Δελτίο Τύπου-"Blackbird Μαυροπούλι"-Matthias Brandt-Εκδόσεις Ελκυστής

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Blackbird Μαυροπούλι" του συγγραφέα μας Matthias Brandt! Με το βιβλίο αυτό οι Εκδόσεις Ελκυστής ανοίγουν την αυλαία για τη μετάφραση και έκδοση από τα γερμανικά επιλεγμένων τίτλων καταξιωμένων συγγραφέων!

 

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Η ζωή του δεκαπεντάχρονου Μόρτεν Σουμάχερ, του αποκαλούμενου και Μότε, ύστερα από ένα τηλεφώνημα δε θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν κάποτε. Ο πιο καλός του φίλος, ο Μπόγκι, είναι βαριά άρρωστος. Για τη ζωή του Μότε το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ένα από τα πολλά άλλα σπαρακτικά βιώματα αυτής της χρονιάς.

Καθώς στέκεται έξω από το Γυμνάσιο Αϊνστάιν, τον προσπερνάει η Ζακλίν Σμίντεμπαχ πάνω στο ολλανδικό της ποδήλατο. Η ζωή του συνταράσσεται για μια ακόμα φορά…

Η πλοκή του έργου, το δράμα της εφηβείας δηλαδή, εκτυλίσσεται μεταξύ δύο βιωμάτων: αυτό του θανάτου και κείνο της αγάπης. Στην καθημερινότητα του Μότε συμβαίνουν απανωτές κωμικοτραγικές ανατροπές, του φέρνουν παραζάλη, ενώ ταυτόχρονα τον θέτουν απέναντι σε επώδυνες προκλήσεις.

Ευτυχώς, όμως, την κατάλληλη στιγμή θα σταθούν στο πλάι του Μότε οι κατάλληλοι άνθρωποι και θα κάνουν ακριβώς το σωστό. Ο ίδιος θα κοιτάξει κατάματα τον κόσμο που ανοίγεται μπρος του, με ξύπνιο μάτι και ακατάβλητο χιούμορ.

Στο Blackbird ο Matthias Brandt περιγράφει με εφηβική ματιά όσα συνταράσσουν τον “πρωτόγνωρο” κόσμο του νεαρού Μότε. «Η εφηβική νιότη παραμένει πάντα και για τους πάντες –άσχετα αν θέλουμε να το αγνοούμε ή όχι– μια συνθήκη επώδυνη, ακατανόητη, μα συνάμα τόσο όμορφη, επειδή τα πάντα συμβαίνουν πρώτη φορά. Το Blackbird είναι ένα υπέροχο βιβλίο».

 

Eva Menasse (Συγγραφέας-Δημοσιογράφος)

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ




Ο Matthias Brandt γεννήθηκε το 1961. Είναι ένας από τους γνωστότερους γερμανούς ηθοποιούς. Έχει βραβευτεί πολλές φορές για την καλλιτεχνική του προσφορά.

Ως συγγραφέας ο Matthias Brandt έκανε το ντεμπούτο του το 2016 με το εξαίρετο μυθιστόρημα «Raumpatrouille» (Περιπολία χώρου).

 

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 306

Διαστάσεις: 14x21 cm

ISBN: 978-618-5525-21-7

Μεταφραστής: Βασίλης Κωστόπουλος

Τιμή: 13,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2021

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "
Blackbird Μαυροπούλι" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

 

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/blackbird-μαυροπούλι/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

 

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!


Από το επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!

Δελτίο Τύπου-"Blackbird Μαυροπούλι"-Matthias Brandt-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Blackbird Μαυροπούλι"-Matthias Brandt-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 15, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.