Δελτίο Τύπου-"Αγαπητή μου Ευδοξία…"-Αθανασία Π. Θεοδωρίδου-Εκδόσεις Ελκυστής

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Αγαπητή μου Ευδοξία…" της συγγραφέως μας Αθανασίας Π. Θεοδωρίδου!

 

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Η Ευδοξία φύλαγε τα γράμματα του Θανάση, όλα τα γράμματα, τις λέξεις που έκλειναν τον έρωτα στο καλό επιστολόχαρτο, τα λόγια που ήρεμα κυλούσαν στο χαρτί απ’ το πακέτο των τσιγάρων όταν έφυγε, όταν δε γύρισε.

Μα πάνω πάνω είχε αυτό που ήρθε τελευταίο, αυτό που ξερίζωσε τη ζωή τους, αυτό που έγραφε «9 Μαρτίου 1941». Αυτό που η περιέργεια μιας εγγόνας έφερε στο φως 37 χρόνια μετά κι έγινε η αφορμή κι η αιτία για να ξεδιπλωθεί μια ιστορία για τον έρωτα, για τον πόνο της απώλειας, για τη δύναμη, την ακόρεστη δίψα για ζωή, για τη μνήμη, την προσωπική, τη συλλογική.

Γιατί η ιστορία μαθαίνεται απ’ την αφήγηση των γενεών, από τον λόγο που μιλά για το έργο, το δύσκολο, το άγνωστο γνώριμο, αυτό των ανθρώπων που επέλεξαν να προχωρήσουν κρατώντας μόνο “μια ψίχα θυμό”, αυτόν τον θυμό που δεν έχει μίσος, που θρέφεται μόνο απ’ αγάπη, αυτόν που τον λένε πείσμα, αυτόν που σπρώχνει τη ζωή μπροστά. Τον θυμό που μετατρέπει τη θύμηση σε προτροπή ζωής.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ




Η Αθανασία Π. Θεοδωρίδου ζει και εργάζεται ως οδοντίατρος στο Καλαμπάκι Δράμας. Ως πάρεργο ψυχής ασχολείται ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική, τη γραφή και τον πολιτισμό γενικότερα.

Έχει γράψει τα κείμενα στο συλλεκτικό άλμπουμ του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου «Τα έθιμα του τόπου μου» (2012) και έχει δημοσιεύσει άρθρα στη στήλη αναγνωστών του Protagon. Από το 2014 ασχολείται με τη συγγραφή σεναρίων για θεατροχορευτικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις που έχουν ανεβεί στο Καλαμπάκι και τη Δράμα, “Μια φορά κι έναν καιρό στο Καλαμπάκι” (2015), “Τα προξενιά της Ευφροσύνης” (2016), “Κρατείν’ ο Μάης τη δροσιά” (2018), “Ρεμπέτικο, μια ιστορία του χθες, σήμερα” (2018). Το 2019 έγραψε τα κείμενα της παιδικής θεατρικής παράστασης “Ένα θαύμα για τον Άη Βασίλη”. Το λογοτεχνικό περιοδικό Literature έχει φιλοξενήσει το διήγημα «Η κόκκινη βέρα», ενώ το διήγημα «Τα ία της οδού Μαύρης Πέτρας» διακρίθηκε και συμμετέχει σε συλλογική έκδοση με θέμα «Μείνε κοντά μου από μακριά» (2020), από τις πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.

 

Επικοινωνία:

e-mail: aththe40@gmail.com

 

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Νουβέλα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 114

Διαστάσεις: 14x21 cm

ISBN: 978-618-5525-17-0

Τιμή: 10,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2020

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "
Αγαπητή μου Ευδοξία…" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

 

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.SBookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/αγαπητή-μου-ευδοξία/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

 

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!


Από το επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!

Δελτίο Τύπου-"Αγαπητή μου Ευδοξία…"-Αθανασία Π. Θεοδωρίδου-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Αγαπητή μου Ευδοξία…"-Αθανασία Π. Θεοδωρίδου-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.