Ο Κακός Λύκος και τα 14 λυκάκια του

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


    Το κλασικό παραμύθι ''Ο κακός λύκος καί τα τρία γουρουνάκια'' είναι γνωστό σε όλους κι όλες. Η συγγραφέας Κριστίν Νομάν-Βιλμέν εμπνεόμενη από την ιστορία εκείνου του παραμυθιού μας προσφέρει μία εναλλακτική εκδοχή που πιστεύω πως θα ικανοποιήσει μικρούς καί μεγάλους βιβλιόφιλους. Σήμερα,λοιπόν,έχω την χαρά να σας παρουσιάζω μέσα από το blog μου το παιδικό της βιβλίο με τίτλο ''Ο Κακός Λύκος και τα 14 λυκάκια του" που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην χώρα μας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. 

   ''Η ιστορία µε τα τρία γουρουνάκια θα έπρεπε κανονικά να έχει εξελιχθεί όπως συνήθως. Το συγκεκριµένο πρωινό όµως το Σχολείο των Λυκόπουλων είναι κλειστό, κι έτσι ο Κακός Λύκος, που έχει δεκατέσσερα παιδιά, αναγκάζεται να τα πάρει µαζί του. Ωστόσο ο Λυκήτας, ο Λυκηφόρος, ο Λύκανδρος, ο Λυκούργος και τα υπόλοιπα λυκόπουλα δεν µπορούν να καταλάβουν πόσο σηµαντική είναι η δουλειά του µπαµπά τους· όσο για τη Λυκώ, την πιο µικρή απ’ όλους, αυτή βλέπει µε άλλο µάτι τα τρία γουρουνάκια…" (Περίληψη οπισθοφύλλου)

   Η συγγραφέας μέσα από την ιστορία του βιβλίου της,όχι μόνο στοχεύει στη ψυχαγωγία των μικρών παιδιών,αλλά επιθυμεί να τα διδάξει καί κάτι το σημαντικό. Στη θέση των ανθρώπων βάζει τα ζώα ώστε να είναι πιο κατανοητή κι ευχάριστη η υπόθεση για τα παιδιά. Πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε καθετί διαφορετικό από εμάς. Δεν πρέπει να αισθάνομαστε φόβο καί άλλα αρνητικά συναισθήματα απέναντί σε οτιδήποτε θεωρείται ξένο καί αντίθετο. Πρέπει να σταματήσουν οι όποιες προκαταλήψεις υπάρχουν. Έχετε,άραγε,ποτέ σκεφτεί πως ό,τι μας προκαλεί φόβο,το ίδιο μπορεί να αισθάνεται κι εκείνο για εμάς; Όλοι κι όλες μπορούμε να συμβιώνουμε αρμονικά σεβόμενοι/ες τους άλλους ανθρώπους γύρω μας. Όλοι κι όλες είμαστε ίσοι/ες μα όχι ίδιοι/ες καί αυτή η διαφορετικότητα μας καθιστά μοναδικούς/ες. Γιατί,λοιπόν,να μην κάνουμε μία νέα αρχή;

   Η ιστορία του βιβλίου είναι γρήγορη καί καλογραμμένη. Το λεξιλόγιο προσαρμόζεται στις ηλικίες των παιδιών στα οποία απευθύνεται. Οι προτάσεις είναι σύντομες καί έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στη εικονογράφηση του βιβλίου. Είναι στο σύνολό του ένα ευχάριστο καί χιουμοριστικό βιβλίο που είμαι βέβαιη πως τα μικρά παιδιά θα θέλουν να τους το διαβάζετε ξανά καί ξανά. Εγω για να είμαι ειλικρινής το διάβασα δύο φορές γιατί μου χάρισε άφθονο γέλιο.  Ένα βιβλίο που μου άρεσε πολύ καί σας προτρέπω να το αναζητήσετε κι εσείς.

                                                             Καλά σας αναγνώσματα!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Christine Naumann-Villemin (Κριστίν Νομάν-Βιλμέν)


ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Le Grand Mechant Loup et ses 14 Loupiots


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Μάρω Ταυρή


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: David B. Draper


ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 3 ΕΤΩΝ+


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ



                          

Ο Κακός Λύκος και τα 14 λυκάκια του Ο Κακός Λύκος και τα 14 λυκάκια του Reviewed by Dominica on Απριλίου 06, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.