Επιβάτες Χριστουγέννων

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


                                                                     ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


   Άν καί τα Χριστούγεννα πέρασαν καί λίγες ώρες μας χωρίζουν από την ''άφιξη'' της νέας χρονιάς,σας έχω μία εξαιρετική πρόταση βιβλίου που αξίζει να αναζητήσετε καί να προσφέρετε ως δώρο είτε στον εαυτό σας,είτε σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο. Εγώ,για να είμαι ειλικρινής,δεν μπορούσα να περιμένω μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα για να το διαβάσω,οπότε έμελλε να είναι το τελευταίο βιβλίο που μου κράτησε συντροφιά για το 2020. Ο λόγος για τη συλλογή διηγημάτων που φέρει τον τίτλο ''Επιβάτες Χριστουγέννων'' καί κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

   ''Για πρώτη φορά 44 συγγραφείς ένωσαν τις πένες τους και δημιούργησαν ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα με πρωταγωνίστρια μία …ιδιαίτερη «μοναχική» βαλίτσα. Οι εκδόσεις Υδροπλάνο με αυτό το βιβλίο θέλουν να περάσουν μέσα από την ανάγνωση, το μήνυμα της συλλογικότητας και της κοινωνικής ευθύνης μιας και τα έσοδα από το βιβλίο θα διατίθενται για καλό σκοπό!'' (Περίληψη οπισθοφύλλου)

    Αυτήν τη φορά δε θα σας κουράσω πολύ,κυρίως λόγω της ημέρας. Απλά θα αναφερθώ στα θετικά του βιβλίου. Σε αυτά μπορούν να προστεθούν: 1)η ευκαιρία που μας δίνεται να ''γνωρίσουμε'' την πένα πολλών καί αξιόλογων συγγραφέων,2)η μεγάλη ποικιλία στις ιστορίες με αποτέλεσμα κανείς καί καμία να μην απογοητευτεί,3)μας γεννάται η αίσθηση πως έχουμε συγκεντρωμένα μαζί μέσα στις σελίδες του πολλά βιβλία,οπότε εξοικονομούμε χώρο καί χρήμα,4)το βιβλίο είναι προσεγμένο στις λεπτομέρειες από το εξώφυλλο,στις εσωτερικές σελίδες έως καί το οπισθόφυλλο καί 5)το κυριότερο είναι πως τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα πάνε σε καλό σκοπό. 

   Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο τόσο στους συγγραφείς,όσο καί στον εκδοτικό που προβαίνουν σε αυτήν την κίνηση. Θαυμάζω καί επικροτώ ανάλογες ενέργειες που σκοπό τους έχουν να βοηθήσουν πραγματικά κι όχι την αυτοπροβολή των συμμετεχόντων. Άς γίνει,λοιπόν,αυτό παράδειγμα προς μίμηση καί προς άλλους. 

                                 Καλή καί ευλογημένη χρονιά! Ραντεβού πάλι την 1η Ιανουαρίου!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: Συλλογικό έργο


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

    

Επιβάτες Χριστουγέννων Επιβάτες Χριστουγέννων Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 31, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.