Η Μίνα ανακαλύπτει έναν νέο κόσμο

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

 

   Είναι αλήθεια πως υπάρχουν πολλές μεταβατικές περίοδοι στην ζωή ενός ανθρώπου. Η πρώτη μέρα στο σχολείο καί η καθημερινή συναναστροφή με άλλα παιδιά που γνωρίζουν για πρώτη φορά μοιάζει κάπως παράξενη,ίσως καί τρομακτική,για πολλά μκρά παιδιά. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για παιδιά που έχουν φύγει από την πατρίδα τους,ή,την πόλη στην οποία γεννήθηκαν καί ζούσαν,όλα φαντάζουν ακόμη πιο δύσκολα. Κακά τα ψέματα,ακόμη καί για εμάς τους ενηλίκους ενέχει μία δυσκολία η μετοίκηση σε ξένο τόπο,η διδασκαλία μίας νέας γλώσσας,ή,ακόμη καί η ένταξή μας σε μία νέα ομάδα όπου θα συνεπάγεται τη σύναψη επαγγελματικών καί φιλικών σχέσεων με νέα πρόσωπα. Ναι,χρειάζεται χρόνος,υπομονή,προσπάθεια καί θέληση καί θα τα καταφέρουμε. 

   Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς όλο καί πλησιάζει καί θεωρώ πως έχω μία πολύ καλή πρόταση βιβλίου για τα μικρά παιδιά. Ο λόγος για το παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Σάντρα Νίμπουρ-Ζίμπερτ,με τίτλο ''Η Μίνα ανακαλύπτει έναν νέο κόσμο'' το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο καί όπως αναφέρεται καί στην περιγραφή του πρόκειται για ''Μια ιστορία που μας δείχνει με θαυμαστή ενσυναίσθηση πώς είναι να μπαίνεις σε έναν νέο κόσμο, εικονογραφημένη με ευαισθησία από τον Λαρς Μπάους."

   ''Η Μίνα είναι καινούρια στο σχολείο της. Όλα μοιάζουν ξένα στη νέα της τάξη: οι άνθρωποι, οι συνήθειες, ακόμα και η γλώσσα. Και όμως, όσο οι μέρες περνούν, η μικρή προσαρμόζεται σταδιακά και ενσωματώνεται στο καινούριο της περιβάλλον, και η ψυχή της (όπως και η εικονογράφηση του βιβλίου) γεμίζει με φωτεινά χρώματα…" (Περίληψη οπισθοφύλλου)

   Στα θετικά στοιχεία του βιβλίου συγκαταλέγονται τα ακόλουθα:

- Ιστορία με διττό χαρακτήρα. Τόσο διδακτική,όσο καί ψυχαγωγική

- Μεστός,κατανοητός λόγος

- Σύντομες προτάσεις καί οικείο λεξιλόγιο

- Πολύχρωμη καί γλυκειά εικονογράφηση

- Καλή ποιότητα στο χαρτί καί γενικότερα καλή επιμέλεια βιβλίου

   Εμένα το βιβλίο μου άρεσε πολύ καί σας το προτείνω ανεπιφύλακτα,ειδικά αν έχετε παιδιά ηλικίας 4 ετών καί άνω καί σύντομα θα πάνε για πρώτη φορά στο σχολείο,ή,θα ενταχθούν σε κάποια νέα ομάδα λόγω κάποιας εξωσχολικής δραστηριότητας. Καί να θυμάστε πάντα πως τα μυαλουδάκια των μικρών παιδιών είναι σαν σφουγγάρια καί είναι πιο δεκτικά στο να μάθουν,να κατανοήσουν καί να αποδεχθούν πολλά χρήσιμα πράγματα για την μετέπειτα πορεία της ζωής τους.

                                                          Καλά σας αναγνώσματα!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Σάντρα Νίμπουρ-Ζίμπερτ ( Sandra Niebuhr-Siebert )


ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Mina entdeckt eine neue Welt


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΤΗ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΛΑΡΣ ΜΠΑΟΥΣ ( Lars Baus )


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 4 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ









Η Μίνα ανακαλύπτει έναν νέο κόσμο Η Μίνα ανακαλύπτει έναν νέο κόσμο Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.