Δελτίο Τύπου-"Εκδίκηση"-Μαρία Μελεμενή-Εκδόσεις Ελκυστής

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Εκδίκηση" της συγγραφέως μας Μαρίας Μελεμενή!

 

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ήταν αρχές Δεκεμβρίου και η Αθήνα είχε αρχίσει να στολίζεται γιορτινά. Ξεκίνησε να βαδίζει και όπου την έβγαζε ο δρόμος. Το ίδιο έκαναν και μαζί τις χειμωνιάτικες Κυριακές, έβγαιναν και γυρνούσαν όλη την Αθήνα. Το ίδιο έκανε και εκείνη εκείνο το απόγευμα, στα ίδια μονοπάτια περπάτησε… Μοναστηράκι, Θησείο! Θαρρείς και το έκανε επίτηδες να πάει και πάλι να περπατήσει στους ίδιους δρόμους, δεν ήθελε τελικά να ξεφύγει από τις αναμνήσεις της. Μάλλον τις αναζητούσε απελπισμένη… Όταν γύρισε μετά από ώρες, δεν αποζητούσε τίποτα άλλο από το να καθίσει και πάλι στον μικρό εκείνο καναπέ, δίπλα στο παράθυρο. Είχε αρχίσει να ψιχαλίζει κι εκείνη ένιωθε μία απέραντη μοναξιά, μία ατελείωτη θλίψη. Το δωμάτιο φώτιζε λίγο από το φως του δρόμου. Και αυτό ήταν αρκετό για να καταφέρει να πλησιάσει το τραπεζάκι δίπλα στον καναπέ και με τον αναπτήρα της να ανάψει τα κεριά, μόνο αυτά ήθελε να φωτίζουν το δωμάτιο. Μόλις ακούμπησε κάτω τα πράγματά της, πλησίασε και άναψε και τα κεριά που υπήρχαν πάνω στο πιάνο. Ο ελάχιστος μα συνάμα και ο τέλειος φωτισμός! Ήταν ελάχιστη διαφορά από το σκοτάδι. Γέμισε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και κάθισε και πάλι στον καναπέ. Δεν ήθελε φώτα, δεν ήθελε να βλέπει την εικόνα του, προτίμησε να παραμένει στο ημίφως με το φως των κεριών.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ




Η Μαρία Μελεμενή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως γραμματέας λογιστηρίου.

Το 1992 παντρεύτηκε και έγινε μητέρα. Το 2013 έχοντας πλέον περισσότερο ελεύθερο χρόνο παρακολούθησε σεμινάρια στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο με θέματα Φιλοσοφίας, πολιτισμού και αφήγησης καθώς και ιστορικής μνήμης (2014-2015). Στη συνέχεια παρακολούθησε σειρά διαλέξεων στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών (2016).

Παράλληλα όμως δεν έχανε την ευκαιρία να ασχολείται με τη συγγραφή και να έχει ως ερέθισμά της την ανθρώπινη συμπεριφορά και τις ανθρώπινες σχέσεις.

 

 

Πρώτο της βιβλίο είναι:

«Με τα κλειδιά στην πόρτα», Δεκέμβριος 2018 από τις εκδόσεις «Ελκυστής».

 

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Νουβέλα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 120

Διαστάσεις: 14x21 cm

ISBN: 978-618-5525-16-3

Τιμή: 10,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2020

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "
Εκδίκηση" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

 

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.SBookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/εκδίκηση/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

 

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!


Από το επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!

Δελτίο Τύπου-"Εκδίκηση"-Μαρία Μελεμενή-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Εκδίκηση"-Μαρία Μελεμενή-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 28, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.