ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ -ΔΥΝΑΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


    Χρόνια τώρα δηλώνω υπέρμαχος οποιασδήποτε επιλογής που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος ώστε να καλυτερεύσει την ζωή του καί κυρίως την ψυχική του υγεία,με γνώμονα πάντα τον σεβασμό στους άλλους ανθρώπους γύρω του. Είτε μέσω της ψυχοθεραπείας,είτε μέσω του διαλογισμού,είτε μέσω της ανάγνωσης βιβλίων αυτοβελτίωσης,όλα λειτουργούν υπέρ ώστε να πετύχει τον σκοπό του που δεν είναι άλλος από μία εσωτερική ισορροπία καί γαλήνη. Γνωρίζω πως υπάρχουν πολλά βιβλία που λειτουργούν ως αρωγοί σε αυτό το ''ταξίδι'' της αυτοβελτίωσης. Η αλήθεια είναι πως δεν ταιριάζουν όλα σε όλους κι όλες,χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρόκειται για λιγότερο καλά καί ποιοτικά βιβλία. Εγώ έχω διαβάσει αρκετά το τελευταίο διάστημα κι από όλα έχω λάβει κάτι. Θεωρώ,λοιπόν,πως εκεί έξω υπάρχει το πιο κατάλληλο για τον καθένα καί την καθεμία ξεχωριστά. Γι'αυτό,σήμερα,σας προτείνω το νέο βιβλίο του συγγραφέα Ραφαέλ Σανταντρέου,με τίτλο ''Ευτυχισμένος στην Αλάσκα-Δυνατά μυαλά κόντρα στον άνεμο'' που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gema σε μετάφραση της κυρίας Χριστίνας Αμαργιανού.

   "Το βιβλίο περιγράφει τρία βήματα για να επαναπρογραμματίσουμε το μυαλό μας και να μετατραπούμε σε υγιή και δυνατά άτομα από συναισθηματικής άποψης, ακόμα και σε καταστάσεις φαινομενικά αντίξοες. Όλες οι νευρώσεις που μας δυσχεραίνουν τη ζωή -αγωνία, κατάθλιψη άγχος, ντροπαλότητα-, όλες οι ανησυχίες και οι φόβοι είναι απλώς αποτέλεσμα μιας λανθασμένης αντίληψης, που μπορούμε να μεταβάλουμε διά παντός. Το Ευτυχισμένος στην Αλάσκα παρουσιάζει τη μέθοδο για να το κατορθώσουμε, θεμελιωμένη στην πιο αποτελεσματική θεραπευτική σχολή του κόσμου: την μοντέρνα ψυχολογία." (Περίληψη οπισθοφύλλου)

   Στα θετικά του βιβλίου περιλαμβάνονται:

- Οικείος λόγος,απαλλαγμένος από κουραστικούς καί δυσνόητους όρους

- Προσιτό λεξιλόγιο

- Χωρισμένο το κείμενο σε θεματικές ώστε να είναι πιο ευνόητο

- Κάθε μέρος καλύπτει καί μία διαφορετική θεματική ενότητα

- Περιέχονται χρήσιμες συμβουλές

- Κυριότερο όλων η ιδιότητα του συγγραφέα ως ψυχολόγου που έχει τις απαραίτητες γνώσεις καί μεθόδους ώστε να μας βοηθήσει με τον ορθό τρόπο.

   Γιατί να μην το αναζητήσετε κι εσείς; Ποιος/α ξέρει; Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι χρήσιμο για εσάς,δίνοντάς σας απαντήσεις καί συμβουλές για να καλυτερεύσετε την καθημερινότητά σας.

Καλή ανάγνωση!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΡΑΦΑΕΛ ΣΑΝΤΑΝΤΡΕΟΥ (Rafael Santandreu)


ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ:  Ser feliz en Alaska - Mentes fuertes contra viento y marea


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΜΑΡΓΙΑΝΟΥ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: GEMA





   

   

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ -ΔΥΝΑΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ -ΔΥΝΑΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 02, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.