Παραμύθια για Καληνύχτα Για Μικρές Πριγκίπισσες

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


                                                                    ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


    Ποιός/α είπε ότι τα κλασικά παραμύθια είναι ξεπερασμένα καί βαρετά; Εγώ επιλέγω να έχω αντίθετη άποψη καί να τα αγαπώ,θεωρώντας τα πάντα διαχρονικά καί άκρως ψυχαγωγικά καί εκπαιδευτικά για τα μικρά παιδιά. Η σημερινή μου πρόταση για εσάς είναι το βιβλίο ''Παραμύθια για Καληνύχτα Για Μικρές Πριγκίπισσες'' που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη. Πρόκειται για μία συλλογή έξι αγαπημένων καί πολύ γνωστών παραμυθιών με τα οποία έχουν μεγαλώσει γενιές καί γενιές. 

Περιλαμβάνει τα παραμύθια:

Σταχτοπούτα

Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι

Η Πεντάμορφη και το Τέρας

Η Μικρή Γοργόνα

Ραπουνζέλ

Η Ωραία Κοιμωμένη

   Γιατί να επιλέξετε το συγκεκριμένο βιβλίο; 1) Περιέχει έξι παραμύθια κι όχι μόνο ένα. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείτε καί χώρο καί χρήμα. 2) Η ποικιλία που προσφέρει θα ικανοποιήσει όλες τις μικρές βιβλιόφιλες καί γιατί όχι καί τους μικρούς αναγνώστες. Άλλωστε,μέσα στις ιστορίες των παραμυθιών υπάρχουν αναφορές καί σε γενναίους ιππότες. 3) Ως παιδιά είχαμε διαβάσει κι εμείς με τη σειρά μας τα συγκεκριμένα παραμύθια,οπότε έχουμε γνώση του τι αναφέρουν καί μπορούν τα παιδιά να τα διαβάσουν με ασφάλεια. 4)Η πολύχρωμη εξαιρετική εικονογράφηση καί η κατάλληλη γραμματοσειρά καί λεξιλόγιο θα φέρουν χαμόγελα ευτυχίας στα πρόσωπα των παιδιών. 5)Τέλος,είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα καί σκέψη καί να εμπλουτίσουν τα παιδιά το λεξιλόγιό τους.

   Εμένα το βιβλίο στο σύνολό του μου άρεσε πολύ καί σας το προτείνω. Αξίζει να το αναζητήσετε! Να θυμάστε πως τα βιβλία είναι το πιο καλό δώρο για τα παιδιά.

                                                           Καλά σας αναγνώσματα!


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΚΑΚΗ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Valeria Docampo, Simona Cordero, Alessia Mannini, Mariachiara Di Giorgio


ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ: 3 - 7 ΕΤΩΝ


ΣΕΙΡΑ: ΚΛΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ









Παραμύθια για Καληνύχτα Για Μικρές Πριγκίπισσες Παραμύθια για Καληνύχτα Για Μικρές Πριγκίπισσες Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 19, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.