο που μας μαθαίνει πώς να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και πώς η ευτυχία μας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση.

Εάν ξαφνικά μας ρωτούσαν: Ποιος είσαι; Τι θέλεις από τη ζωή; Τι κάνεις γι’ αυτό; Φαντάζεστε ότι θα ήμασταν σε θέση πολλοί από μας να απαντήσουμε;

Είναι, όμως, πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε. Η γνωριμία με τον εαυτό μας είναι βασική προϋπόθεση της κατανόησης των άλλων, του σεβασμού μας προς αυτούς και προς εμάς.

Πώς θα βελτιωθεί η κατάσταση αν πρώτα απ’ όλα δεν αλλάξουμε εμείς; Το κλειδί γι’ αυτή την αλλαγή βρίσκεται στην απόκτηση της πεποίθησης, της προσδοκίας και της πίστης ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Βέβαια, η αλλαγή από τα λόγια στην πράξη είναι μια δύσκολη υπόθεση που προϋποθέτει την εσωτερική κατανόηση του εαυτού μας. Πρώτα αναγνωρίζουμε το πρόβλημά μας, το αποδεχόμαστε και εν συνεχεία το αλλάζουμε.

Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ μας μαθαίνει ότι κανένας δεν έχει χρεωθεί την ευτυχία μας.

Είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!



ΚΡΙΣΤΙ ΒΑΝΜΠΡΕΜΕΡΣ

ΚΑΪΖΕΝ
Αλλάζω προς το καλύτερο,
με ένα βήμα κάθε φορά.

Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου 


Σεπτέμβριος 2020

 

Αυτοβελτίωση


Καϊζέν σημαίνει

«διαρκής βελτίωση».

Το ιδεόγραμμα kai σημαίνει «αλλάζω» κάνοντας μια

προσπάθεια. Το zen σημαίνει «καλό», «καλύτερο», με μια αίσθηση γαλήνης.

ISBN: 978-618-02-1566-3

Kωδικός: 32265

Σελίδες: 304

Τιμή: 14,40 €

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: μαλακό 


Aπό τις εκδόσεις Μίνωας μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν την επιθυμία να τους συμβεί κάτι διαφορετικό, κάτι καλύτερο.  

Η συγγραφέας, Κριστί Βανμπρεμέρς, παρουσιάζει και προσαρμόζει στην καθημερινή ζωή τη φιλοσοφία του Καϊζέν –  μια φιλοσοφία ζωής που προέρχεται από την Ιαπωνία και προτάσσει την ιδέα «λίγο κάθε μέρα». 

Όλοι μας κάποια στιγμή νιώθουμε έντονη ανάγκη για μια αλλαγή. Πώς, όμως, θα αλλάξουμε και από πού θα ξεκινήσουμε;

Ανακάλυψε το δικό σου προσωπικό μονοπάτι, βοήθησε  το κομμάτι του εαυτού σου που φαίνεται σβηστό, αλλά αδημονεί να ζήσει, να περπατήσει, να ανθίσει ξανά!

 

Άκου τη μικρή φωνή μέσα σου που ζητάει την αλλαγή

Άλλαξε τις συνήθειές σου και βγες από το Comfort Zone

που έχεις δημιουργήσει

Ενθάρρυνε τον εαυτό σου και ανάλαβε δράση

Ποιο θα είναι, λοιπόν,  το επόμενο μικρό σου βήμα;



ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΞΑ

Μαύρα σαν τον έβενο μαλλιά

Σεπτέμβριος 2020

 

Ψυχολογικό θρίλερ

 

Για να λυτρωθεί,

πρέπει να ζήσει από την αρχή τον χειρότερο εφιάλτη της…


ISBN: 978-618-02-1627-1

Kωδικός: 35370

Σελίδες: 404

Τιμή: 17,70 €

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: μαλακό


Ένα μοιραίο γεγονός γίνεται η αφορμή για την αρχή ενός θανάσιμου παιχνιδιού που φέρνει στο προσκήνιο καλά κρυμμένα μυστικά, λάθη και πάθη. Η ζωή ενός μικρού κοριτσιού βρίσκεται σε κίνδυνο φέρνοντας την πρωταγωνίστρια, Έλσα Γληνού, αντιμέτωπη με το ίδιο της το παρελθόν. Το βιβλίο Μαύρα σαν τον έβενο μαλλιά  έχει αγαπηθεί από πολλούς αναγνώστες και επανεκδίδεται αναθεωρημένο από τη συγγραφέα και επιμελημένο με τη φροντίδα των εκδόσεων Μίνωας. 

