Χεράκια καθαρά… μικρόβια μακριά

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


   Η σωματική υγιεινή καί η καθαριότητα σε καθημερινή βάση ήταν,είναι καί θα πρέπει να είναι κύριο μέλημα όλων μας,αν επιθυμούμε να μπορεί το σώμα μας να αναπτύσσει μηχανισμούς άμυνας απέναντι σε κάθε μικρόβιο,ή,ιό μας ''απειλεί'' καί να παραμείνουμε υγιείς. Είναι κάτι που πρέπει να το μαθαίνουμε από πολύ μικρή ηλικία καί να ''εκπαιδεύουμε'' έπειτα καί τα δικά μας παιδιά. Ειδικά,τώρα με την πανδημία του covid-19 είναι απαραίτητο να μιλήσουμε στα μικρά παιδιά για τους κανόνες τήρησης των μέτρων υγιεινής. Πάντα με τον κατάλληλο τρόπο καί λόγο για την ηλικία τους.

   Πιο επίκαιρο από ποτέ καί ταριαστό με την εποχή μοιάζει το νέο παιδικό βιβλίο της συγγραφέως κυρίας Αθηνάς Ντόκα με τίτλο ''Χεράκια καθαρά… μικρόβια μακριά'' που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη καί σήμερα έχω την χαρά να σας το παρουσιάζω μέσα από το blog μου. Ένα παραμύθι που μου άρεσε πολύ καί το βρήκα πολύ χρήσιμο,ειδικά αν είστε γονιός,ή,αν έχετε στο οικείο περιβάλλον σας μικρά παιδιά.

   ''Τρεις αχώριστοι φίλοι, ο Αψού, ο Κόκο και ο Γκούχου, είναι μικρόβια που ζουν στην πολιτεία Κουκίδα. Αγαπημένη τους συνήθεια είναι να ταλαιπωρούν με τις σκανταλιές τους τους ανθρώπους της Γης. Όμως μια ημέρα, οι άνθρωποι παίρνουν δραστικά μέτρα για να σώσουν την υγεία τους και οι τρεις φίλοι, αγνοώντας τις συμβουλές της διευθύντριας του σχολείου τους, μπαίνουν σε νέες περιπέτειες, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο. Θα καταφέρουν άραγε οι τρεις φίλοι να σωθούν ή οι άνθρωποι θα βγουν τελικά οι νικητές;''(Περίληψη οπισθοφύλλου)

   Η συγγραφέας με λόγο απλό καί κατανοητό θα υφάνει μία ιστορία καί θα την αποτυπώσει πάνω στο χαρτί με απώτερο σκοπό να διδάξει στα μικρά παιδιά τον τρόπο με τον οποίο θα προστατεύονται από τα βακτήρια καί τους ιούς. Παράλληλα,θα τους εξηγήσει τι είναι αυτοί οι μικροοργανισμοί καί με ποιον τρόπο εισχωρούν στο σώμα μας καί το πόσο βλαβεροί μπορούν να γίνουν. Δεν έχει καθόλου αυστηρό ύφος,αλλά ένα ανάλαφρο καί προσιτό για τους μικρούς βιβλιόφιλους.

   Στα λοιπά θετικά του βιβλίου θα προστεθούν οι σύντομες προτάσεις,το άφθονο λεξιλόγιο καί η εξαιρετική,πολύχρωμη εικονογράφηση που κοσμεί τόσο εσωτερικά,όσο καί εξωτερικά το βιβλίο καί απεικονίζει απόλυτα ό,τι επιθυμεί να μεταδώσει η συγγραφέας μέσω της υπόθεσης.

    Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών καί μάλιστα στο τέλος θα μπορέσετε να βρείτε διάφορες δραστηριότητες για να απασχοληθούν τα παιδιά μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης του βιβλίου. Για μένα είναι πολύ σωστή σαν κίνηση αφού με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά θα κατανοήσουν καί θα αφομιώσουν περισσότερο τα λεγόμενα του βιβλίου. Αξίζει να το αναζητήσετε!

                                                            Καλά σας αναγνώσματα!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΘΗΝΑ ΝΤΟΚΑ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ







Χεράκια καθαρά… μικρόβια μακριά Χεράκια καθαρά… μικρόβια μακριά Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 07, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.