«Απήγαγαν την κόρη μας.

Ο Ηλίας λέει ότι μόνο εσείς μπορείτε να τη βρείτε».


Με αυτά τα λόγια ο Μιχάλης και η Στεφανία Βαρλάμη προσπαθούν να πείσουν την Έλσα Γληνού, την άλλοτε διακεκριμένη ψυχολόγο και στενή συνεργάτιδα του αστυνόμου Ηλία Παππά, να επιστρέψει στην ενεργό δράση και να βοηθήσει στις έρευνες για την ανεύρεση της κόρης τους, Λένας.

Η Έλσα, όμως, αρνείται να βγει απ’ τη σκοτεινή άβυσσο στην οποία έχει εδώ και χρόνια βυθιστεί. Θεωρώντας τον εαυτό της υπεύθυνο για τη δολοφονία του συζύγου και της κόρης της, προσπαθεί να ξεχαστεί στο αλκοόλ και δεν θυμίζει πλέον σε τίποτα τη δυναμική γυναίκα που συνέβαλε στην εξιχνίαση αποτρόπαιων εγκλημάτων.



ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΠΠΑΤΟΥ

                      

Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά


Σεπτέμβριος 2020

 

Oικογένεια

  

ISBN: 978-618-02-1448-2

Kωδικός: 32043

Σελίδες: 400

Τιμή: 17,70 €

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: μαλακό


Μια αναθεωρημένη έκδοση, γραμμένη με απλό και κατανοητό τρόπο, για όλα τα σύγχρονα θέματα που απασχολούν τους γονείς σχετικά με τη συμπεριφορά του παιδιού τους.


Πώς μπορείτε να κάνετε το παιδί σας πιο χαρούμενο, ευτυχισμένο και δημιουργικό; Ποιες είναι οι θεμελιώδεις ανάγκες του παιδιού; Επικοινωνείτε ουσιαστικά μαζί του; Η έγκριτη ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Α. Καππάτου προσφέρει στους γονείς έναν οδηγό «πρώτων βοηθειών» για θέματα της καθημερινότητας που σχετίζονται με τη συμπεριφορά του παιδιού, αλλά και για προβλήματα που προκύπτουν σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής του.

Ένα βιβλίο-οδηγός για όλα τα σύγχρονα θέματα που απασχολούν τους γονείς, όπως:

 Πώς μιλάμε στα παιδιά για μια επιδημία;

 Πώς χτίζεται η αυτοεκτίμηση του παιδιού;

 Πώς θα αντιμετωπίσει το παιδί ένα άσχημο όνειρο;

 Τι φοβούνται τα παιδιά;

 Είναι ανησυχητικό όταν το αγοράκι μου παίζει με κούκλες;

 Πιπίλα: είναι εύκολο να τη σταματήσει;

 Επιλέγω σωστά τα ηλεκτρονικά παιχνίδια του;

 Ο ένας γονιός είναι άνεργος: τι μπορώ να κάνω;

 Πώς θα προετοιμάσω σωστά το παιδί μου για τον παιδικό σταθμό;

 Πότε να κάνω δεύτερο παιδί;

 Πώς θα χειριστώ τα «όχι» του παιδιού μου;

 Πώς θα γίνει το παιδί μου ευγενικό;


Από τα επίσημα δελτία τύπου του εκδοτικού!







 


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ | ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ | Α ΜΕΡΟΣ(Θα κυκλοφορήσουν στα βιβλιοπωλεία από τις 22/09) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ | ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ | Α ΜΕΡΟΣ(Θα κυκλοφορήσουν στα βιβλιοπωλεία από τις 22/09) Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 15, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.